Devojki mojot son i zelbata se ostvari mi se rodi moeto devojce sega mi e edinstvena zelba site vie sto ste na ovoj pat da se ostvarite kako majki da go doziveete najubavoto custvo vi posakuvam sreka i da si go ostvarite vasiot son.
Честитки мамичке! Да е жива и здрава керкичката и да ве радува цел живот ! Фала за споделената вест ни ја освежува темата.
Јас после тооолку испитувања, маки, голготи, солзи, ходници и молитви и една лапаро хистеро (лева туба извадена) прво ин витро не се оплодија, врото исто така, трето не се имплантира, сега најслучајно на цел свет кога најмалку се надевав конечно видов две цртки…. Радост невидена, гром пд ведро небо. Природно се фатило… Среќата траеше многу кратко….. првата бета 900, добив мало крварење како спотинг и длабоко во себе знаев дека не е во ред. После два дена падна бетата на 100….. Се испуштило во 5 недела…Целта на муабетот ми е да не се откажувате. Јас на 35 години со 0.58 антимилериан, и три неуспешни ИВФ останав природно и тоа го сфатив само како потсетник од Господ дека надеж постои. Никогаш не се обесхрабрувајте и не се откажувајте
Nekoja od vas vo skoro da prodolzuvala za chuvanje na zamrznati embrioni da mi kaze kolku chini,dali ima pokachuvanje vo cenata.Konkretno za Sistina.
Исто. Де јк не им се оплодуваат, де позитивна бета нема. Ќе забегам ќе помислам од загадениов воздух е...
I jas slicna prikazna kako tvojata. AMH 0.59, dve IVF prvo uspesno do 8 nedela missed ab.vtoro negativen test ( vtorovo vo septemvri) a na 3 januari ovaa godina vidov 2 crti ( po priroden pat) , prvicno mislea deka e vonmatericno poradi greska vo laboratorija ( previsoka beta) pa potoa se vide deka e vo matka no i mojata srekja kratko traese se bese super do 6 nedela no pred nekolku dena na eho ne se gledase embrion i nema srceva akcija a utre ke sum 8 nedela i seuste neznam sho ponataka.Doktorkata e skoro sigurna deka ne e dobra bremenosta no saka da me vidi drug doktor, pa ke vidam denes ili utre dali navistina ne e vo red.
Во склоп со разговориве…https://www.economist.com/science-a...03670&utm_medium=social&utm_source=linkin.bio Вака така сѐ се сведува на среќа.
Kortiko terapija primas li posle transfer? Ako ima povtoruvacki spontani vo rani nedeli, preporaclivo e da se vnese vo sema kortiko terapija. So srekja na sledniot pregled, veruvaj vo cuda vo medicinata, ima
Primav i kortiko prviot pat, ovaj oat prirodno ostanav bremena pa piev samo folna i premama. A inaku posle prviot abortus ispitav Ana,Afa , mutacii Trombofilija ,Kariotip sve e vo red, neznam shto drugo da ispitam
Denot koga pravev test, beta mi bese 263.90 ( a vo momentot ne mi ni kasnese ciklusot) pa normalno se duplirase na 6+6 bese 60 000 posle 48h 74 000 pa povtorno na 48h 79 000 e tuka vekje ne e pravilno. A jas cel den imam macnini i povrakjam
Моето инвитро испадна неуспешно. Ви посакувам многу успех и високи бети на сите што сте во исчекување
Бета хцг не се дуплира цело време на 48 часа подеднакво, односно дуплирањето се врши на почеток во период од 48 до 72 часа.Како што бетата расте, така се зголемува и времето на дуплирање, затоа не се препирачува повеќе од два, три пати да се проверува бета.Следно контрола на гинеколог за срцева акција, верувам дека ќе биде се како што треба.