Мила, како за себе си така и тебе ќе ти пишам, впрочем во слична ситуација сме. Не се труди да најдеш решение овие неколку дена додека тагуваш. Немој одма да правиш планови. Нема корист од тоа. На цела терапија и цел притисок не возможно е да најдеш решение и само ќе бидеш поисфрустрирана. Остави болката да спласне, нека се олесни душата. Не го мачи мозокот со милион прашања за кои за жал немаме одговор. Знаеш дека не се откажуваш, знаеш дека имаш сила и сето тоа ќе се исплати на крај. Не знаеме каде ќе не однесе патот, но дека ќе се движиме напред тоа е сигурно. Биди поблага спрема себе, правиш се што е во твоја моќ. Балансирање пред нов почеток. Ќе се најде решение, само треба уште малку борба.
Еве пошто Дна фрагментација, е активна на форумот, да споделам дека општиот став на доктори е као дека нешто многу не варира. Сопругот во Систина имаше 31%, по 3 недели во Плодност 18%, ранге ист на двете места. Тоа е огромна варијација за краток период. Прашав и во Систина и во Плодност, од двете места ми рекоја до лабараторијата е. Е сеа не сфатив дека ако пример хипотетички имам амх во плодност 0.5, неможе во систина да биде 3. И мислам дека тоа е субјективно кој како ја гледа, затоа и толку варијации, така да јас на ваше место не би се потресувала нешто многу. 90% воопшто не направиле такво испитување па никому ништо, плус има и икси метода.
Мила, ќе те поправам во еден дел, бездетното семејство или брак, сеедно, не значи дека не е вистинско семејство, љубовта и почитта помеѓу сопружниците е најубавото нешто што постои. Детето е надополнување на таа взаемна љубов и почит. Можеби ова сакав да го напишам зошто кога го прочитав тоа "вистинско семејство" ми застана грутка во грло. Знам дека немаше никаква лоша намера и знам колку пројде психички, физички, емоционално и финансиски за да стигнеш до тука, но осетив потреба да го кажам ова. Можеби и не сум во право, не знам... И пак ќе спомнам, не ме сфаќај погрешно. Гушкам
Бета 0, за мене, не е ништо повеќе поразително од спонтан или мисд абортус. Резултатот секако е неуспешно инвитро или неуспешен трансфер со таа разлика што во вториот случај треба да пројдеш и дополнителна процедура за да се отстрани плодот, што дополнително истоштува, барем тоа е мое мислење. Не реков ниту да паузираш, туку само малку да се опуштиш психички, некогаш психата прави чуда. Гушкам и ти посакувам успех во најскоро време.
Sekoja cest na takvite parovi , jas sto poznavam nekolku parovi sto eve nemaat deca ziveat vo se samo vo harmonija ne .. I so sigurnost znaeme deka toa e pricinata porafi toa sto edniot par ni se komsii i za zal gi slusame site kavgi , vtoriot par na majka mi drugarka koja na kraj na 49 godisna vozrast se razvede so soprugot i psihicki kompletno zapadna duri i do psihijatrija stasa . Tretiot par e moja tetka za zal na tatko mi prva bratucedka .. Eve ocigledno nivnite zivoti ne se potpolni bez deca nekoi luge ednostavno ne go prifakaat zivotot taka . Od druga strana dvata para ne se nitu razdeluvaat i prodolzuvaat da ziveat vo agonija toa pak uste pomalku ne mi e jasno . Eve i jas sum takov tip na covek i soprugot moj nemase da mozeme da opstoime zaedno sami zivotot definitivno nemase da ni bide ist a ne e deka ne se sakame ama nasata ljubov nemase da opstoi definitivno . Taka da sovrseno ja razbiram clenkata sto sakase da kaze pod vistinsko semejstvo - eve oni taka si se cuvstvuvaat i mozam samo da i cestitam i da i posakam uste edna srekicka do niv da guskaat . Pak ke kazam da ne me razberete pogresno - sekoja cest na tie parovi cija sto ljubov e dovolno silna za da si bidat dovolni eden so drug i da si se sakaat i pocituvaat cel zivot bez razlika na faktot deka nemaat deca . Od druga strana kimpletno gi razbiram drugive i im posakuvam sto pobrzo Gospod da gi napravi roditeli i da im go ispolni zivotot so srekjata sto ja posakuvaat poveke od se .
Мила, можеби јас се изразив на погрешен начин, и се извинувам ако те повредив, секако дека бездетно семејство исто така е семејство зборував само од мој аспект понесена од големата желба за бебе,не мислев ништо лошо
А не познаваш ниту еден пар со деца кои се заедно само заради децата? За жал, јас познавам премногу такви.
Многу ми е жал, ти ја разбирам и болката и фрустрацијата. Еве сум со купени тестови и страв да ги направам пробај смени доктор, слушни друго размислување, не значи дека твојот доктор не бил во право досега ама некогаш поинакво разнислување може да го даде победничкото решение. Инсистирај на одговори на сите твои прашања, збори со ембриолог не само со докторот, знам дека докторите не сакаат кога им го преиспитуваме начинот на работа ама ич не ми е гајле за нив, ние сме тие што се труеме со еден куп терапија и даваме грдни пари за да си го оствариме сонот и треба да бидеме упорни и да ги добиеме сите информации. Секој доктор е должен да го објасни протоколот и неуспехот и да каже што е следно. Испитај си антитела, тоа е битно, да, можеш да се покриеш со интралипид ама па зошто ако нема потреба. За кариотипот немој премногу да се грижиш, јас имам некое наследено отстапување ама ембриологот рече дека само малку ја отежнува работата а не ја прави невозможна. Зборам сега како за мене, направи се што немаш направено до сега за да се има комплетната слика пред следен трансфер и не оставај ништо на случајност, не дека тоа сигурно ќе биде решението, ама да си мирна дека се си покрила. Во меѓувреме ти посакувам добро здравје, да си најдеш мир и сила да продолжиш понатаму
Тоа е веќе друга тема ама јас го делам мислењето со тебе и ја разбирам и @Sienna_MK знам дека употреби погрешни зборови и немаше лоша намера иако застана кнедла и во моето грло. Една голема прегратка за сите што не сме остварени како мајки и ние имаме право да се чуствуваме како вистинско семејство и да уживаме во животот. А одговор на твоето прашање имам, познавам пар со деца кој не функционира и нема љубов и да не се семејсто за мене .
Da poznavam i takvi i vakvi kako sto nabrojav . Samo eve sum nemala srekja da poznavam luge koi i pokraj faktot sto nemaat deca ziveat srekni i imast ubav brak poln ljubov ,sto go ispolnuvaat samo tie dvajca i si se dovolni eden na drug. Zatoa kazav sekoja cest na takvite patovi , ama za zal od moja bliska okolina imam vakvi neubavi primeri na bezdettni parovi ..
Kako prvo, pricinata na neharmonija vo eden par, nikoj ne moze da go znae osven parot. Ne mozes nikako da davas diagnozi za pricini za takvi okolnosti posto toa e predrasuda. Ti znaes deka tie nemaat deca i vednas se mislis deka toa e problem. Jas i maz mi sme 15 godini zaedno, 4 vo brak. Poznavam parovi koji ne mozele da se ostvaraat kako roditeli i se razvedile ama nikogas ne sum mozela tocno da znam od sto bilo divorcot. Tvojot komentar, iskreno da ti kazam mi lici naivno iskren. Vo ova grupa, kade sto se borime za deca, ne e bas ubavo da se davaat vakvi komentari i iskustva od okolinata zasto za nas (osobeno za mene sto vcera dobiv negativna beta), pretstavuva strav i nesigurnost za mojot brak vo idnina. Bilo kolku dobro da sum momentalno so maz mi. I ne mi trebaat voopsto vakvi komenti da procitam od luge sto imaat deca i se raat vo ovoj aspekt. Okolnostite davaat precustvo deka ne e nisto vo red so tebe, koga se boris so nesto sto ne e vo tvoe race, i najmalku sto sakas da slusas e komentari od tipot kako luge zavrsile vo naj los mozen nacin od toa borba. Pozdrav od mene
Знам немаше членката лоша намера, ама некако кнедла во грло ми застана. Зарем еднородителските семејства не се вистински семејства? Од нас поаѓа кои зборови ќе ги употребуваме пред нашите деца. Затоа што утре, задутре тие деца на детенце без еден родител ќе му речат дека не доаѓа од вистинско семејство. Драги дами, во нас е ноќта да ги разбиеме стереотипите и стигмите. Ве гушкам сите и во новата година ви посакувам на сите до една да се префрлите во "Се породив"
Бракот е многу повеќе од дете. Инферилитетот е само еден од предизвиците со кои се соочува парот. Очигледно сите забораваат со проблеми со кои може да се соочиме во животот, кариерно, здравствено (било нас, било на деца). И што треба да се разведуваме тогаш? Така да вистинско семејство е семејство во кое има љубов и разбирање, а не семејство кое не може да се соочи со предизвик. Еднаш отворено разговарав за ова со мојот сопруг и знаете ли што ми кажа? ,,Ние не сме од денес за утре".
Kazav deka trite primera ni se bliski i znaeme tocno od sto poteknuvaat nivnite problemi i psihickata kriza na najdobrata drugarkata majka mi koja ne sakam da spomnuvam kako eskalirase ne navlagam vo detali .Bliskata komsika so koja sto stan do stan lepime i apsolutno “sme opisustvuvale “ na sekoja nivna kavga ne po nasa zelba - vo ovie deset godini druga pricina ne sme slusnale . I tie samite trvrdat deka edinstvenoto nesto sto im go rasipalo brakot i ljubovta e gorenavedeniot problem preku koj sto ne mozat da pominat . Eve ednata clenka bese na eden nacin napadnata zatoa sto kazala deka ovaa godina ke slavat ng konecno kako vistinsko semejstvo a ja razbiram potpolno i jas taka bi se cuvstvuvala . Tebe ti posakuvam da se ostvaris kako majka a vo drugiot slucaj eve da si imate ljubov i razbiranje so soprugot do krajot na zivotot . Inaku komentarot mi bese pottiknat samo poradi komentarot na izjavata na clenkata koja sto kaza deka konecno ke slavat kako vistinsko semejstvo pa ja svrtea rabotata nekoj si se pronajde navreden a taa si zborivase od nejzin aspekt zatoa sto veruvam deka taka se cuvstvuva i po sebe i po ovie primeri za koi sto tvrdam deka zivotot ke im bese mn porazlicen vo obratniot slucaj . Sekoja cest na isklucivite i im posakuvam ubav harmonicen semeen zivot bez razlika dali imaat ili nemaat dete
Негативен домашен тест 11ти ден од трансфер дали мислите дека ако направам бета утре би бил релевантен резултат? Следно би можело во вторник а искрено не ми се боцка за џабе. Сум разочарана ама не и скршена, има толку многу други убави работи во животот кои може да не прават среќни, а исто толку многу пострашни и полоши кои може да ни го изместат животот. Ви поссакувам среќни празници на сите, уживајте со своите најсакани, ставете си некоја поинаква радост во новогодишната резолуција што не е поврзана со бебе колку и да е тешко, животот е убав и треба да му се радуваме и да го живееме до максимум. Се надевам 2023 дека ќе ни биде среќната за сите нас кои не успеавме годинава.
Ако посетат психолог мислам дека јасно ќе му каже дека не е проблемот дека немаат деца. Пробллемот му е меѓу нив двајца, денес ако се караат за деца, утре ќе се караат зошто едниот изгубил работа, нареден ден зашто се разболел, третиот ден зашто му е детето здраво, болно, невоспитано и слично...Мое мислење.
Денеска ми е 13ти ден од трансфер. Станувам сабајле малку пообилно и не само кафеаво туку и малку темноцрвено. Направив тест преку крв и сега чекам резултат. Имам болки ама не толку јаки какп за менструација (имам доста интензивни болки кога имам менстр.) ама телото ми трепери внатрешно ме потсеќа на менструација овој симптом. Ваше мислење?
Кога треба да биде тогаш ќе биде. Ако не биде значи не требало. Ова си го викам сама на себе. Еве сјм 13ти ден од трансфер имам обилен исцедок. Разочарана и збунета ама не е посилно од мене.
Sekoj so svoeto mislenje . Jas i soprugot se sakame i eve nemame NIKAKVI problemi vo brakot znaci ne pametam koga posleden pat sme se skarale, zaedno sme 9 god . Ama da ne se ostvarevme kako roditeli jas tvrdam deka nemase da ziveeme vaka i eventualno koga togas ke se razdelevme .Eve zboram za nas NIE sme takvi luge . Apsolutno navivam za site vas ovde vo vasata borba . Vi se raduvam od srce na uspesite i zal mi e koga ke procitam za negativen test .Bidete hrabri kako sto ste do sega i vkusot na pobedata ke e najsladok koga ke go gusnete toa detence za koe se ste napravile da go drzete vo race . Na site drugi kazav - Ljubov i cvrst brak poln so razbiranje koj ke opstoi pokraj se !