Zdravo zenski, da ne ima slucajno nekoj od Strumica, Radovis utre da ode do Sistina, mi trebat edni apcinja od aptekata vo Sistina.
Да, венчаница и копии од лични карти, ако не сте во брак изјава заверена на нотар дека живеете во вонбрачна заедница. Баш кај спомен куќата, малку подолу од лево има канцеларии и пошува фонд за здраство, ке ја поминеш банката на 20 метри отприлика од банката. Не чекавме, само ние бевме ама не ни ги проверија документите и не сакаа да стават печати на копиите :/
Девојки, како е процедура за трансфер со замрзнати ембриони во една клиника а ембрионите се замрзанти во друга клиника? Дали може да се трансферираат само тие ембриони што се одбрани за трансфер?
Cetvrti den, nemam simptomi. Nemoj da cekas i baras. Imam 2 transferi so pozitivna beta (zavrsija so spotan za zal) , i dva so negativna. Nemase nikakva razlika
Bas mi e zal mene mi e prv transfer,za mene se ova e novo se nadevam na uspeh kaj site koi se vo iscekuvanje
Od moe izkustvo, nemoj da gi broes denovite. Ne lezi po cel den, slobodno izlezi si eden saat na vozduh, lesna prosetka, kafe so prijateli. Lezenjeto, broenje denovi, i baranje simptomi e samo izmacuvanje. Ti posakuvam najgolema radost po 10 dena
Devojcinja ve molam za mislenje skraching dali e podobro ambulantski ili vo sala, doktorot nisto ne mi precizirase, rece samo ist bil efektot i ostavi na mene da odlucam. Dali nekoj znae da mi kaze za razlikata, dnisno efektot?
devojki vo sinlab e okolu 3400 denari sve, oni mene mi kazale greska po telefonot bidejki mislele samo ednas insulin kje se ispituva i zatoa 1200, no koga mu kazav 3 pati mi naplatija okolu 3400. Gi preporacuvam nikoblab celiot paket im e 3000 denari i imas i doktor i referentni granici koj kje ti gi objasni rezultatite, vamu vo sinlab ni doktor ni nisto. @elanor
Zdravo na site, dolgo vreme ne sum pisala mi trebase malku odmor od se. Minatata godina se odlucivme za ivf so soprugot posle neuspesni obidi i neuspesni 4 iui za vtoro detence i gi sobrav site dokumenti no na brisevi mi iskoci eserihija koli. Cela godina skoro se baftam so bakterii, vo septemvri konecno se otkaci esirihija pa gadnerella iskoco pak, i taa ja otkacivme pa vo dekemvri iskoci streptokoka. Mnogu me frustrira momentov sto cel zivot sum imala cisti brisevi i sega koga sakam da podnesam za vaucer se neshto se sluchuva. Moja pretpostavka e deka normalno ne bi mi dale vaucer so bakterija, no dali ako gi podadam drugite dokumenti ke dobijam na vreme za pobrzo odobruvanje na vaucer dodeka dobijam cisti brisevi? Imala li nekoja od vas takvo iskustvo?
Da se nadopolnam na gorniot post, eden spermogram imame praveno na GAK, moze li da mi predlozite kaj gi pravite spermogramite na drugi mesta i koja e cenata?
Po preporaka na doktorov moj vo Svajcarija mi prepisa da zemam Indole 3 Carbinol. Gi koristele mnogu tuka za detoxikacija, za tretman na hpv, cin, endometrioza i prevencija od carcinomi na zenski polovi organi. Jas citav za ovie i nivna upotreba vo Amerika i tamu gi koristat. Dali nekoj ima koristeno da spodeli iskustva