Сосема е нормално, и јас истото го прашував само не се сеќавам точно на неделата ама на почеток беше тоа чуство а и во текот на бременоста знаеше да се јави. Многу грдо чуство како да имаш уринарна инфекција баш така а нормално во вц си одев. Јас мислам и урино култура напрајв, од шо незнаев што ми е и негативна излезе, дури се утепав од брусница пиење а тоа матката да ти била. Пак ќе прашаш на прегледот ако треба и уринокултура напрај за чиста мира ама прво со докторот. Со лесно
Ти благодарам, а немам пецкање при мокрење,најнормално и без проблем одам, пијам многу вода и да, често одам во ве це ама ова ми е сепак различно чувство. Сум имала уринарна инфекција и најслично на тоа ме потсеќаат симптомите. Фала ти
Женски смее ли да се пие коензим q10 од 120 мг по едно заедно со имприл? Матичната ми вели може, др доктор неможе … дали некој од вас ги користи?
Не, не, немав намера да сменам доктор, Трајковски е единствен кај којшто сум била на консултации и кај којшто ја водев борбата од почеток до крај. Не сум била никогаш кај неа. Ќе прочита некоја што има искуство со неа, ќе пише повеќе за докторката.
fina e Gurzanova. Jas imam inseminacii praveno kaj nejze. Isto I marjuli vo born e dobar. Imas dobri dr.. I vo born I sistina. Zakazi si razgovor I proceni sama. Sekoj e so svoe iskustvo. So srekja.
Не треба спермокултура за во фондот. До сега три пати сум поднесувсла, тоа не сме давале иако добро е да се направи ова испитување пред да се почне со постапка @CvetCvet
Најмалку два спермограма од различни установи, а последниот да не е постар од 1 година. Спермокултура обично се прави пред почеток на ИВФ постапката.
И јас сакам да го споделам моето искуство со моето прво неуспешно инвитро, ми извадија 5 јк, од кои две се оплодија, значи добивме само два ембриони, трансфер на трет ден на еден ембрион а другиот го заледивме. Не знам зошто не ги ставивме и двата, ама со некој разговор со докторот Петановски, тој рече еден да ставиме, еден да замрзнеме. Бетата ми беше скроз нула, не се ни фати. Сега ми префлага да правиме хистероскопија,а јас се мислам дали воопшто да правам трансфер со тој замрзнатиот или да си почнам ново ИВФ кај друг доктор. Поздрав
Жал ми е што не успеало ти посакувам следниот пат да биде успешно... Зошто да правиш ново ивф ако имаш замрзнато? И уште кај нов доктор...не си задоволна од докторот? Прво дај си време да се одмориш малце па после со ладна глава и средени хормони во нов поход...
Па искрено се надевав на повеке јк, а со тоа и повеќе ембриони, и не знам зошто не ги ставивме и двата, туку само трансфер на еден, и тоа ми е се некако многу сумливо, а ваучерот си отиде..