Јас успеав со пикси, ама зависи од вашата историја, не знам која е разликата. https://fertilityscience.org/picsi-vs-icsi-compared-using-sibling-oocytes/
Ne se sekiraj samo neka bidat kvalitetni jajce kletkite brojot ne e biten...jas bev so istoto AMH na punkcija mi izvadija samo 1 jajce kletka koja se oplodi i na 5ti den imav transver na blastocista so najvisok kvalitet. Posle dve nedeli testot bese pozitiven. So srekja i samo pozitivni misli.
Zdravo edno lrasanje bidejki veke cekam odgovor od doktorot prateni se rezulatati i za toa vreme bi sakala da prasam dali moze da mi pomogne nekoja clenka sto znaci dali e vo red ili ne oti procitav razni iskustva
ok si tase kje ti kaze namalena rezerva i razni drami, ama ne se zamaraj. eden kup so 0.5 amh ostanaa trudni, pred mene so 3.2 amh. taka da nebiten e rezultatov, osven pri odreduvanje stimulacija.
Ne zum kaj tase samo toa go ispituvav tamu mi trebase za pocnuvanje za stimulacija za ivf pa zatoa prv pat mi e pa se plasam malce
Nema vrska rezultatot so pocetokot na stimulaciite. Mene mi rece ke ispitame pa ako e slaba rezervata ke odime so kratok protokol. Rezultatot izleze 5.75 a sepak pocnavme so kratok protokol. Mislam deka namerno praka da ispitas vo negovata bolnica nesto sto ne e voopsto eftino
Девојки после пункцијата во саботата, на бришење овие денови имам минимално крв, дали има потреба од загриженост?
Еве и мојата пункција помина денес и јас имам крв по малце цел ден ама нормално е тоа ќе помине не е страшно
Punkcija bez anastezija pravese ? Jas vo septemvri koga pravev na priroden ciklus bez anestezija imav moze I 4/5 dena pomalku krvarenje. Normalno e toa
Како бе без анестезија? Нели болеее? Ајјј јас каков стрес имам на ден на пунција, не сакам да замислам како е без анестезија. Алал ти вера на храброста!
Depilacija na intima me boli povekje. Punkcijata e kratkotrajna bolka od deset sekundi i toa na jajnik koj e pozadi matka. Koga e na desen jajnik koj e dostapen ne osekam voopsto deka nekoj mi pravi punkcija, duri i ednas mi vikaat gotovo, koga bi bre doktore )
И каков резултат имаш? До колку јајце клетки планира да вади др? Ембриони замрзнувате или само јјце клетки?Извини ако не сакаш не мора да ми одговориш.
Rezultat uzas, ne se oploduvaat jk. Vo vakvi slucai podobro e embrioni da se mrznat. Jk se mnogu custvitelni na zamrznuvanje.