Mene mi dadoa diazepam i nesto drugo pred transfer, muskulno. Mu kazuvam na maz mi po poraka, spremi gi parite za diazepamot. Ne znam kolku ke go racunaat lol
Богами треба да има ама за жал во наша Македонија се се прави за пусти пари на грбот и на болката на народот. така да во се повисоките цени си имаат голем дел и тие што треба да ги регулираат
D- dimeri deneska 4200 devojki, napraven domasen test i negativen, izgleda i ovoj pat ne uspeav, bockam 2 kleksani 1 aspirin, ama ova e premnogu, mnogu sum loso samo placam, neznam veke sto da pravam so ova trombofilia, so sto uste vekeeee da se bockam, sto da pravam kaj da odam....ke poludam ovoj pat.
Мислам дека за прво дете треба се да е бесплатно. Ем се бафташ со процедури и документи, ем до ИВФ да стигнеш ти веќе правиш испитувања. Остарен си додека да дојдеш до саканиот исход.
D dimeri se kacuvaat mnogu i od stimulacii. Dokolku e testot stvarno negativen, sledno kje pravis fet pa mislam kje ti bidat pomalku. Koj mutacii gi imas?
homozigot na faktor 13 si ili hetero? transfer so zamrznati embrioni e FET VO TEK NA STIMULACII bockase kleksani?
@Jetce77 јас колку што знам, дури после 6тиот ден почнува да се создава хцг во организмот, а 9тиот е прв можен ден за тестирање. Секако, има членки што правеле и на 6-7ми ден и им покажало позитивно, ама јас па тогаш би помислила и на стоп инекцијата ако била поголема доза да не даде лажно позитивен. А 4ти ден сепак е прерано Ти држам среќа https://nyulangone.org/locations/fe...reezing-embryo-banking/in-vitro-fertilization
Се извинувам знам дека и претходно е пишувано, тел. бр. за контакт од аптеката во Косово дали имате? Зека памтам се викаше....
Imase hiper i zatoa ti se kaceni dimerite. Bez panika, rano ti e za testovi, ali za dimerite ke treba da se konsultiras so transfuziolog ama toa uste denovive, oni se specijalisti za ovaa problematika, ne ginekolog.
Vo srbija duri i doniraniot materijal e pokrien. A prvicno oni prepisuvaa od nas za IVF. Sea ne preterkaa vo sekoe pole.
Bitni se za da ima implantacija, ama ne i presudni. Znam primeri i so 3000 d dimeri trudni sto ostanale, i so tsh 7 sto ostanale trudni.... Nema pravila, samo pozitivna misla i slusaj si doktori