Само во случај ако собирам ембриони (природни, модифицирани, целосни стимулации) тогаш чекаат да собереш и потоа прават биопсија и ги пуштаат. Идеално би било со една пункција да се добие добар број на ембриони. А вака не сакаат да пуштат ембрион по ембрион. Чекаат да собереш колку сакаш за потоа сите од еднаш да ги пуштат Турција.
И јас правев 2019-та и истото го прашав докторот,дали треба повторно да правам (по две години) и тој ми рече никако, затоа што едно хсг било исто како 300 пати да си ги сликала белите дробови на рендген, па не направив.
Zdravo...za vreme na edno ivf kolku pregledi ima do transfer...pred 4 godini bevme za sinko i ne se sekavam bas kako bese...smeniv rabota pa malku mi e potesko za izleguvanje od rabotno vreme...
Da gi smiri jajnicite i ti go regulira ciklusot. Gi davaat mesecot pred pocetok na stimulacija so hormoni. Se davaat i za drugi pricini, no ako se spremas za in vitro, se davaat od pocetok na ciklusot pred da pocnes so stimulacii. Znaci mines ciklus so niv, dobivas i potoa pocnuvas stimulacii
Девојки јас овој пат не стигнав до трансфер … сега ми се јавија дека не почнало да се дели … многу ми е тешко второ ивф втор неуспех … не била доволно квалитетна таа јајце клетка …
Te guskam navistina mi e zal,tezok e ovoj proces.No ke imame sreka poveke nareden pat.Dali pravese IVF na priroden ciklus ili na stimuliran?
Off off zosto Te guskam najsilno dusice bidi silna.. pozitivni misli i odime ponatamu! Nadez, verba, volja i veruvaj ke bidi ❤️❤️
И јас викам зошто ….. а толку се надевав овој пат бев толку позитивна.. но нема откажување, борбата продолжува ❤️
зависи од многу работи доколку одиш со стимулирање по кој протокол ќе бидеш долг, краток... исто зависи кај кој доктор и клиника си.. Ремедика имаа и втора смена едно време, Систина и Њуборн мислм дека немаат втора смена. мене лично на фоликулометрија ме викале на секои два дена. ти даваат терапија и те викаат после два/три дена на прва контрола и после на секои два дена фоликулометрија се до трансфер.