Ako ima implantacija na dve, pogolema e vrednosta na betata, jas veruvam na krv proverka, so testovi nemam iskustvo jas
Mene vo 7dmi den mi se pojavi bleda linija. Ama sepak mislam deka ke prodolzi da se pojavi i kaj tebe slednite denovi.. Inaku za testovi, utre ke imam transfer na dve blasto i jas. Od deneska maz mi me zakanuva deka ako samo mi paga na pamet da kupuvam test, golemi se sansite da se karame mnogu hahahahah.. i nemam namera ni da kupuvam. Ke ja slusam mazceto moe. Znae on podobro
Stom e 1000 sepak mislam deka e uste injekcijata .. napravi ti za sekoj slucaj i utre ako e potemna linijata znaci sepak e bremenost . Pa pisi sto si napravila
Вака, со ваучер бев на ивф во приватна клиника, е сега оттаму ништо не спомнаа дека може да се рефундира, или тоа е само за од ГАК?
Некка ти даде матичен гинеколог приоритетен упат за ГАК и со извештајот од специјалистот што ти препишал клексан (ивф докторот) оди да ти дадат извештај. Бар вака јас направив ви Јануари. Се надевам уште препишуваат.
А зошто да одиш Скопје Земи си извештај од трансфузиолог од твојот град Јас сега така направив и не ми рекоа ништо дека е проблем Со извештајот од гак појди кај твојот трансфузиолог, тој ќе ти даде док дека треба да примаш клексани и колку, земи клексани со сметко потврда и фискална, матичната нека те заведе дека почнуваш да ги примаш. Нека се поклопат деновите по можност. Правиш копии од сите три места и поднесуваш во фондот во твојот град на шалтер за рефундација
Епа веројатно може и на гинеколошко оделение во твојот град ако има. Извини јас дека од Ск па ми доаѓа махинално да одговорам за тука
Ех, не ми спомнаа дека треба да чувам сметки ниту пак дека се рефундира. Од приватната клиника ми дадоа на лист напишано колку треба да земам, ама веќе втор пат ми ги припишуваат, Првиот пат беа 5 сега 14.
не разбирам, како да земам извештај од трансфузиолог од мојот град кога јас правев ивф на приватна клиника?
Мене ми излегоа во пресрет Јас имав од Јани извештај од гак дека треба да примам и со тој извештај отидов на трансфузиолог во мојот град. Му кажав, му го покажав извештајот од Јани, виде дека поради мутациите за инвитро треба да примам клексани и ми ги препиша За деновите (6) пред трансфер ги купив приватно а после тоа направив така. Ако немаш извештај од кај Јани тогаш не знам. Сепак пробај
Кој е тој Јани? Значи јас со извештајот треба да идам кај трансфузиолог за да ми ги препише? Инаку да, првите ги купив само со извештајот, ама зошто воопшто не ми ни спомнаа за тоа?
Јани е доктор трансфузиолог во државна болница во Скопје. Се бави со инвитро пациентки, но термин тешко се наоѓа. Кај него се оди доколку имаш мутации и се зема негова препорака (извештај) колку да се прими пред и после. Не се оптеретувај сега со тоа Пробај со матичната твоја (да даде препорака за клексани) и со трансфузиологот од твојот град. Но ако ги имаш сите купено не ти важи без сметка За понатаму ова ако треба повеќе да примаш да го знаеш Се надевам ти е јасно Ти посакувам успех
Хахахаа иста сум и јас, кријам ги тестовите и скришно правам и мене ме кара, ич не ги сака тестовите, секој пат вели дирекно на бета да одеме Ајде со среќаааа
Ќе си кажеш дека ивф то ти е преку фонд, убаво стои таму дека е твое право каде ќе одлучиш да правиш.
Devojki kako se spravuvate so bakteriski infekcii? Jas vekje sum ocajna, od septemvri navaka non stop imam bak. Inf na urinokultura ili vaginalen bris i non stop so esherihija, enetokoka ili strepotkoka, plus me pece i sum netvozna i razdrazliva. Sto ne probav, od antibiotici, vaginaleti, vitamini, umeboshi slivi, a na bilo koj doktor da otidam standard antibiotik i tolku... primala li nekoja inekcii i koi da i gi predlozam na maticnava, zasto ona ocigledno ne znae dr terapija da dade osven taa od antibiogram