Znam deka pravat so sigurnost . Iskustvo nemam .. Eden period bese dosta aktuelno citav clenki pravea , sigurno ke se javi nekoja
Да, така планирам и јас. Пред стимулации и трансфер, и после трансфер до тест да не се користи. Другарки благодарам за мислењата! @Pipismel @Kolumna и јас така, влакнеста без дете @Mihaela123456 јас и козметика, ароматизери за дома, кујнски алатки… се сменив. Живееме за дете, напати тоа толку ме оптеретува…
Добро утро женски, за жал моја бета нула. Бидејќи сме со машки фактор, размислувам следниот ваучер за ИВФ да ни е со дониран семен материјал. Каква е постапката кај нас, а како е во странство ако имате искуство ве молам да споделите, може и во лична порака.
Женски кај мене само две јајце клетки .. утре пункција … неможам да сватам како со амх 0.5 толку малку некој со амх 0.01 има над 3 јајце клетки дали улога има и фсх не знам стварно .. инаку за интралипидната терапија ми кажаа дека најдобро било да се прими завреме на стимулации а не пред трансфер … веќе не знам ни што да мислам ……..
Mila ne se opteretuvaj,ja imam pogolemo amh od tebe pa i na mene samo 2,a moja koleska so epten slabo 0.1 i velea podobro da ide na doner pa i izvadija 3 taka da nema.tuka matematika,samo opusti se i neka e so sreka da se fati i da imas bremenost
Toa e optimalen broj na jajce kletki so nizok amh. Ne e loso sto si izvadila 2 jajce kletki. Imam drugarka so stimulacija so slicen amh ne mozelo voopsto jajce kletka da izvadi. Mislam deka treba da bides optimist
На 2 ден имав 6-8 на десен јајник и 1-2 на лев јајник а е2 на 2 ден ми беше 33 а сега на последнава контрола 488 ….
po kolku menopur primas denot? moze i tri da bidat na punkcija, mnogu cesto se slucilo od 3 - 3 da se oplodat.
Девојки здраво. Не знаев во која група да го постирам прашањево, па на лупа од тука ми излегоа најмногу одговори. Кој дава упат за кариотип? Гинекологот рече ќе проверува за термини, но кој дава и за сопругот упат? Она ми вели дека само за мене може да издаде упат а сопругот да земе преку матичен? Како е можно ова не разбирам, вака ли треба ? Или Гинекологот дава упат а за двајцата важи? Благодарам однапред
За тебе упат од матичен гинеколог, а за маж ти од општ матичен. Гледајте во ист термин да ви бидат, зашто се чека по 1 месец и повеќе резултатот.