@Blondie715 Каква сакаш биди за другите, ич да не ти е гајле, најважно е каква си за себе во процесов. Да си шеташ и да се релаксираш, на свој начин да си ја тераш битката, твоја и од мажот ти е. Мене шетањата после негативни тестови ми беа лек за душата, максимум уживав и само смислувавме каде наредно ќе одиме со мм. Паметот сосема не го исклучуваш од тоа што те чека, но сепак одмараш и си тераш ќејф. Секоја можност за шетање да ја искористиш и да си живееш на свој начин. Ако се бориш за дете, не значи дека треба да се затвориш дома само за некоја си таму да не помисли дека не си упорна и посветена. И мој совет е штом имаш такви кокодакачки, што помалку муабети со нив на таа тема. Ако ти задрдла за инвитрата, ти фати муабет за тоа како сте си поминале некаде, не дозволувај да ти коментира терапии, лекови и сл. Сечи ги муабетите и бегај од таа тема со неа, кажи си дека не сакаш да зборуваш за тоа. Ти и мажот ти најмногу сакате да успеете, сигурно некој друг не сака повеќе од вас. Нека си гледа работа и нема право да коментира или дава совети ако не е тоа побарано од неа. И да си лигава и размазена, твоја работа е на кој начин ќе ја тераш борбата, твоја борба е. Ич да не ти е гајле, намали со отворени муабети пред неа, ускрати и' од храната што ја добива за да се партали и зема за право да критикува нешто што не е нејзина работа. Мажот под рака, кажи му како се осеќаш и нека намали малку муабети со неа на оваа тема, зар нема за што друго да зборувате кога ќе се видите. Менувајте тема и игнор. Луѓе, сечете во корен, правете тоа што сакате и не дозволувајте да ви влијаат негативно. Одмарајте и релаксирајте се на ваш начин и не трудете се да се објаснувате никому ако тоа ве вознемирува. Разбирам некој да даде мислење и да каже свое искуство, но да се меша на кој начин да одмараш од тагата од неуспехот, тоа е безобразно и без осет.
Mila, pomnozi ja so 0. Ona ne ti e do kolena . Od toa sto e prosta I ljubomorna na tebe taka I se odnesuva. A na soptugot tvoj eden kjutek haha. Ozbilno... daj neka ne bide tapa glava da ne izgubi I nesto najvredno sto Sega go ima. Uzivaj setaj, patuvaj koga imas moznosti. A bitkata ne zavisi samo od nas. Ke ja dobieme nekoj Polesno nekoj potesko.
Ја познавам твојата болка и неможам да ти помогнам ама можам да ти бидам голема подршка. Колку повеќе боли толку поголема насмевка и верба. Ќе успееш .
Ти си паметна и знаш како тррба да постапиш затоа нема да пишам мој совет. Сите сме различни карактери и различно се справуваме со зададена ситуација , една постојано истото го зборува друга шета трета ќути. Што и да те прави среќна тоа да правиш , еден и краток живот имаме. Борбата е твоја и на партнерот и вие ќе војувате со ваши правила .
Тука сум и јас, не пишувам често. Со сите кои пишавте погоре сме мислам исто време тука..за жал. Моментално го пребродувам 5тиот не успешен фет, сметаме дека е биохемиска (проверка утре). Оваа ќе биде втора биохемиска. Боли исто како да не се случила имплантација, ништо помалку. Ве читам за фамилиите, ние никому не кажуваме, никој не знае низ што поминуваме. Но вчера имав таква депресија што посакав некој “возрасен” да знае, да ме гушне силно и каже дека ќе биде во ред. На кутар мм раце му паднаа од што трча по мене, мислам и за него не е здраво што во себе ја држи тагата. Но сме се изгореле неколку пати со коментари од фамилија што не се осмелувам да кажам нешто. Јас не знам од каде наоѓам сила, но никако не се откажувам. Нека боли сега, сигурно нема да боли вечно. Добро ќе беше да имавме некое збирно место за утеха, за една прегратка. Само ние знаеме колку тежи оваа борба.
И јас не пишувам често ама сеуште Ве пратам жал ми е за се низ што си поминала.. те знам од форумот.. наскоро да се израдувате дај боже !! Верувај ако немаат домашните разбирање подобро да не знаат ако тебе ти е така поудобно, како си по опуштена така да си правиш и ич да не ти е гајле ! За мажето не се секирај јас сум сигурна дека го прави тоа со голема желба, љубов и без тешкотија Некое време веќе сакам да ве гушнам сите што се бориме или сме се бореле за бебче па еве збирно место за утеха и прегратка што би се рекло фрее хагс надвор од гужвите градски во Скопје јас од се срце се нудам за домаќин добар муабет, гушка и кафе има во секое време Скопска црна гора ако сакате да ве донесе патот навака контактирајте ме Држи се другарка ќе блесне и твојот ден !! Се ќе биде во ред !
@sakam bebe Ти благодарам мила! Ќе има ден и за нас Дај Боже побрзо да успееме сите и да ја реализираме дружбата на која ќе има само радост! Верувај ми дека со негативнава енергија што ја имам сега сите цвеќиња дома ги исушив Те гушкам силно
Девојки тие што сте боцкале фраксипарин, имате печење на местото како клексанот? Сопругот земаше терапија и му дале фраксипарин наместо клексан а досега само со клексан сум се боцкала и се изненадив дека ништо не осетив кога се боцнав а ни потоа.
Za bremenost i dvete vrsat rabota, ne se sekiraj. Za drugi dijagnozi, ne e isto, ali toa ne e bitno tuka na temava, za nas vrsat rabota, ne mu ja misli i spricaj
Tocno, ne e isto, ama vo bremenost i dvete odat, sekako se kontrolira vo bremenost d dimer, posebno so in vitro odma kontroliraat uste na pozitivna beta. Inaku ima nedostatok pak vo mkd od kleksan, ne mi e jasno zosto, samo kaj nas e toa, eve po Evropa sekade ima. Jas si nosam od Swiss kleksan i drugi lekovi oti sum osigurenik tuka za mene se baagi eftini. E sega rizikuvam na granica Muabetov mi e ako nema, fraksiparin site primaat, ne smees da se ostavis bez. Takva ni e drzavata za zal...
Нема недостаток. Ги примав од Април наваму и во најмала рака соодветните замени ( има две) од истата генерика се наоѓаат цело време