devojki kolku kosta otprilika ivf da pravis na privatno? ovie doktorive me zbudalija ne mozam dokumentive da gi napravam od maftanje veke ene mozam da cekam.deneska bev na gak da mi napravat hsc mi baraaa od fomdot doktorkata ne saka da mi pravi ova ona ....
Dolg protokol 90.000den (za vo Sistina) + okolu 30.000den stimulacii Kratok protokol 50.000den (isto Sistina) + okolu 20.000 den stimulacii
Kako moze toa da ne saka da pravi??? Stom imas preporaka od fond, bi trebalo so upat od maticniot da ti se zavrsi rabotata. Sto ti dava obrazlozenie, zosto ne saka da pravi?? Pa na kraj ima I drugi doktori.
E vidis toa izumiv deka ima razlika prv, vtor pat Ustvari jas 82.000 tocno plativ ako ne se lazam +stimulacii e mene 3 obid mi bese, 2 preku fond I toj privatno..
Ако проблемот е кај мажот можете да пробате на природно модифициран циклус,тоа е на трет ден од циклус или покасно (ке те следи др на ехо за да одреди) со стимулација (пр јас со фостимон и цитротиде)да ти созреат неколку фоликули најмногу десетина.Така е поефтино.Околу 800евра ме фати сефкупно не се секавам точно колку беше.Ова за во систина.
А зошто има разлика кој пат е во цената?Јас вториот пат треба да правам со замрзбати јк неоплодени.Ке плакам и за одмрзнување и за оплодување,и за трансфер ако даде Господ да се олопдат така?
Pa ima vo sekoja klinika razlika vo cenata vo zavisnost koj obid e. Neznam bas dali e toa bidejki dok znae kako reagiras ili da si zadrzat pacienti vo sekoj slucaj ke imas nekoj ,,popust,, sigurno, prasaj si obavezno koga ke plakas da ne se napravat na toso
Dolg protokol se pocnuva od 18-21 den od ciklus so stimulacii.. Prethodniot mesec se odi so kontraceptivi no ne sekogas, primer jas nesmeam pa ne e pravilo Kratok od koga ke dobies.. Ili inf na priroden ciklus A ako spermogramot e OK 4 inseminacii se potrebni no neznam kolkav treba da e razmahot megu niv, znam ima pravilo poiskusnite neka kazat @ocicka2014
Welcome to club ,nezadovolni i koj pat da se fati.Sekoj organizam prikazna za sebe ama dokolku smetash deka ne si sigurna vo uslugata shto ja dobivash odma menuvaj,za svoi pari zasluzuvash ubav tretman.Srekno
Девојки,Срекни Нoвoгoдишни и Бoжикни прaзници .Дaјбoже oвaa гoдинa нa сите дa ни се испoлни желбата зa живи здрaви бебенцa,мнoгу ми е жал штo некoи личнoсти се сеуште вo темaвa зoштo знам декa зaслужувaaт и тие дa се рaдувaaт.Нo сo вербa ,упoрнoст и труд ке јa пoстигнеме целтa ,вo никoј случaј дa не рaзмислувaте зa oткaжувaње.Пaтoт е долг,непредвидлив и пoлн сo препреки нo желбaтa некa ни дaде мoтивaцијa и се ке издржиме.Ве гушкам мнoгу сo леснo и сo срекa некa ни е нa сите.
Ne deka nesum zadovolna ama si mislam mozda ke uspem kaj nekoj drug doktor neznam Fala ti duso , ne deka ne sum zadovolna ama si mislam mozda kaj drug doktor ke uspeam ,neznam tesko mi e koga mislam deka i vtor pat nema da uspeam , a ti kaj koj doktor si
А ако се познавам со гинекологот и ми пише дека сум направила 4 а јас да имамнаправено само 1 или 2? иМА ЛИ НЕКОЈ НАЧИН ЗА ПОБРЗО ДА ОДАМ на вештачко?