1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

259 глас(а)
    15,3%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

196 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,5%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

110 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

308 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

275 глас(а)
    16,2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

47 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. Dusa moja

Dusa moja Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2022
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    8
    Nie i dva pravevme na privatno vo sante plus e 2700den a vo new born 2500den

2. Kejt362

Kejt362 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2021
    Пораки:
    304
    Допаѓања:
    576
    Ако ви треба ради реда, само за ваучер, одете во Индус Медика. Таму е 1000 денари. Не знам колку е точен ама нас ни заврши работа.

3. Brooklyn

Brooklyn Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    811
    Девојки убави :hug:
    После подолга пауза и мисла дека нема да се вратам на форумов, еве ме денес пак.
    Да не ме сфатите погрешно, нејќев да се вратам мислејќи дека ќе решам се и нема да имам потреба. Но, што е тука е.
    Се надевам дека бројот на девојки е смален во групава и дека веќе се изродиле бебиња :inlove:
    Ве молам дали некоја знае дали Лазаревски воопшто се замара со цисти на јајници или стрикно стерилитет. Јас спаѓам во двете групи, но до сега не сум следела циста со него. Ако некоја знае нека ми пише, може и во порака.
    Паааа ајде да се вратиме во колосек ^_^

На Rtulka, tina2018 и _Vera_ им се допаѓа ова.
  4. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    1.870
    Devojki, pravev Torc I pozitivna sum na toxoplasmosis tocso IGM pozitivna. A sum na dekapeptil . Upm. I sega po dr rezultati prakjam pa da mi dadt terapija. Ima nekoja iskustvo so ova? Simptomi 0 .se ispaniciv malce.

5. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Obicno nema simptomi
    Tekovna infekcija ti e za zal. Se dobiva od nedobro vareno, przeno jadenje i od izmet moze od zivotni. Milenice nekoe doma ako imate
    Ne znam iskreno dali da prodolzis so terapija, toa so doktorot

На Dijana DM му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.572
    Допаѓања:
    1.276
    Jas ova Torc go imam praveno bremena koga bev. Nikoj nikogas ne mi go spomnal.se pravi i vo postapka za ivf ?

7. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Pred postapka e pozelno

8. Vaa

Vaa Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2020
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    274
    Devojki denes mi e 4 ti den od transfer ,imam blagi bolki vo desen jajnik :( dali vi se slucilo i vas

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Love&bebe

Love&bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2021
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    138
    Здраво
    Прв пат испитав хемостаза и фактори ова е резултатот. Дали мислите дека е добро.? Димерите се 2534 ќе почнам со клексани. Докторот не ми е тука за 1 недела имам преглед. Дали ќе се намалат до тогаш. Многу паничам се IMG_20230113_150546.jpg кој совет е добредојден. Убав ден

10. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Dali vi se slucilo da nema dovolen material pri obrabotka na kariotip? Mene mi stigna rezultatot, dobar e, a maz mi ja viknaa uste ednas poradi nedostatok na material (kletki). Uste ednas treba da se izraboti (u pm, 2 meseci cekavme).

11. Littlegirli

Littlegirli Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2021
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    119
    Devojki na 6ti den od ciklus na kontrola samo dve folekuli po 12 i 13 mm … prodolzuvam so terapija i za dva dena pak na kontrola.. dali ima sansi da se sozdadat uste folekuli.. ili samo ovie ke rasnat …

12. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.640
    Допаѓања:
    5.759
    Калва циста имаш? Јас сум со ендометриоза и бев за ивф кај Лазаревски.

На Mihaela123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ladystardust

ladystardust Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    6.830
    Токсо е во бременост многу опасна за развојот на плодот. Со стимулации според мене можеш да продолжиш со тоа што не би било добро да правиш трансфер, најдобро да ги замрзнете ембрионите додека се негативизира ИгМ (обично 6 месеци е оптимално да се чека, може и порано, зависи во која количина е присутна). После ќе бидеш заштитена зашто ќе имаш ИгГ антитела.

Од она што сум читала, нема влијание врз развојот на ембрионите, ама во бременост воопшто не е наивна.

Инаку, да не те секирам повеќе ама тековна инфекција кај мажи влијае врз квалитет и останати параметри на сперма. Ако чувате маче или сте јаделе и двајцата недоволно миен зеленчук или овошје, предлагам пред пункција и партнерот да се провери за секој случај.

Едит: Ваму кај што живеам во тек на бременост 4 пати ме испраќаше докторката на испитувања зашто немам прележано и да се осигураме дека нема да фатам во тек на бременост. Тоа им е пракса, мислам насекаде во ЕУ.

Последна измена: 13 јануари 2023
    На Blondie715, Mihaela123456 и Dijana DM им се допаѓа ова.
  14. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    1.870
    Фала драга. Ќе видиме др што ќе каже во понеделник. Денес правев во биотек и ИГМ ми е негативен. по грешка не направија и ИГГ и сега чекам резултат да видам колку титер на антитела имам. Иначе цел живот сум со мачки и не ми е ова прв тест. Се било до сега негативно. Искрено мислам дека ми од храна. Веќе две години дома не чувам мачиња, токсоплазмоза т.е комплетен ТОРЧ проверував пред 1 год. Сега немам чест контакт со мачиња и кога го имам е само галење и одма миење раце со сапун 3 пати и прскање со екосал. И сопругот беше да направи сега чекаме резултати. Фала за споделеното фала на @Blondie715

На Rtulka и Blondie715 им се допаѓа ова.
  15. Amii93

Amii93 Нов член

Се зачлени на:
    13 јануари 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    23
    Zdravo devojki, jas sum nova vo forumot iako veke 3 godini ve sledam i citam.
    Vo brak sum skoro 5 godini, edno neuspesno invitro vo sante plus so samo edna izvadena jajce kletka i taa ne uspeala poradi genetski mutacii. Sega sum vo new born sreda imav punkcija od 6 folikuli 5 jajce kletki od koi 4 ispadnaa zreli i oplodeni, vcera (cetvrtok) mi javija deka ednata veke pokaza znaci drugite tri uste ne, denes (petok) mi se javuva embriologot i vika deka taa edna sto vcera pocna da se razviva ostana ista a od drugite tri uste nemaa nisto, pa vikaat ke im dadat shansa do utre pa ke ni javat, mislenje? Iskustvo da delite? Fala vi odnapred

На Mihaela123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Brooklyn

Brooklyn Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    811
    Денес на ехо ја виде матичната и несакаше да коментира ништо. До сега сум имала обични од фоликули и 3 пати оперирана од дермоидни цисти

17. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    1.870
    Samo da kazam deka igg 0 . Sto mebraduva. Se mislam utre I vo avicena da napravam. Neznam sto e ova so labaratoriite. Haos. Cel den bez pamet sum. Ocigledno ne treba da I'm veruvame na labaratoriite. Ama se da se pravi pa duplo e izgor skapo. Ne sum pametna veke.

На BelataMasai, Mihaela123456 и MarijaMi90 им се допаѓа ова.
  18. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.640
    Допаѓања:
    5.759
    Јас ти препорачувам кај Димитров да одиш на консултација.

На Dijana DM, Mihaela123456, tina2018 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Brooklyn

Brooklyn Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    811
    Да и тоа ќе спадне во опција дефинитивно.
    Фала ти на совет :hug:

На Mihaela123456 и tina2018 им се допаѓа ова.
  20. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.697
    Допаѓања:
    2.745
    Јас имам две ивф, долг протокол и микро фларе протокол во кој јајце клетките не ми се оплодија ради лош квалитет на јајце клетките. Причина зошто се такви какви што се незнам и никој не ми кажал, не е до години, не е до фсх, не е до амх, не е до лифестуле. Сеа пробувам природни циклуси само.
    3 досеа, еден празен фоликул, еден незрела јајце клетка и еден лоша јк.
    Инаку првото ивф имам ембрион, но за жал неуспешен трансфер.
    Моментално пијам еден чај од турција и идам на акупунтура, па се молам во тие две работи, бидејќи аир од витаминска терапија не видов иако сеуште ја пијам.

На ZvezdicaLea, Dijana DM, Izabela505 и 2 други им се допаѓа ова.