Навистина ми е жал за твоето лошо искуство . Мене др секогаш ми се јавува, можеби во моментот нема ама за покасно обавезно, дури и кога сум поставила банално прашање на вибер ми се јавувале. А за односи мене ми дадоа орепорака за апстиненција .
Девојки, има ли некоја од вас што боцкала клексани по 2 ден, и дали некоја знае да ми каже во кој случај се препорачуваат по 2 клексани.
Јас имам ставано по 2 клексани скоро 2 месеци. Препорака од трансфизиолог тоа ми беше. Одам еднаш меаечно и испитувам хемостаза крвна слика д димери
Јас се боцкав со 2клексани, по препорака од трансфузиологот... по мутации и резултати од хемостаза веројатно...
Јас се боцкав со 2 клексани па дури и со 3 еден месец. Од Јани трансфузиолог имав терапија 3*0,4 клексан еден месец, од 4-5 месец од бременост,ама ова е ради постелката која беше нехомогена и со лакуни, ддимери покачени и плус малку скратени времиња, па од 5-9 месец од бременост примав по 2 клексани, 0,4 и 0,6 исто по препорака од трансфузиолог, секогаш правев контрола на 1 месец, имам синче сега и мислам дека терапијата беше успешно спроведена и ни помогна да истуркаме до крај. Инаку сум со вродена тромбофилија.
@Norah Jones Не е фер кога се прават пропусти. Верувам наредниот пат дека ќе е успешно и ќе имаш преубава 2023 год каде и да се одлучиш да правиш.
Srekjna nova 2023! Imajte zdravje, srekja, ljubov i site zhelbi realnost. Da si ja docekame srekjata sto poskoro ovaa godina, so Gospod napred ❤
Srekjna nova godina devojkiii vi posakuvam samo ubavini 5 den od transfer.. Nastinav i pocnav da kaslam bajagi so da pravam?
Јас не побарав да го слушнам, они се јавија и кога им го пратив резултатот од БХЦГ ми пишаа дека им е жал што е неуспешно и дека д-р ќе ме побара. Ама не ме побара, а не ни сакам, што ќе ми каже, секогаш крева рамена и вели, не знам, не знам, не знам
Види во извештајот што пишува. Јас не би чекала да ми се јавува, па уште цел ден. Ако сакаш да се чуеш, земи во вторник наутро ѕвони им и кажи им да ти се јави докторот. Ако го нема до кај 10, пак јави се. Ако го нема и до 12, пак. Кога и да одам таму, тој е во гужва. Јас би досадувала, сигурно нема да чекам без да ги потсетувам. Односно, друга опција е се јавуваш, закажуваш преглед и одиш во тој термин очи во очи да разговараш. Ова ако сакаш да поразговараш за твојот случај, за методи, зошто едно вратиле и сл. Тука тие одговори знаеш дека не може да ги добиеш, сепак мора со нив таму да разговараш. Ако сакаш да продолжиш таму, оди со докторот збори што мисли и како би постапил понатаму во врска со твојот случај, прашај што да испитуваш после неуспешново инвитро и сл. Знам дека си разочарана, но мора да разговараш ако сакаш некои одговори.