Предимплнтациска анализа ако се прави ќе знаеш, ќе осетиш на новчаник Јас сум на два ума за тие анализи, пошо не ти даваат 100% точни резултати, се зема мал примерок од медиумот каде е ембрионот така што пак не можеш да си целосно сигурен дека враќаш здрав ембрион. Не знам што е паметно а што не
Jas ova skoro go primetiv. Imav upat za klinicka biohemija so pokraj mnogute analizi I za tsh I bese visoko, pa odma mi ja smenja trtapijata. Za okolu edna nedela imv upat za bukorrska kade pogledka sestrata stavila I tsh da isprasam I dade mnogu niski rezultati. Vo biotek treti vrednosti I vcera pak pravev na klinicka biohemija I ke pravam vo vtornik I vo biotek. Nemoze da ima po skoro 2 edinici odstapuvanje. Na endokrinologija bev vo February I treba pak vo fevruari da odam. Ama ke vidam I za porano... ako ima termin za January. Ama strasno e ova . Od toa mene I dozata mi ja kontroliraat sto e prilicno visoka 100 micrograms 5 dena i 125 vikend.
Toa so tvojot endokrinolg, jas ne sum na eutirox, samo pokaceni anti tpo imam jas i selen primam Mi rekoa da si kontroliram vo edna labaratorija, e sega koja da bide, uste ne znam
Mojot stav e da ne se cepka medium's dodeka ne se napravi transfer, moze posle transfer ama.so fajde. Embtiolot vo remedika.mi imase dobro.objasnato okolu toa I moj stav e da ne se pipka. Nikoj ne garantira deka nema da se ostrti embrionot. Sekogas postoi doza rezerva.
Mnogu avansirana teknologija imaa vo svet za pgd i mislam deka veke ne e problem za tocniot rezultat na biopsijata na embrionite. Jas sum mnogu zainteresirana za da probam vtor ivf nadvorod drzavata i procitav vo Turcija, i tie ne samo edna, tuku imaat nekolku metodi na testiranje na embrionite. I mnogu e mal procentot na greskite vo takvite analizi. Ova od Bahceci : PGD – For Chromosomal Disorders PGD – for Single Gene Disorders CCS – Comprehensive Chromosomal Screening aCGH – Comprehensive Chromosome Screening NGS – Next Generation Sequencing Method Increasing the Chance of Success in IVF: Smart PGT
На толку трансфери периодов стварно се надевав на еден куп високи бети. Темава ми е матична, и кога се борев за дете и кога бев трудна и еве сега кога имам дечиња, темава е прва што ја отворам кога се логирам. Сакав да кажам дека ми е многу жал за негативните исходи, знам дека нема зборови за утеха ама ви посакувам следната година на сите што се борат да им се наполнат рацете. Знам колку е тешко, ама како некој што ја исчитал темата од почеток до крај знам и дека сите ќе успеете.
Iskreno da ti kazam, posle 4 pati neuspesni, abortus i biohemiski, stvarno mi e strav za mojata idnina. Srekna Nova Godina zenski
Познат ми е тој страв, плус на грб си ги имав годините и ниските резерви. Ти си млада, имаш ембриони и супер резерви, си останала трудна, немаш потреба да се плашиш. Едноставно не се поклопиле коцките. Земи здив, одмори и знам дека следен поход ќе биде успешен. Кога ќе се породите ти и @Mihaela123456 и уште неколку членки со стаж ќе правам мекици. (Иако не знам како се прават, ќе научам )
Освен селен ( земав на солгар од 1000 ) што би можела да земам друго за намалување на a-TPO? ... мене на последното испитување 49.88 ми испадна а во лабараторијата на ендокринологија 50 е горна граница. А во граници на нормала се и Tsh 2.42 и ft 11.3 А сеуште не успеав да се консултирам со ендокринолог
Devojki dali nekoja na 5-6 den od ET imala bolki kako menstrualni i bolki vo polovinata normalni ne prejaki? Isto zabelezav nokeska pri mokrenje edna kapka bleda rozeva krv, dali moze da e implantacija?
Sinoka mu kazuvav na mm, mnogu se soziveav so site negativni testovi, mi se vrati nazad se od prethodno, i site komentari, od sekoja clenka, bukvalno isto sum se cuvstvuvala. Lavici moi, VI POSAKUVAM DA VI SE ISPOLNI NAJGOLEMATA ZELBA I OVAA 2023 SITE DA STANETE MAJKI, SITE DO EDNA!!! IMAJTE SREKNI PRAZNICI, NAJGOLEMATA LJUBOV E NA PAT DO VAS, DOAGA!
Zdravo na site. Mi ostanaa nekolku inekcii Fostimon. Dokolku nekomu mu trebaat gi davam po mnogu povolna cena.
Ова со клиничка биохемија како со тсх се надевам дека не е случај и со амх искрено. Гак бараат упат од специјалист за амх?
Зошто во Њуборн не кажуваат ништо? Од вас научив дека после трансфер не треба интимни односи... Ја знаат нашата мака, ама изгледа сме само бројка. Како може да ја пуштиш жената дома а најважното да не и' го кажеш... не е во ред Стварно не се враќам таму Па ми вика сестрата (btw рече дека е со земјоделски) ние после секој работен ден седнуваме со докторите и разговараме за пациентите што како се резултатите од интервенциите и како да се оди понатака. 3 инсеминации, 1 мисед, 1 неуспешно ин витро, секогаш коментарот е ,,Ќе Ве побара д-р штом се ослободи ". Никогаш не се јавил.