Мила, мала исправка. Во еден ист стимулиран циклус може еден ембрион да биде генетски лош, а друг генетски добар, вака според напишаново испаѓа дека од едно инвитро, сите ембриони се исти. Барем јас не сакам да е така, зошто имав мисед со првото а имам уште 4 бласто.
Ама охрабрување е за сите во слична ситуација дека никогаш не треба да се губи надеж. Дај боже поише такви приказни да читаме ...
Но ако кај нас се прави тоа тестирање ќе биде на замрзнат бидејќи тука прават биопсија (на свеж или обично ако е замрзнат па го одмрзнуваат тој), пак го замрзнуваат и го праќаат во Турција на испитување. Потоа се чекаат резултатите од Турција и се прави трансфер на тој ембрион што е генетски добар.
Neznam procedura iskreno,ja samo znam sto mi rece mene tuka doktorot...no sepak fala ti za odgovorot bas ke se rasprasam kade gi prakat ovde na ispituvanje
I jas sakav da go proveram ovde ama ovde doktorot ne mi preporaca a doktorot od Turcija da istoto mi go rece pred transfer kje go proverime. Vo turcija odma posle punkcija svez go prakjaat ako e dobar genetski go zamrznuvaat.
Не е така. Додека е свежи ембрионите, тс после пункција, им земаат материјал, па го замрзнуваат. Резултатите кога ќе стигнат настрана ги тргаат пгд не ок ембрионите а другите ПГД ок ги враќаат ФЕТ.
Резултатите и во Турција стигаат од пгд за некое време, а не веднаш. Секако ќе ги замрзнат и добри и лоши.
Na maz mi mu najdoa oligoospermija. Slaba koncentracija na sperma. Mu dadoa terapija meaktiv od dopelhertz Gi pie veke edna nedela Dali moze da ima podobruvanje od ovie apcinja ? I dali treba mazot sto pocesto da se prazni za da se obnovi spermata? Mnogu sum razocarana deka slaba koncentracija, ke padnam psihicki mislam deka....
Jas pravev histeroskopija zaradi vadenje na polip, ama doktorot mi napravi plus i skretching, toa bese na 8 den od ciklus. Koga bev na kontrola posle dve nedeli se dogovorivme da pocnam so stimulacija otkako ke dobijam bidejki matkata bese vo red. Zavisi kako ke pomines na histero, ako se bide vo red i ako ti kaze doktorot mozes i nareden ciklus.