Ne uste ne, vo ponedelnik zdravje, ama toa e toa nema tuka sto, placev dovolno ovie dva dena, sega odam ponataka.
Ne te karame. Napravi vo ponedelnik beta , a do togas probaj da pravis nesto...zboruvaj so drugarki, citaj Kniga, Znaes deka seuste e rano za sto I da e .... Te guskam silno ! Glava gore I odime napred.
Јас пред две години периодов го преплакав дека не осеќам ништо, дека е неуспешно, а сега спијат двајца спартанци до мене. Ич да не се секираш што немаш симптоми, и неуспешните не осеќав ништо, и последниот успешен ништо. Ти посакувам од срце да се израдуваш за брзо
Знам дека звучи ко да те карам, ама ај да не брзаш и бараш симптоми? Едноставно пробај да немислиш , знам звучи тешко ама не е невозможно
Ајде насмевка на лице. И јас последниот трансвер кој и ми е успешен немав никакви симптоми и на 9 ден негативен тест за на 11 жар црвена втора линија а на 14 бета 8040. Ќе успееш ќе видиш
Гледам дека има плус минус со моиве хормони, искуство и што обично даваат од терапија? И ве молам кажете кај кој ендокринолог да одам, собирам документи за ваучер, мора да бидат хормоните средени пред да ми одобрат или како?
Девојки на 3ти ден од циклус хормониве ми се хаос.. 3 циклуси редовни после спонтаниот и сеа отидов на рутинска контрола на хормони и испадна шок. Последен пат хормони испитував во мај и топ беа баш пред ивф. Сега : * FSH 6.00 * LH 9.59 * DHEAS 12.15 ( од 2 до 9граница а 7.30 ми била вредноста во мај ) * Testosteron 1.45 ( vo maj mesec 0.838 ) Видно зголемување на машки хормони. Можно ли е толкав дисбаланс од приманата терапија да ми е. Плус ме буни DHEA, од што се качува овој хормон? Во исхрана немам сменето ништо освен што конзумирав мед со ореви, бадеми, лешници за подобар имунитет- зарем е можно тоа да ми влијае толку
Zdravo devojki jas eve I tuka da prasam posle biohemiska bremenost posle kolku vreme dobivte menstruacija jas seuste nemam dobieno Dali toj proces e podolg veke se pominati okolu 8 dena
Mene na 8.8 mi rekoa deka e biohemiska na 11.8 dobiv ( bev pokriena so terapija i na 8.8 se prekinav)
Jas ne primam terapija nikakva vcera mi bese hcg 29 imam bolki vo stomakot povremeno ama nikako da probie
Дали амх имаш испитано? Со овој фсх кој според правилник не треба да е поголем од 12.5 бараат амх хормон кој не треба да е под 1 иначе ќе ти одобрат со донирани јајце клетки другиве хормони добри се колку што се разбирам јас едино тсх треба да е над 1 ама кај тебе е тука така и тој не е битен за ваучер во овој случај битно е фсх и амх.
И пченична трева нека си земе од биокосмос по едно лајче на сабајле на гладно во цеден сок од лимон портокал и таа е за намалување на фсх и плус полна витамини е и мед со матичен млеч.
И пченична трева нека си земе од биокосмос по едно лајче на сабајле на гладно во цеден сок од лимон портокал и таа е за намалување на фсх и плус полна витамини е и мед со матичен млеч.
Секој пат ме болеа градите и тоа ми беше супер показател, без разлика дали е од прогестронот што го примав, мене ми беше смирувачки за психата, си мислев дека сум бремена само со болни гради и секој пат беше позитивно. Ајде мила, јачај психа за крај, ќе биде позитивно