За ешерихија може да ти кажам како сопругот ја излечи, прво пиеше панцев и не знам кој друг анитбиотик едно по друго, по антибиограм му беше 1000000, за еден месец му беше 100000 па испи масло од грејпфеут едно шишенце максимална доза на ден и после пак антибиотик по антибиограм ама инекции бидејќи претходно беше на таблети ова од матичен, првата терапија од ивф доктор, може и него/неа да си го/ја прашаш, задругите бактерии не знам, за бактерии и масло од диво оригано е добро истота така, он немеше симптоми
Pazi na ishrana, jadi pocesto umeboshi, voda mnogu..... Tebe ti e narusena florata, postojano zimaj dobri pre i probiotici, treba da si ja obnovis potpopno florata. Zemi kefir, surutka.... Mene me spasuvaat umeboshi slivite zasega, semkata cuvaj ja vo voda i pij go toa kako sok, toa mene me vadi zasega od vakvi sostojbi
Ovaa tema e mnogu osetliva I veke nekoe vreme se boram so toa da pocnam da spodeluvam. Sakam da prasham dali nekoja ima slicna situacija so mene I kako se spravuva ako ima. Se raboti za hidrosalpinx, na hsg detektirano kompleto zapusheni kanali (tubi), po toa e napravena laparaskopija I se otseceni I dvete tubi od kaj matkata, od ednata e izvadena I tecnost. Pred laparaskopija, napraveno e edno invitro, neuspeshno, bidejki bese zabelezana tecnost vo matkata ( koja se ispostavi deka e hidrosalpinx). Posle lapraskopija, povtorno invitro, I povtorno se zabelezuva tecnost, koja se zgolemuva po primanje na ovitrelle.Na den na transferot nemashe tecnost, imasehe po primanje na ovitrelle na 6den od transfer. Vo meguvreme 2 testa preku mokraca, so bleda 2ra linija,kako pozitiven. Beta hcg na 19 den po transfer 112, na 26 den beta hcg 11.5. I ova e neuspeshno invitro. Sekoe iskustvo ke bide plus dokolku ima nekoja clenka da spodeli. Vo meguvreme sobiranje sili za sleden obid...
Mislam ne. Da ne ti e misla odi gladna ama mislam deka nema veza. Jas sekogas za.so j da treba gladna odam. Ako imas problem da bides gladna prasaj dokotor.
I jas taka si pomisliv,deka toa e pak genetsko ispituvanje. Iskreno poveke soprugot bese zagrizen dali na gladno ili ne. Vi blagodaram mnogu hrabri
Антибиограмот е важен, за да ти даде точен антибиотик, но мнг е важно да ја повратиш нормалната вагинална pH, со тоа што ке намалиш со јаглехидратите во исхраната (бели теста, слатки и млеко) зошто се лесна храна за бактериите, а ке зголемиш внес на пробиотски јогурти. Ова е природен начин, но секако не е лошо и вагиналети со млечна киселина.
Кој ти даде тебе упат, а кој на сопругот? Двајцата на гинекологија испитавте? За дна фрагментација кој дава упат? Општо матичен? Каде се испитува?
Mene mojot maticen ginekolog,a na soprugot opstiot maticen. Ovaa nedela imame zakazano,i uste ne znam kade se ispituva A za dna fragmentacija mislam deka ne e isto ovaa ispituvanje.(neka me popravat poiskusnite ovde)
Ne e isto, za dna fragmentacija ispituva samo mazot i se ispituva morfologija na spermatozoidite. So srekja so analizite
За дна фрагментација незнам како е за на државно, за сопругот закажав во систина за оваа недела . Околу 5,000 ден слично и во њу борн.
А што е со цениве не разбирам. 4000 денари беше мај, 4300 септември, 5000 декември.. Не е хумано ова. Настрана што правилникот за ивф со години не е ревидиран. Србија се им покрива.