Ova se ceni za stimulirano ivf na privatno. Modificirani i prirodni punkci se okolu 20 i nesto. Et e okolu 52 000. Et so smrznati e okolu 37 000.
Ne. Ne se plakja sledenje. Punkcija bese mislam okolu 22 000 i hormoni si plakas okolu 2500. Tolku e.
ET sto opfakja oploduvanje i transfer? Vo New born jas sega plativ 70000 za punkcija i oploduvanje plus hormoni nekoi sto mi preoverija i posle uste 20000 za transfer.
Мили женички, да не знае некоја каде во аптекиве може да се најде Декортин од 5 мг? Дефицитарен е, а ми треба. Евентуално, ако на некоја и има останато па да ми прати, би ги земала нормално уз надомест.
Во цената спаѓа:анестезија, анестезиолошки преглед и пункција со ICSI метода. (Согласно сметката ) со попуст од 5% точно 36.879 денари.
Vo pravo e @Blondie715 Jas barav za starite doma, i mi kazaa deka e izbrisan od registar na lekovi. Isto vaka napravija so bromergonot. Neznam dali seuste nema ili go donesoa pak.
Dali toa e Cena za klasicno invitro so golg protokol. Inaku vo Sistina za invitro so dolg protokol crnite se do plafon kaceni, pred 2 Dena prasavuncija so anestezija 39000, transfer 125 800,zamrznuvanje 53500,plus terapija ispituvanje hormoni do 50000 iljadi, intalipidna infuzija 11 500.
Kariotip kaj dvajca nas e dobar, Insulinska rezistencija vo normala (posle dva godini glukophage), Tiroidna uredna forma, morfologija, normalni vrednosti na antitela, i normalni vrednosti na TSH. Hormonite normalni Glikemijata normalna Imunoloski ispituvanja ok transfuzioloski ispituvanja MTHFR i PAI heterozigot Normalen spermogram Vitamin D varirase, se dovede vo normala so redovna terapija, AMH ok 9 blasto embrioni vo prv obid od 16 jajce kletki. 4 transferi. No baby earth side. Wtf is wrong with me?
1. Враќаш ПГД не испитани ембриони. 2. Дали за секое ИВФ испитуваше ниво на прогестерон, бидејќи @Maya12, имаше доста ниско ниво на прогестерон при успешниот обид пред ет и испитаа, па зеде дупли дози. Лазаревски во емисија кажа дека според најнови студии битни се и сатите кога го одмрзнуваш, кога враќаш и кога е замрзнато, треба да се поклопат. 3. За жал некогаш едноставно се е ок и не доаѓа до имплантација.