Јас поднесов на 4.10. На 17.11 имав изготвено решение (инаку писмото стигна по пошта недела дена покасно 23.11) дека треба дополна на документи со 3Dехо. Веднаш дополнив и ваучерот ми стигна околу 10 декември. Колку што начув имало некој проблем со комисиите, дали биле претходно две, сега една... не сум сиг, да не ширам дезинформации и затоа сега повеќе се чека, ама се добива. една по една препрека се тргаат.
Zdravo Da prasam...A koj dava upat za vit.D? Mojot maticen ginekolog rece ne mozel toj da dade upat.Opstiot maticen ili nekoj drug specijalist?
Девојки се има ли случено на некоја членка да добие дури е под прогестеронска терапија? Цел ден имам болки како за добивање, а и по календар ми е денес ден за добивање. Прошлиот трансфер немав вакво нешто, знам дека теоретски треба да падне прогестерон за да се добие 9ти ден од трансфер ми е денес, имам некое чувство дека пак е неуспешно
Искрено јас кога имав неуспешно ивф 2015 и сега неуспешен трансфер во јануари си добивав дента кога се тестирав, значи додека сеуште бев под терапија. Ама ако само имаш како менструални болки ништо не се знае. Тие знаат да ги има во почетна бременост.
Нема да добиеш се додека примаш терапија, ама има и исклучоци. Минатиот трансфер добив дури 10 дена по негативна бета откако прекинав терапија БТВ И мене ми е 9 ти ден
Здраво девојки Се има ли случено на некоја да нема овулација ? Треба да правам трансфер ендометриомот е добар но немам овулација и ми рекоа да почекам нареден месец. Ве молам искуство и дали сте примале терапија или некои чаеви?
Да , мене матичната ми кажа дека еден месец во годината знае да биде ановулаторен, мене ми се случило , наредниот месец било се ок.
Мене ми издаде упат ендокринолог од воена. Нејзин пациент сум. А да земеш упат за ендо и да и кажеш на др дека сакаш проверка за хормони и витамини и сакаш нивна консултација? Може така ќе е полесно да си испиташ се