Ova so labaratoriite ludilo. Tsh vo tri labaratorii razlicno mi go javi. Odi fati go krajot. vo klinicka biohemija 3. 5 vo bukureska 0 8 a vo biotek 1.6 razlika po10 dena od analiza. Odi fati go krajot. Denes pak pravev pa da vidam sto e identicno da znam kako so terapija .
A imas problem so tsh ili ne? Ako nemas problem moze i ne ti treba terapija. Klinicka jas imav 4 be. A nikad ne sum imala tsh nad 2. Proveruv uste dva pati vo razlicni lab ok bese. Ne zedov terapija.
Девојки испитувала ли некоја ендометриум со брис? Што всушност се испитува со тоа? Мора по болнициве или може брис да се однесе и по лабараториите?
Да ја затворам и јас оваа посрана година со негативен тест и бета Тоа е тоа Ќе одмориме овие денови од плачки и да поминат празнициве ќе мислиме што и како понатаму На сите ви посакувам среќна и бериќетна 2023 Јас се одјавувам до после празници Одморите и вие
Девојки тие што сте успеале, а ви требело подолго време, јас би сакала да споделите искуство како се носевте со сето тоа и како преживувавте. Разбирам дека многу се откажуваме од луксузи и кариера. Јас и сопругот цело време сме на некој хелту лифе стуле, но искрено тоа трае веќе 3 години и веќе почнува да ми смета бидејќи порано имав активен социјален живот. Сега сето тоа го нема, искрено незнам до кога ќе можиме да издржиме. Празници без дружби, без алкохол, долг временски период. Веќе почнувам да чуствувам дека при крај сум со трпение. Немам ни расположение нит одвишок пари да се разлавам. Се што имам берам за ивф.
So hasimoto sum veke 7 godini I sum na euterox I toa visoka doza. A za ivf treba pod 2. Pa da znam dali treba da koregiram so terapija. Pregeska se bockav na klinicka biohemija Pa vo vtornik ke zemam rezultati.
Ne se maci so prasanja. Vrati eden zosto izgleda mislese kje uspeete. Bremenostite so bliznaci mozebi se malku rizicni pa ete vrativte eden samo.
А зошто толку рестрикции? Јас живеам нормален живот. Уште такви рестрикции да си ставам, мислам ќе спобудалам.
Зошто имаме дна фрагментација 20 или 30 %, зависно од лабoраторија и зошто имав 5 пункции, од кои две со стимулиран циклус, две природен, една модифициран, во кои не дојдов до трансфер поради лош квалитет на јајце клетките од необјасливи причини и покрај сите рестрикции и витаминска терапија и исхрана од нутриционист. Имам фсх 10/11, амх 2, 30 години и немам ендометриоза.
Ok, оваа година ја завршувам со неуспешно прво ин витро. Како што читав, доколку се’ е во ред, а сепак ин витрото е неуспешно, има 2 причини. 1. Ендометриумот не е рецептивен 2. Ембрионите не се доволно добри (генетски, добро развиени и без можност за болести и мани) Мене ми рекоа дека ембрионите ми се одлични, ама за да го кажат тоа треба пред тоа да направат предимплантациска генетска дијагноза. Не знам дали е направена, не ми го кажаа тоа, така да кај мене остануваат тие 2 можни причини. Мое истражување: 1. Ендометриумот за да биде рецептивен фали прогестерон и естроген, и секако витамин Е. 2. Ембрионите мора да подлежат на предимплантациска генетска дијагноза пред да се вратат назад во матката за да евентуално се отфрли оваа причина за неуспех. Во нашиве клиники каде ги кажуваат и применуваат овие работи? И дали сте запознаени со ин витро во Бугарија? Имам бугарски пасош па може да пробаме и таму
Ne znam sto e so labaratoriite, mene klimicka biohemija tsh mi izvadi 4, avicena 2, na dva dena razlika. Jas ne pravev transfer i ne obrnav mn vnimanie, ama eve isti slucaj kako mene si.... Mnogu e biten ako planiras i transfer Ova pred mesec i poveke ti kazuvam, koga pocnav so stimulacii
Најдобро е на Ендокринологија да си го испиташ, јас таму испитувам ТСХ и во Авицена, разлика немало во резултатите. Но, вредноста на ТСХ може и да варира, да речеме при стрес, па можеби затоа толкава разлика си имала. Мене брис во Њуборн ми зедоа, а се испитуваше во Хистолаб. Проверувавме дали клетките се нормални и дали се зрели (нешто така) соодветно на денот на циклусот. Не ми текнува уште што друго содржеше извештајот. Или ти мислиш на брис за бактерии?
Не мислам на ништо конкретно, не ми е познато тоа затоа прашав, сум слушала само дека се зема брис од ендометриум немам информации што точно се испитува со тој брис, па затоа прашав. Размислувам во насока што не сум правела како тест да направам следен пат. Фала ти