Ако ви треба ради реда, само за ваучер, одете во Индус Медика. Таму е 1000 денари. Не знам колку е точен ама нас ни заврши работа.
Девојки убави После подолга пауза и мисла дека нема да се вратам на форумов, еве ме денес пак. Да не ме сфатите погрешно, нејќев да се вратам мислејќи дека ќе решам се и нема да имам потреба. Но, што е тука е. Се надевам дека бројот на девојки е смален во групава и дека веќе се изродиле бебиња Ве молам дали некоја знае дали Лазаревски воопшто се замара со цисти на јајници или стрикно стерилитет. Јас спаѓам во двете групи, но до сега не сум следела циста со него. Ако некоја знае нека ми пише, може и во порака. Паааа ајде да се вратиме во колосек
Devojki, pravev Torc I pozitivna sum na toxoplasmosis tocso IGM pozitivna. A sum na dekapeptil . Upm. I sega po dr rezultati prakjam pa da mi dadt terapija. Ima nekoja iskustvo so ova? Simptomi 0 .se ispaniciv malce.
Obicno nema simptomi Tekovna infekcija ti e za zal. Se dobiva od nedobro vareno, przeno jadenje i od izmet moze od zivotni. Milenice nekoe doma ako imate Ne znam iskreno dali da prodolzis so terapija, toa so doktorot
Jas ova Torc go imam praveno bremena koga bev. Nikoj nikogas ne mi go spomnal.se pravi i vo postapka za ivf ?
Здраво Прв пат испитав хемостаза и фактори ова е резултатот. Дали мислите дека е добро.? Димерите се 2534 ќе почнам со клексани. Докторот не ми е тука за 1 недела имам преглед. Дали ќе се намалат до тогаш. Многу паничам се кој совет е добредојден. Убав ден
Dali vi se slucilo da nema dovolen material pri obrabotka na kariotip? Mene mi stigna rezultatot, dobar e, a maz mi ja viknaa uste ednas poradi nedostatok na material (kletki). Uste ednas treba da se izraboti (u pm, 2 meseci cekavme).
Devojki na 6ti den od ciklus na kontrola samo dve folekuli po 12 i 13 mm … prodolzuvam so terapija i za dva dena pak na kontrola.. dali ima sansi da se sozdadat uste folekuli.. ili samo ovie ke rasnat …
Токсо е во бременост многу опасна за развојот на плодот. Со стимулации според мене можеш да продолжиш со тоа што не би било добро да правиш трансфер, најдобро да ги замрзнете ембрионите додека се негативизира ИгМ (обично 6 месеци е оптимално да се чека, може и порано, зависи во која количина е присутна). После ќе бидеш заштитена зашто ќе имаш ИгГ антитела. Од она што сум читала, нема влијание врз развојот на ембрионите, ама во бременост воопшто не е наивна. Инаку, да не те секирам повеќе ама тековна инфекција кај мажи влијае врз квалитет и останати параметри на сперма. Ако чувате маче или сте јаделе и двајцата недоволно миен зеленчук или овошје, предлагам пред пункција и партнерот да се провери за секој случај. Едит: Ваму кај што живеам во тек на бременост 4 пати ме испраќаше докторката на испитувања зашто немам прележано и да се осигураме дека нема да фатам во тек на бременост. Тоа им е пракса, мислам насекаде во ЕУ.
Фала драга. Ќе видиме др што ќе каже во понеделник. Денес правев во биотек и ИГМ ми е негативен. по грешка не направија и ИГГ и сега чекам резултат да видам колку титер на антитела имам. Иначе цел живот сум со мачки и не ми е ова прв тест. Се било до сега негативно. Искрено мислам дека ми од храна. Веќе две години дома не чувам мачиња, токсоплазмоза т.е комплетен ТОРЧ проверував пред 1 год. Сега немам чест контакт со мачиња и кога го имам е само галење и одма миење раце со сапун 3 пати и прскање со екосал. И сопругот беше да направи сега чекаме резултати. Фала за споделеното фала на @Blondie715
Zdravo devojki, jas sum nova vo forumot iako veke 3 godini ve sledam i citam. Vo brak sum skoro 5 godini, edno neuspesno invitro vo sante plus so samo edna izvadena jajce kletka i taa ne uspeala poradi genetski mutacii. Sega sum vo new born sreda imav punkcija od 6 folikuli 5 jajce kletki od koi 4 ispadnaa zreli i oplodeni, vcera (cetvrtok) mi javija deka ednata veke pokaza znaci drugite tri uste ne, denes (petok) mi se javuva embriologot i vika deka taa edna sto vcera pocna da se razviva ostana ista a od drugite tri uste nemaa nisto, pa vikaat ke im dadat shansa do utre pa ke ni javat, mislenje? Iskustvo da delite? Fala vi odnapred
Денес на ехо ја виде матичната и несакаше да коментира ништо. До сега сум имала обични од фоликули и 3 пати оперирана од дермоидни цисти
Samo da kazam deka igg 0 . Sto mebraduva. Se mislam utre I vo avicena da napravam. Neznam sto e ova so labaratoriite. Haos. Cel den bez pamet sum. Ocigledno ne treba da I'm veruvame na labaratoriite. Ama se da se pravi pa duplo e izgor skapo. Ne sum pametna veke.
Јас имам две ивф, долг протокол и микро фларе протокол во кој јајце клетките не ми се оплодија ради лош квалитет на јајце клетките. Причина зошто се такви какви што се незнам и никој не ми кажал, не е до години, не е до фсх, не е до амх, не е до лифестуле. Сеа пробувам природни циклуси само. 3 досеа, еден празен фоликул, еден незрела јајце клетка и еден лоша јк. Инаку првото ивф имам ембрион, но за жал неуспешен трансфер. Моментално пијам еден чај од турција и идам на акупунтура, па се молам во тие две работи, бидејќи аир од витаминска терапија не видов иако сеуште ја пијам.