А во Институт за јавно здравје испита? Јас само таму сум правела и секогаш ми се исти резултатите. Кој ги знае, и тоа што викаш, во друга лабораторија, друго ќе ми излезе.
Jas licno ne bi se nadevala i sekogas koga kje mi go kazea toa embriolozite pocekaj, jas istiot moment prekinuvav so terapija. Cuda sekogas postojat.
Razbrav! Imam procitano deka nadvor od Mk kako primer evropa, turcija cekaat po 5 dena za embrion posto ima kaj nekoj posporo reagiraat, a kaj nas ?
Ama segde cekaat do 5 den samo shto embrionot treba sekoj den da se razviva od 2, 4 od 4 - 8 od 8 , 16 itnn. A ne da stagnira so razvoj.
Да во институт за јавно здравје. Арно ама дека е поминато 13дена и демек може да е ИГМ негативен ама ИГГ треба да има барем некој титер на антитела. Ми дадоа совет да испрашам пак за две недели. Иначе на др што ме води за инф му ги пратив т,е на сестрата и ги пратив , па во понеделник ке се слушнеме. Незнам што е криво што е право . Јас двојни анализи немам до сега правено се до моментот кога испрашував ТСХ каде што имав од две места упати за ралични анализи и каде докторите ми ставиле и на двете места ТСХ за испрашување . На двете места имав различни резултати. Направив на приватно во биотек трети резултати. Повторив за цц недела дена пак на клиничка биохемија и беа компатибилни со биотек и тие ги земавме за релевантни. Иначе со хашимото сум и многу ми се битни тие резултати за права терапија да примам.
Kade moze da se prijavat vakvi neusoglasenosti so labaratoriive? Ima li vo drzavava nadlezen organ za ova? Kako moze vakvi razlicni rezultati, koj gi kontrolira labaratoriive? Ne znam po koj pat slusam vakov slucaj. Drugarka mi mi kazuva i ona razlicmi rezultati za zelezo vo krvta vo isti den. Mene so tsh mi se sluci. Tuka eve isto poveke slucai Ova e veke seriozno....
Мене ми се има истото случено со авицена и патофиза. Луѓе различни вредности на тумур маркери! Во ист ден правени по пола саат разлика. На патофиза во плафон во авицена ниски и ај сега
Пред две години беше. Не пријавив нигде.. Истото се случи по два месеца ги повторив резултатите и во авцена ниски на патофиза високи. И ден денес незнам кој резултати беа точни. Муабетов ми беше да пазите со лабораторииве не секогаш има точни резултати, ако нешто ви е сомнително очигледно на повеќе места треба да се прави. Сепак нели во Македонија живеме
Jas imav slicno iskustvo. 6 zreli jajce kletki i oplodeni. Prviot den bese se vo red za da vtoriot i tretiot den mi javija deka nema razvoj na nitu eden embrion Pravevme kariotip - rezultatite se uredni. Seuste nemame odgovor zosto i sto se slucilo Ti posakuvam da ne go pomines istoto iskustvo i denes da dobies pozitiven rezultat.
Amh, vid D, insulinska resistencija da ispitas. I zemi terapija za podobruvanje na kvalitet na jk. Soprugot DNA fragmentacija da napravi. Toa mi teknuva, vaka od prva sega, ali ispitaj gi ovie raboti. E sega mnogu e bitno i kako te stimulirale i kakvi folikuli se izvadeni. Moze ne bile dovolno zreli. Kaj mene na primer imav estradiol 1800, na eho kao trebase 10 folukuli ubavi, ispadnaa 6 i nakraj zavrsiv so 4 blastocisti. Mislam deka 5 inekcii fazla mi dade i pogolemite 4 mi ispukaa pred punkcija, ama toa jas taka mislam, koj ke ti kaze.