Прво на 6ти ден е прерано, 2ро д димерите има разни причини зошто се качени, а си заштитена со клексани земај и вит.Ц заради нив ...
Девојче не си прави стресови, 6 ти ден е рано за да земеш здраво за готово. Веќе не прави тестови, здравје на 14 ти ден, пред да одеш да ти земат крв за бета, тогаш ако толку сакаш направи си и дома еден домашен тест тоа утро. Само полошо си правеш вака, наместо да се опуштиш и одмараш, ти сега се нервираш и цело време ќе мислеш. Колку само членки на 10 ден се имале негативни домашни тестови а на 14 ти ден пре убава бета
Здраво Звечарка, се обидов да те контактирам во приватна порака, но не е возможно. Дали може да стапиме во контакт? Имам неколку прашања, па би ти била благодарна, доколку може да ми помогнеш околку некои информации. Поздрав
Poim nemam. Vo sekoj slucaj oni od drzavata imaat ogromna podddrska za se. Prirodni cycle, fet, mrznenje, scasta, svoi, donirani... Nie sme uzas, drzavata za nas e makea.
Незнам како е во Србија ама за во МК нели сите знаеме Доделувањето на ваучерите и контролите на клинките треба да бидат сразмерни за кои не мисалм дека се. Кога неуспесите на клиниките ке бидат подлежни и на соодветна ревизија т.е. ако се установи дека клиниката направила грешка и кога нема да и се исплаќа целата услуга која ја направила самите клиники ке имаат понормален пристап и одговорност околу многу работи. Кај нас од лично искуство зборувам ниту еден лекар ми нема дадено прави чекори на движење за елеминација на можни проблеми за да имам успешно ивф. Скапите инекции да бидат со партиципација од фондот? Можност за повеќе ивф процеси да не биде како на лента до три обиди него малку по студиозно: Извештај што се случило за првиот неуспех, кои мерки се превземени, мислење од гинеколог за препорака - реално некаде е довилно само инсемнација кои ретко кој др ги прави како треба ( барем моите беа направени ради реда ). Кога ке има поставено систем на контрола и ревизија ке има многу повеќе успеси. Како што @Mihaela123456 имаше објавено пост од СРБ што бараат за ивф и дека добар дел е под фондот, ако нашиот фонд се ангажира како треба прво ке има помал бр на неуспешни приказни и помалце потрошени пари од фондот. Ама некој нели треба да работи а тоа е тешко за жал. Зошто цените на скапите инекции да не бидат контолирани и замрзнати? Зошто државното здравство свесно да тони и да сме зависни од приватното кој си пишува цени како му дојде? @Blondie715 напишано за непријатноста на некоја пациентка за неочекуваноста на цената на инекцијата и како немало никаква приватност за тоа. Такво нешто слично и јас имам сретнето во систина за личностии кои не ги познавам а замисли она на пункт а 30 луге во позадина си седат и она со мажот и се гледат и се преткат по џебови. Не е срамота да немаш да сме јасни. Срамота е некоја што е таму сестра што не научила дека работата и со луге и дека лебот го јаде од тие луѓе, дека приватноста треба да ја почитува. Од сам старт треба докотот т.е сетрата да им ја кажат сликата и сценариото на пациентите кое би можеле да го имаат а со тоа и да си ги предвидат трошковите. Мене до сега никој ми нека кажано , а за х работи кога сум прашувала се било на округло од до а од што зависи тоа од до било па ке видиме... вреѓање на интелегенција, непочит незнам како да ја наречам.Изинете за долгиот пост
Здраво женски сакам даве прашам да не знаете тел број да прашам за ваучер дали се излезен документите ги имам поднесено на 10 11 а уште немам одговор а ми рекоа за 3 до 4 недели ке имам одговор поз
Zdravo devojki, prodavam 2 kutii Meriofert 150 IU. Koj e zainteresiran neka me iskontaktira, ke se dogovorime.
И јас ги поднесов тогаш уште немам одговор.Вртам цела недела на првите 3 броја едвај ги добив и ми кажаа не можеле да ми дадат информации да сум се јавила на последните два броја каде што пишува секретари.Вртев сто пати никој не крева.
Isto i jas.. Gi poddadovme na 16.11 i denes odvaj krenaa slusalka od fondot i mi kazaa deka bile vo dvizenje vo toj sektor za in vitro site se zalale deka ne krevale na telefon i nemala taa informacija da mi kazi ☹️ ostanuva da cekame zaludno gi iskrsivme telefonite od zvonenje
Dokumentite vo fond gi podnesov lani,na krajot na noemvri.vaucerot mi stigna sredina na januari.praznici demek bile...
Zdravo. Dali nekoja posle transfer imala bplki jas na 4ti den od transfer cuvstvuvav mens bolki i bolki vo polovinite