Devojki zdravo , Dali za vaucer za ivf mora site hormoni da bidat vo ist mesec praveni ? Sakam samo estradilot od go pregledam sega vo januari a drugite hormoni gi imama vo dekemvri provereni ? Sekoe iskustvo mi e dobredojdeno blagodaram
Pa so ogled na toa sto nivoto na estradolot vlijae na rezultstot na fsh mislam deka ke treba site odnovo .
Девојки на кој ден најрано ви покажало позитивно на домашен тест со бласто? Денес ми е 7ми дпт, симптоми освен подуеност ништо друго
Treba da bars ginekolog koj se zanimava so hormoni. Bitni se FSH I Antimulerian hormon za da se vidi depo na jajce kletki vo jajnici kako I niven kvalitet.Pred da se ispituvaat vo odredeni denovi treba da se ima kvaliteten son, ne alcohol I cigari nekolku dena prethodno. Jas koga pravev taka mi vikaa.
Девојки која членка доби грешен позитивен резултат за бета? Потоа знам повторувала во други две лаборатории. Знаете од која лаб беше грешката? Кај мене денес се деси така, Авицена бета 450, Синлаб <1.2. Главата ми е хаос
Ова прв пат во мое искуство од 5 год по доктори го гледам како е бре можно? Луда работа. Утре оди им во Авицена пак да ти направат и кажи им ја ситуацијата
Што збориш бре девојче? Леле која неодговорност Искрено ти посакувам авицена да се во право а оние другите не Зарем и вакви стресови уште да трпиме немам зборови
Ќе ви споделам утре која лаб заеба работа, сабајле ќе проверам бета во Систина. Се надевам Авицена не утнале два пати (и првиот таму го правев). Држете ми среќа утре. И извинете што морав да споделам вакво искуство.
Јас кога правев испитувања, направивме и за мажот ми не само за мутации, имаше нешто за автоантитела не можам точно да се сетам, а и плус вкрстување направија за да се види колку гени ни се поклопуваат. Ние самоиницијативно го направивме ова, веднаш после првиот неуспешен трансфер. На двајцата општ матичен ни даде упати.