Извини не ти ја видов претходната порака, се надевам ќе се покаже подоцна ембриончето и ќе слушнете срценце. Понекогаш може срцева акција да има и покасно, посебно кога се работи за природна бременост.
Мое мислење: колку витамини да изголташ, ако си напнат и во напната околина, ништо не правиш. Посебно после 30та. Сега најмногу сум посветена на тоа да не се нервирам. Оваа сума е за приватно. А преку фондот, теоретски не би требало да се плаќа ништо. Односно со ваучерот е наведено што и колку ти следува. Мене конкретно Ивановски ми најави дека ми дава поголеми дози Менопур и може ке ми зафалат, ке треба да докупам приватно. Витамините се на приватно. Ова ти го кажувам како трошок да си го сметаш.
I moeto prvo in vitro zavrsi so biohemiska, beta deneska padna na 16 ., razocaryvanje do beskraj. Ve molam koj ima poveke info zosto nastanuva biohemiska, sto moze da napravam za da se spreci za nareden pat, koi ispituvanja gi pravevte posle biohemiska. I dali nekoj so nizok amh imal uspesno in vitro na priroden ciklus.
Kade se ostavaat dokumentite za vaucer? Mi spimnaa nekade kaj crven krst ako moze nekoj da mi objasni? i sakam drug da pratam da gi ostavi. Dali kje bide toa problem?
Документите се оставаат во Фонд за здравство (позади Кјуби). На шалтер ќе прашаш и тие ќе ти кажат број на соба каде да ги оставиш. Мислам дека нема да биде проблем и друг да ги остави. На тој/таа што ќе ги остави треба да му/и дадат само архивско бројче и тоа е тоа.
Направи си копија од сите док, зошто се обележува со архивско бројче и копијата и оригиналите. Оригиналите ги оставаш, копиите за тебе.
Кога ја спомнавте темата за витамини и додатоци, дали некоја од вас пие мио-инозитол? Едно од раб кои ги пијам е и тоа, па сакав да чујам искуство
Душо, дај си време малку за тага и после ти пуштам и сила и среќа за нареден пат. И јас сум на моето прво ИВФ. Уште под терапија (со долг протокол).
Баш ми е жал, многу добро знам како се чувствуваш.И моето второ инвитро заврши со биохемиска, исто ми беше 16 бета кога проверив.Едноставно нема одговор на тоа зошто настанува биохемиска.Ако ти е за утеха, веднаш после биохемиска имав успешно трето инвитро и тоа после три месеци од биохемиска.Докторот тогаш ми кажа да гледам на сето тоа како добар знак, зашто сепак имало имплантација.Јас после биохемиска правев хистерископија и скречинг, при пто ми беше откриен септум, но според докторот не било тоа причина за биохемиска.
Јас родив на 42, не се разочарувај, не размислувај негативно, остај што зборат стари,вакви,такви, секој со својата приказна е овде. Има и многу помлади со слав или без квалитет ако веќе се споредуваме. Еве јас имав пункција на 20 јајце клетки, 19 преживеаја, 14 се развиваа, 3 беа најквалитетни и ги замрзнавме. Еден од нив си нана до мене, ме чекаат уште 2 кај Трајковски. Храни се здраво, вежбај, исчисти се од лоши мисли, не барај одговор по секоја цена, секој е различен, нема споредба. Само верувај во тоа што го правиш, избегнувај стрес,нервози и уживај во се што правиш. Верувај полесно е и носи резултати . Ти посакувам што поскоро да ви се исполни желбата и да ти се наполнат рацете. Те гушкам
Ana e anti nuclearni anti tela a AFA anti fosfolipidni anti tela. Ova geneticar I transfuziolog gi gledat
Fala ti za ubavata poraka. Bash ubavo i ohrabruvacki mi dojde vaka po sabajle Ke odmoram nekoj mesec, ke se posvetam na sebe i so novi sili pocnuvam! Ti posakuvam se najubavo!
На спермограмот излезе дијагноза oligoastenozoospermia, до сега цело време имаше нормален спермограм. Дајте ми предлог за уролог и што да пие за подобрување на оваа дијагноза. Дали има влијание дијагнозата за инвитро.
Девојки некоја искуство по можност позитивно со само два-три антрални фол. на еден јајник, на другиот ништо (2 ден) ..