Јас имам добиено пред да испитам бета, се сеќавам требаше понеделник да одам за бета а мене петокот, 3 дена однапред ми дојде, со тоа инвитро не дочекав ни бета.
Mnogu so koncentracija na vit D i b12 ne se opteretuvajte i ne davajte pari za na privatno, preskapi se. Bitno da se ispita ednas i ako ne ste vo deficit mnogu ne se zamarajte, sekako D i B12 odat vo terapija. Za bremenost da ima biten e embrionot da e dobar i endometriumot receptiven i tocka. Drugo se e poddrska. Posle vo bremenost ke se klukate so vitamini
Ajde drugarka, za tebe stiskame palci Btw mene mi ide bre kao i normalno, bez razlika kolku progesteron lapam
Менструални болки осеќав и јас после трансфер точно на денот за добивање,бета правев после два дена и можеш да замислиш колку имаше плачење измеѓу...еве ме 9 ти месец го терам,можда ќе лапнеме едно телевизорче Среќно
Devojce navistina mi e zal i niz istoto pominav pred eden mesec.Maksimalno se vloziv histero,skrecing i rezultat beta 3.05, a tranfer so dva 5-dnevni embrioni koi mi bea posledni. A za sto ponatamu navistina ne sum tolku pametna.No ti si mlada kolku sto te citam po postovite,jas veke nakaj 38 godini odam.Bidi silna i prodolzi ponatamu.Se nadevam deka eden den sonce i nas ke ne ogree.
Нови ембриони. Ако имаш уште од првото ивф замрзнати остави ги. Еве кај мене тоа вроди со плод. Не дека е успешно ама барем мрднав од негативната бета
Девојки имам едно прашање дали ваучерите мора да се користат еден по друг,или доколку измеѓу нив има приватно платен трансфер ,се губи правото на ваучерот?
Toa definitvno. Znaci mene me maci nesto sto vo ovie 4 transferi, osven pokacuvanje na antikoagulantnata terapija i progesteronskata, nisto drugo ne probavme. Kako prvo: uste ne sum go dobila rezultatott od kariotipot i vo ovoj moment I am freaked out od mozniot ishod od toj rezultat. Posto clearly 4 neuspesni transferi ne moze da bide sve okej so mene. Drugo: ne znam dali trebalo da se koristi nesto za smiruvanje teloto ili nekoja kortiko terapija za antitela. Doktorot smeta deka nema indikacii posto prviot pat koga ostanav trudna so eden krinon navecer vo terapija i estrofemi ostanav. No, jas mislam deka trebalo da se isklucuvaat site mozni precki a se ne iskluceni clearly.
Dali da ispituvam nk cells? Dali ima indikacija kaj mene za nekoj mozen problem vo taa nasoka so policisticni jajnici? Nemame napraveno dna fragmentacija (imame normalen spermogram), antitela na imunologija nemame ispitano. (Bev , ne mi dade upat doktorot sa antitela, samo kompatimbilnostata na alelite ispitano i toa e ok). Iskreno desperate sum za odgovori.
Nareden Et primi intralipid i taka kje bides zastitena od nk cells i antitela. Dna fragmentacija so ogled na toa shto embrionite ti bea site blasto mislam deka nema potreba, no ete ako sakas ispitajte toa. Apstinencija na soprugot 3-4max dena da bide.
И кај мене Димитров проба со се можно и пак нула бета. Верувај ми до ембриончињата е. Нови ембриончиња со терапија мање више иста позитивна бета. Не си ја мачи душата. За следно ивф ќе се спремате и двајцата да поработите на квалитетот на материјалот. Вежбање протеинска исхрана минимум три месеци пред стимулации. Штом сте без проблем ќе биде ќе видиш
Imam piseno za toa,i ne se sekavam koja clenka mi bese pisela vo lp za ovaa... eve mene posle niza neuspesni bremenosti mi rekoa da ispitam za ovie ubijci,isto taka maz mi morase da prava fragmetqcuja... genetsko ispituvanje i dvajcata radi kompetentnost,bidejki nas ne sovetuvaa deka iako dvajcata sme plodni mora da se vidi dali od nas moze zdrava hremenost i zdravo dete...jas koga otidov za inv ginekolog koga vide se od mene i maz mi rece deka inv ne pocnuva bes tie rezultati... i da ovaa ispituvanje za nedaj Boze bolesti od grloto na matkata mi ispitaaa