Zemam samo Impryl i Ellova. Nemame naznaceno nikakvi ispituvanja od doktorot seuste. Sega na sledna kontrola ke vidam kako ke e, pa zdravje da se spremame za povtoren obid.
Здраво девојки? Дали некоја од вас скоро била на ИВФ на приватно, не преку фодн? Сакам да знам од прилика колку пари е целата постапка на приватно?
Околу 5000 евра, али варира сумата зависно колку терапија ќе примиш, сите различно реагираме. Зависно и претходно дали ќе имаш некои дијагностички интервенции може и повеќе
Прочитав на една членка дека и препорачуваш терапија за ниско амх. Ќе може ли да ми кажеш нешто поконкретно?
Zdravo devojki, transfer mi e zakazan za utre 3ti den. Ima razlika dali transferor e na 3ti den ili 5ti vo vrska so uspesnosta? Na priroden ciklus sum so edna jajce kletka.
Во која од лабораториите кај нас може да се направи ДНА фрагментација на сперма? Која е цената од прилика?
Јас немам таков проблем, али знам дека се прима витаминска терапија со q10, inositol, zinc.....prebaraj niz forumov imam pisano i jas, od drugarka moja znam deka go sredi malku, ima nekoj recept i so smokvi mislam vo maslinovo maslo...... Na net imas mnogu semi so koi vitamini i vo koi dozi, ama toa konsultiraj se so tvojot doktor
Stvarno vekje ne se zamarajte so toj glup AMH. Nema vrska so nisto osven so brojnosta. Vas vi treba kvalitet a ne kvanitet. Amh e samo edno glupava brojka sho ne znachi nisto, bukvalno nisto.
Mojata maticna mi kaza deka AMH e kolku se kvalitetni jk, a Mitko koga go prasav mi rece ne se zamaraj so toa. I sega koj e vo pravo ne znam, generalno nemam problem licno i ne planiram ni da go ispituvam iskreno veke, samo stres si nanesuvam dopolnitelno
Ubavo ti kazal. Ima clenki so po 2/3 amh pa zavrsile so donirani, a ima clenki so 0.01 amh uspeale so ivf. I toa e mnogu cesto, znachi e pravilo a ne isklucok. Licno mene amh ne mi znachi za kvalitet voopsto. .... In general, levels less than 1ng/ml indicate reduced egg quantity. ...
Девојчиња, може ли да ми објасните која е суштината на испитување на дна фрегментација? Колку што се информирав, на тоа не може да се делува, па не разбирам зошто е потребно да се испита? Ќе замолам некоја членка да ми објасни.