Devijki, mm dna fragmentacija mu e 20. A od po nova god. Pocnuvame so stimulacii. Ke vidi sekako i so doktor sto I kako no iskustveno dali za Cc mesec dena mozeme nesto da smenime ? I dali iksi metodot na ovoj procent na fragmentacija e delotvoren ?
Malmed taka izvesti, ako nesto se upravile, ne znam, bitno sakam da vi kazam za bremenost ne e strasno i fraksaparin da pustate. Prebaraj na forumov, ima clenki so takvi iskustva. Medicinski i naucno mozno e, ama za vakvi prasanja najdobro na imunologija i humana genetika i vo MANU, tamu e najsoodvetno da vi objasnat, oni se najstrucni, nema drugi vo drzavava postrucni.
Ne e strasno, ama ne e ni dobro, kaj maz mi bese 19, pa 21, pa pak se vrati na 17 mislam. Primase terapija cela godina maz mi mozebi, pa se upravivme nekako. Moras li vo januari da pocnuvas stimulacii? Jas imam 4 blasto, so ICSI sme i nie, eve da ti e za uteha, ne e strasno tolku. Ama ne proverivme kolku mu e pred da pocnam stimulacii, mi dojde preku glava od analizi
Да не е некоја постара објава од лани. Тогаш имаше еден период кога беше проблем. Од тогаш наваму може да го снема Clexane, но секогаш наоѓам од тие на Rovi, а има и уште едни. Нејсе. Не е проблем може по функција, ама ако членките треба да рефундираат, во фонд знаат да прават проблем зошто клексан и фраксипарин се различна грнерика. Плус ако добро се сеќавам и дозирањето не е исто. Замена за 0,4 clexane, мислам беше поголема доза фраксипарин, ама за ова не ме фаќајте за збор не сум стручна да кажувам.
Хај Одамна не сум отворила тука, ама сега отворив ќе пишам: секако дека ќе шетам, ќе живеам, ќе уживам... Нема да лажам и да лекам, или да дремам дома и да чекам да дојде дете за да чувствувам дека имам право да уживам во животот. Ние си знаеме како ни е во душата за тој дел, а за другиот, колку можам ќе уживам во животот, ќе се радувам на се што можам, и на сите разгледница ќе пратам, ко што вика Крис. Може ќе дојде дете, може не, ама посекако не сакам животот да ми помине низ раце без врска. А тие што зборат, ако не правиш ништо, ќе ти се ситат, ако правиш ќе те оговараат. Секако, на ИГНОР Кој пиша петти трансфер ќе прави, и јас правев толку, досега не успешни. Не се откажувајте ако имате желба за дете, има и начин. Ако се откажете, и тоа е сосема во ред. до сите и честитки за сите убави вести кои сум ги пропуштила.
И јас вака знам. Мислам дека Клексан 0,4 соодветствува на Фраксипарин 0,6. Но секако, тоа доктор треба да каже, не сум стручна. Примав Фраксипарин од 0,4 за два неуспешни трансфери, па ми зголемија доза на 0,6 и потоа беше успешно. Дали има врска дозава или не, не знам. Плус, кога правев испитувања, трансфузиолог ми рече дека за мене не е Клексан според резултатите и дека треба да примам Фраксипарин. Не препрашав според кои параметри одреди така, но ете Клексани не сум примала иако се вели дека имаат иста функција. Што знам, ако ми речат Фраксипарин, не би менувала за Клексан без консултација со трансфузиолог, без разлика дали имаат иста функција или не. Со терапии шубе ми е да правам промени без да ми одобри некој што ми ја следи ситуацијата. За рефундирање мислам дека може да биде проблем бидејќи се со различна генерика Клексан и Фраксипарин.
Taka se dozite, 0.4 = 0.6 Inaku i jas ne gi slusam po apteki sto mi kazuvaat, tuka si vo pravo i si prasuvam doktor, iako gi razbiram lekarstvata i firmite i generikite, ne se pravam doktor Inaku se ispituva toa na tramsfuziologija, mene na primer ne mi deluva aspirin, dzabe pijam, ne se razbirame so ginekolozive, mi vikaat zemi togas kardiopirin i jas im objasnuvam deka e isto, oni mi vikaat ne e I iskreno si slusam transfuziolog, ne ginekolog za vakvi raboti. Pametno si pravis i ti Napateni dusi sme si nie Inaku za brememost eve i vo Svajcarija mi imaat receno, slobodno zemi sto ke najdes. Retko koj ima ispitano detalno na transfuziologija
E da so FZO moze da ima problem, toa treba da se vnimava so dokumentite. Mene mi se free vo Swiss, tuka ima drug vid na zdravstvo i nemame papirologija, zafrknato e kaj nas mnogu toa i ima maltretiranja
Така треба, убаво си правиш, сепак трансфузиолог си е за таа работа. Ни аптекар ни гинеколог. Во шемата пред трансфер ми запиша докторот Клексани за второво, сигурно заборавил дека не ги примав за првото, но му кажав дека трансфузиолог кажа поинаку и дека си терам со Фраксипарин. Во врска со Аспиринот... Кога правев испитувања на Имунологија после првиот неуспешен трансфер, некои вредности беа покачени, автоантителата насочени кон бета2 гликопротеин I. Беше 28.32, но ми рече имунолог дека не е многу зголемено (до 20 треба да е), па правев раздвојување за да се види кое било проблемот. Со резултатот кај него пак, рече од почеток до крај во бременост да пијам Аспирин. Му кажав дека имам мака со желудник и прашав дали може да пробам со Кардиопирин, рече ќе си земаш терапија и за желудник ако треба, не е исто со Аспирин. Колку што се сеќавам, нешто во врска со активната состојка имало разлика, но не ми текнува што поточно ми објаснуваше. Истото и на моја блиска и' е речено. Жената пие Аспирин со години поради некои проблеми, и' кажаа да не зема Кардиопирин бидејќи не било исто без разлика на иста генерика. И ај сеа...
Aj sega de..... sto znam sega, jas ne sum specijalist vo toj del. Tuka ucime generiki nie i sega ako nesto vo sostavot detalen moze da ima, ne sum gi istrazuvala realno, oti jas pretezno od tuka zemam lekarstva i se razlicni firmi od dole kaj nas. Sega me motivirase da gi istrazam i taka sum slobodna za praznicive
Imash piksi metoda vo sistina Mislam da ne se sekiras okolu toa. Soprugot neka zeme proferil 2 tableti naednas i Q10 ubinigonol, jaka antioksidativna ishrana i vitamini, neka ne konzumira alkohol i cigari i kje bide se ok.
Другарки, бета денес е 450 mUI/ml, саботата беше 50, во иста лаб. тест. Зар има шанси да сум бремена и да е ок? Ако имате некое искуство, па макар и негативно не се воздржувајте да ми пишете. Некако шок ми дојде.
Туу кај спомнав, ти отворив работа. Слободна си и одмарај, уживај, но ако те јаде црв и сепак почнеш да истражуваш, пиши ако најдеш нешто. Ни јас појма немам од детали, а не се ни заинтересирав нешто, си реков ќе терам со Аспирин.