Здраво женски дали можете да ми кажете во која состојба ми се хормоните,ќе одам за два дена кај мојот матичен,но еве ако знаете пишете ми
TSh za bremenost e malku visoko, ke treba i endokrinolog da te vidi....moze ke ti uklucat eutirox, ali toa na endokrinolog
Podeneseni dokumenti na 22.9, pocetok na noemvri pobaraa dopolnitelno HSG i nov spermogram koi gi dostaviv na 09.12 Vaucerot go odobrija na 12.01 i po posta stigna posle edna nedela
Значи повеќе од месец после пратените дополнителни документи,се надевам дека и мојот во скоро време ќе стигне.
Мене ништо не ми архивираа кај Мајка Тереза, само првата страна од образецот мислам беше ја ископираа и ставија печат, тоа ми е како потврда дека сме аплицирале.
Здраво феминки. Имам едно прашање веќе 3 години се обидуваме за бебенце но ете секогаш се јавува проблем со миоми и во овие год само лапароскопија, хистероскопија и Др. Направени се секакви испитувања последните неколку месеци и до инсеминација и терапија се ок ама танок ендометриум и докторот рече да не те мачам повеќе одиме дирекно на инвитро. Бидејќи сум вегетаријанец (никакво месо, риба, млеко, јајца и др производи) да не ги набројувам од кога сум родена секогаш и сеуште сум на некој препарати за исхрана со слаб хемоглобин, железо и све буквално дали има некоја правилна исхрана или да се консултирам со нутриционист неможам веќе со хемии затоа што мора да ги прекинам. Се извинувам за долгиот пост ама тука ми остана надежта да не влијае и исхраната бидејќи тоа што е потребно јас не го внесувам. Некој да ми сподели нешто.
Welcome to the club Do sega sme nemale vegetarijanec mislam? Kako bre devojce bez proteini sakas endometrium bez jajca, riba, pilesko meso...... Odi si kaj nutricionist zadolzitelno
Хемоглобинот можеш и со растителна исхрана да го средиш, темно зелени растенија како спанаќ, брокула мислам исто така, семки (чиа, лен), ореви (индиски), субо овошје, тофу, соја, леќа, наут, … имаше и некоја мешавина од мелени семки и маџун се јаде по една лажичка на ден, ако ја најдам ќе ти ја пратам. Не сум сигурна зошто не ми требало, прогуглај што да јадеш, ако не можеш сама консултирај нутриционист ама генерално истото ќе ти го каже само ќе ти пресмета количини колку да јадеш и ќе ти направи мени. Моја прерпоставка е дека јадеш многу готови работи, не јадеш готвено, манџи. Ако најдеш кај грешиш лесно ќе ги замениш тие продукти со нешто што треба да го јадеш.
Многу вегетаријанци и вегани знам со деца, ако јадеш месо и животински продукти не значи автоматки дека си здрав ако исхраната не е балансирана.
Devojce a kade vide deka jas kazav deka ne moze vegetarijanec da ima deca? Kazav da si otide na nutricionist, vo pogled na nacin na ishrana. Daj molimte ako sakate da komentirate ne izvrtuvajte, ne sme politicari nie tuka
Пиша без јајца, риба и пилешко, на тој дел ти реплицирам, протеини да ама не мора да биде јајца, риба и пилешко.
Го најдов рецептот: mala tegla madzun (mislam okolu 470gr e, od Zdrava Hrana ja kupuvav), 70gr seme od kopriva, 250gr meleni orevi i sok od 1kg limoni i portokali (meris kilogram pa pravis sok). Pomesas se zaedno i po edna mala lazicka nautro i navecer.