jas sum so voden iscedok od pred beta do den denes, 15ta nedela skoro i brisevi i pap pravev , sve negativno nema miris nema ni cesanje , se e toa sosema normalno , dnevni stavam koga treba negde da odam , a doma cesto menjavanje na dolna obleka bidejki bas smeta mokroto
Другарки, ептен страв ме фати со циклусов после не успешниот фет, едвај 2 дена ми беше. Ептен оскуден. На толку естрофем што испив не очекував вака.
Ke se regulira, ne se sekiraj I mene posle ne uspesen mi bese oskuden , no doktorot mi rece deka e ocekuvano i deka ke se regulira ciklusot.
Ne se sekiraj i mene posle prekin na estrofen mi bese nikakov pa sledniot mesec koga dojde peleni pampers be mi pomagaaaa od partali i tolku tecenje,ke ti se regulire
Знам, ама тоа се големи пари, не знам дали може фонд да покрие. Би требало, тоа е наше основно право, ама фондот не покрива ни лекови ни лекување, си одиме приватно за било што друго. Во право си, ама тоа може за 100 год. До тогаш, здрави, живи и на наш трошок. Еве уште исплаќаме кредити ама ми се исполни најголемата желба, нешто што мислев дека нема шанси ни во три живота. Месецов ќе прави година. Златен е, се смее, оди и пее. Посакувам на сите ваква радост.
Девојки според резултативе инсулинов покачен откако ме боцнале на 1h и на 2 h ама не се разбирам многу во ова прв пат правам.. Да ми кажете дали е премногу високо ова и што терапија даваат чисто информативно додека отидам на консултација ( на крај на месец..)..
Јас никогаш не сум испитала скриен шеќер и инсулин..а може треба. Само на Биохемија може со упат? Зошто јас не нешто мн им верувам на нивните резултати, дхеа ми извадија во плафон и тсх исто, следен ден во гак нормални резултати, па уште еднаш во приватна лабораторија па ок резултати.
Верувај треба, имам другарка која ова и беше единствен проблем за да остане бремена а се измачи до бескрај додека да го отрие. Докторката од ендокринологија ми даде упат и тука кај нив испитував. Мене па таму во нивната лабараторија на ендокринологија дхеа у плафон ми излезе..
Mene vo endokrinologija mi gi izgubija rezultatite, odnosno moite rezultati kaj drug....popara napravija.... Jas posle toa i na klinicka koga mi izvadija plafon tsh, se prenasociv vo avicena... Arno ama i eve tuka citam i Avicena gresi, a si plakjas tamu salam ceni i sega ne znam na kade teram....nemam poim kade ke ispituvam iskreno Tuka vo Svajcarija upat za hormoni da dobies e naucna fantastika, treba da nemas ciklus 3 meseci ili koj znae sto da ti bide....nema tuka jas sakam toa da go ispitam, tuku sto ke ti recat da ispitas....f... it
Во Авицена детално го разгледуваат мојот случај. Од истрага околу реагенс, стандард, инструмент па се до човечка грешка. Ветуваат дека нема да остане не откриено што се случило. Го ценам тоа што ми се јавија и информираа дека ќе се потрудат да дознаат што се случило.
Здраво Дали некоја користела пролутех и кринон гел. Ме интересира до кој месец од бременоста се употребуваат или треба цела бременост?
Јас имав малку повисоки вредности од твоите и ме ставија на диета со контрола на шеќерот 2 недели дома со апаратче но бидејќи е многу да се боцкаш 6 пати дневно за проверка ( пред и по доручек, ручек, вечера ) се боцкав еден ден за доручек, следниот за ручек, нареден за вечера. Не се секирај ништо страшно
И на Ендокринологија/Дијабет центар може да се испитаат. Скриен шеќер во Авицена без упат може и без закажување, кој било ден да одиш. Мислам дека не е повеќе од 500 ден. и со три боцкања е (кога ќе дојдеш, после 1 и после 2 часа од испиената гликоза). Ако имаш упат, со две боцкања е (кога ќе дојдеш и после 2 часа). Во тој случај, треба да закажеш и само во понеделник испитуваат со упат. Тоа до кој месец треба, докторот ќе одреди, различно е кај сите. Јас, на пример, ставав Утрогестан и Пролутекс. Утрогестан до крај на бременост, а Пролутекс до кај второ тромесечие. Дури и Депо во исто време до 17-та недела. Има на некои им прекинуваат порано Утрогестан/Кринон.
Zdravo deneska mie 12 den od et bes denot na transverot ispitav beta ispadna 74.5 so mislite?? Dase raduvam ili ne