Јас на писмено да си ги споделам мислите, да ми олесни. На 1ви ФЕТ трансвер и се чуствувам многу најнормално, без никакви симптоми иако знам дека не треба да ги барам. Но, ова ми е трет по ред. Првите два кога имав +бета чуствував повремено бодежи во јајникот и притисок во матката....сега ништо. Да можам да ги преспијам деновите до бета, најубаво, хахаха. Среќни празници девојчиња храбри!
Ako na nekoj mu treba mi ostana eden cetrotid I clexane 0.4 10 inekcii Za zal ne sum vo sostojba da gi podaram no bi se dogovorile za cena
Zdravo devojki!Sakam da go spodelam so vas moeto iskustvo. Borba za bebe 4 god.dijagnoza DOR. Vo 2021 prvo ivf " uspesno" vo 8 nedela missed ab. Vo 2022 ( septemvri)vtoro ivf neuspesno. Posleden ciklus na 6 dekemvri, na 3 januari 2023 me tera nesto da kupam test ,go pravam vtora zar crvena linija,pravam i vtor test isto zar crvena ajdee radostiii.Ama ne si vikam ne se tocni testovite odam pravam beta istiot den.Vrednosta na beta 26 390 , kosata mi se krena ajde trk na ginekologija , dr.ne gleda vo matka nisto ( na takva beta ne e mozno da ne se gleda vo matka ) vide nesto vo jajnik ,vika ova e vonmatericna i jas bi te pratil vo Plodnost za operacija uste vecerva.Odam vo plodnost dezurniot me gledase isto i toj vide vo desen jajnik ( ajde vik posto nemas bolki nemas krvarenje ke pocekame do sabajle za vo sala) Utrdenta me gledaat na eho 5 doktori Tase, Hristijan itn.istoto i tie vikaat ova e vonmatericna ama prvo ke napravime beta. Kaj niv beta 180 dr.Hristijan vika samo od sebe ke se iscisti ,nema srceva akcija ama da proveram beta za 3 dena.I taka izbegnav operacija ( barem zasega) Jas sum vo shok od toa shto sum zabremenila prirodno
Девојки ако може мислење, немам полицистични, немам проблем со андрогени хормони, слаба сум и константно внимавам на исхрана и секогаш имам лош квалитет на јајце клетки. Шеќерот по 60 и 120 мин оптеретување беше ок. Инсулинот е следен: На гладно 10 (горна граница 25) После 60 минути - 68 (горна граница 25) После 120 минути - 24 (горна граница 25). На гладно ХОМА ИР ИНДЕКС - 2.3 (рана инсулинска резистентност). Каде да одам со овие резултати, дали мојот ивф специјалист ќе знае? @ladystardust please help.
користев пролутекс два пати на ден до 12та недела , напоредно со утрогестан од 200 два пати на ден. Утрогестан продолжив и ми рекоа дека ќе користам некаде до 34та
Еј не се страшни резултативе, кај мене инсулинот до 93 идеше и тоа на трето мерење Инсулинска резистенција мислам дека немаш, таа бројка е добиена врз основа на формула дека инсулинот на гладно овде ти е 10, ама ако си јадела вечерта пред испитување благо, тогаш тоа е објаснувањето, ако следен пат е понизок, хома ир индексот ќе биде во граници на нормала. Е сега, може да постои ИР дури и кај жени без ПЦОС, ама се става под контрола. Јас внимавав на исхрана (конзумирав храна со низок гликемиски индекс), по препорака на доктор пиев 800 гр магнезиум на ден, а пиев и глукофаж и инозитол. Глукофажот дозата ми ја одреди ендокринолог, а ми ја потврди ИВФ докторот, инозитол пиев на своја рака (онаа стандард доза, ми се чини дека е 2000 мг на ден, насабајле и навечер, онака како што пишуваше на кутивчето). Ти можеш да почнеш да пиеш инозитол уште веднаш, тој се пие и за квалитет на јајце клетки (што има логика зашто висок инсулин влијае на квалитетот на јајце клетките).
Јас константно внимавам на храна, инсулинот ми се движи од 6 до 10, еве сеа веднаш ќе купам интозол. Незнам второто мерење дали ми е ок само. Магнезиумот помага? Ти благодарам.
Инозитол обавезно земи, дали како myo + d-chiro inositol или само како мио инозитол, ефект секако ќе има. Јас ги порачував од iherb, ама мислам дека сега има од Now и кај нас. Магнезиумот игра улога во регулација на гликозата (ја намалува), а со тоа се регулира и инсулинот. Кај мене не знам дали беше комбинација на сѐ што пиев, ама еве успеа со ембрион од второто ин витро откако почнав да применувам сѐ за да го доведам во нормала. Инаку докторот што ми ги читаше резултатите од инсулинската резистенција беше ептен директен и ми рече да заборавам на ембрионите од првото ин витро и да пробам од ново после терапија, зашто со таков инсулин јајце клетките што биле пунктирани као не биле квалитетни и може поради тоа не ми биле успешни првите трансфери. Не знам колку има вистина во ова, јас секако бев решена да одам на нов циклус стимулации додека сеуште имав резерви. Ново ин витро правев околу 8 месеци после применување на сѐ ова што ти пишав + друга терапија.
It makes sense in my case too. Sigurno insulinot mi e los. Celo vreme 12-13-14 mi bilo. I nisto od 9 embrioni
Zakazi si pregled na endocrinologist na klinika. Dr Adamva e odlicna a mislam deka I drugite se super Subevska, Milenkovic, Markovic. Jas imam iskustno so Adamova I e odlicna.
Зедов магнезиум и овнорум има во нив 2000 интизол и алфа липоичната киселина (ALA) е еден од најмоќните антиоксиданти.Таа го подобрува развојот на фоликулите на јајниците и ја зголемува инсулинската чувствителност. Е сеа колку добри или лоши ми се резултатите стварно незнам, никој не ми ги прочита
Tie gi dava Mitko, pij 2x2, dobri rezultati davaat. E sega vidi koncentracija kolku im e na inositol, mislam mozes plus da zemes, jas zimav plus myo +d-chiro,ima edni sprsko proizvodstvo kaj nas vo aptekite, jas kupuvav od Swiss, ama se e poskapo tuka, srpskite se dobri
Среќни празници, сакам да поднесам за ваучер за инвитро после празниците, имаме лош спермограм исполнуваме услови Кој се документи ни се потребни ♥️ Ви посакувам се најдобро
Zdravo Treba da pijam letrazol od utre, ovunorm ako prodolzam da pijam so niv? Pijam i drugi vitamini mi rekoa da si gi pijam vitaminite, za ovunormot ne prasav da ne znaes slucajno? Po sostavot nemaat nisto loso da ne bi gi piela.