Ох жал ми е навистина. А баш ми се допаѓа на природен циклус дека е не те клукаат со хормони. Добро и што вика докторот што е проб? Генетика твоја и на сопруг?
За жал нема проблем, ако имаше ќе го најдевме и ќе знаевме како да продолжиме и затоа сака да продолжиме да се обидуваме со минимални стимулации следно. Во природни циклуси често било да не се оплодуваат или слаби ембриони да се добиваат. Стапката на успешност им била како на ИУИ.
Еве јс последно почнав да се сомневам кај мене и сооругот дека е до генетика. Кариотип ок. Три пати немаше имплантација нула бета, две биохемиски и една вонматерична природни бремености и четврт трансфер успешен но празен сакус. Докторот вика до генетика на ембрионот е. Што во тие случаи? Сака да каже јас и мм лоша спојка сме за дете? Се плашам искрено….
Нема врска спојката. Следно прави пгд на ембриони, за да не правиш еден куп трансфери. И доколку еден ивф циклус има пгд лоши ембриони, незначи дека и следен ќе е исто. Без пгд тоа е само претпоставка на докторот.
Имам упте една бласто замрзната здравје летово планирам да си ја земам. Ако и тогаш не дај Боже не биде ќе мора пгд да се прави. Иначе не сум зборела со доктор зошто кога сум со него ништо не ми текнува да прашам.Следно видување ќе одам со спремни прашања
Незнам уште.... примам декапептил др. не го прекина и чекам да добијам. Ми доцни ама ке добијам кај и да е, а совет од друг др е да направам нови анализи за цц две недели . Така да нити ваму нити таму сум. наредната недела ке направам во две лабаратории па ке видам што ќе излезе. Не е логично што ИГГ е 0 а логично е да имам некои анти тела ако стварно сум била позитивна на токсоплазмоза.
Za da se stvorat antitela treba vreme. A ako skoro si bila vo kontakt, nema da ima antitela. Ali napravi si analizi poskoro zosto cim cekas da dobies od 3ti den veke pocnuvaat stimulacii. Ili pak vidi klinicki ispituvanja, dali da prodolzis so stimulacii, pa da zamrznes embrioni, iako toa mene mi e rizicen proces, zemajki vo predvid deka toxo e mnogu rizicna za bremenost i se prenesuva na plodot mnogu cesto Konsultiraj se so infektolog vo sekoj slucaj
Dragi moi soborki i lavici jas se porodiv. Ova e mojata maticna tema i sakav da spodelam najprvo so vas. Nemoj da gubite nikakva nadez, site ke uspeete toa da vi e jasno, samo treba trpenie. Ve guskame so moeto sonce, i pustame sreka sto pobrzo da se guskate i vie so vasite.