Имам две неуспешни ивф таму,од самата клиника лично јас не сум задоволна,меѓутоа познавам пријателки што се пак задоволни.Моето искуство беше лошо.
Мене кашлицата ми ја смирува прополис, ама не знам дали е дозволено после ет, нека пише некоја членка..
Приполис читам во бременост дека користат од тој без алкохол, детски. Спомнувам бременост, за во случај ако е членката бремена, па не е сè дозволено нели. @Kk63 Свари си супа, стави си црн бибер, може прегорен шеќер со млеко, изеди лимон, дури на некои им помогнало за кашлица ако изгрицкаат зрно црн пипер.
Ми дадоа само стимулациски план, и рецепта, не гледам нигде извештај.... ок, најдов, што да барам? нигде не гледам метода
Пишува оплодување е извршено со icsi medoda Добиени се толку ембриони На ден на трансфер мислам ми давале
Пишува само Assisted Laser Hatching долг протокол, датуми, податоци, број на јк и оплодени, трансферирани ембриони, квалитет Blastocyst AA, Медиум: cook Толку
Vo Sistina takvo nesto ne pisuva, barem kaj mene ne. Samo kolku ima izvadeni jk i posle ako odis na transfer, vo izvestajot pisuva tolku se vrateni i koj stadium i kolku zamrznati. Metoda, kvalitet na embrioni, jok, embriolozite voopsto ne davaat izvestai, samo doktorot za ivf.
Исти извештаи и јас добивав. Со ембриолог закажи си консултација ако сакаш да дознаеш метода на оплодување.
Mislam vo Newborn site gi oploduvaat so icsi, samo po potreba (vo nasiot slucaj bese na nase baranje) opluduvaat so picsi i se doplaka. Vo razgovor so doktorkata mi rece deka site opluduvanja gi izvrsuvaat so icsi metoda.
Kaj mene nitu na izvrstajot od Remedika nitu od Sistina ne pisuva koj metod e koristen. @BelataMasai Tvoeto iskustvo od koja bolnica e?
Za remedika sigirna sum deka pisuvase, a za born ne se sekavam Znam deka prasav a se mislam deka i na izvestajot si stoese
Среќна нова девојки повеќе здравје и среќа за секоја од нас во новата година. Имам една мисла што мене ме води низ животот. Just becаuse things have been tough, doesn’t mean they won’t get better. Keep going.
I ti ja zimaat semata na punkcija i de jure i de facto nisto nemas. Da ne pricam kako e skrtano po semata...... Mnogu neprofesionalno generalno
Другарки мои нај храбри, нај прво Среќна Нова 2023 година, да си имаме сите здравје, среќа и нашата една и единствена нај силна желба да ни се исполни годинава Е сега мене не ми започна убаво годинава, фатив ковид за прв пат откако почна вирусов(не по своја вина) а работава беше што Јануари требаше да почнам со микрогинон па долг протокол. Прашањето ми е, какви искуства имате со вакви ситуации, кога сте биле советувани да почнете со постапка? Пишете повеќе искуства, и онака доволно сум разочарана
@Cherry blossom89 Bez grizi dusho,jas prelezav tezok kovid vo fevruari,a vekje na pocetokot na mart pocnav so protokolot.povekje vitamincinja i dobra misla.Srekjno od srce