Да, матичниот гинеколог ќе напише шифра. Но, ако побараат што значи шифрата ќе се види за што се однесува.
Jas isto nesakav na rabota da razberat deka pravam ivf pa bolovanjeto go podnesov direk vo covecki resursi vo adminiatracija
Железо се дига и со исхрана - маџун, семе од коприва итн. Со оглед на тоа дека има избор од растителни протеини, единствено нешто што мораш преку суплемент да внесеш е Б12. За него нема растителна варијанта. Мој совет е да средиш железо и хемоглобин и да провериш дали имаш дефицит од Б12 пред да почнуваш ин витро. Затоа што ниско ниво на железо е поврзано со тенок ендометриум. За тенок ендометриум има растителни опции - цвекло, ананас, бразилски ореви, семки од тиква, калинка, авокадо, витамин Е.
Мене во Систина ми ги побараа копиите кога отидов со упатот од мат гинек, им требаа незастарени рез од микроб брисеви, и не ми текнува што уште. Правев само некои хормони одново и спермокултура не постара од 2 месеци ми кажаа.
Значи ке го замолиш гинекологот и ке му кажеш да пише нешто друго, зошто не сакаш да знаат на раб. Мада јас кажав. Полесно ми е.
Zdravo....brisevite za vaucer gi ispituvavte periodov vo prolece ili na klinika? I dali pap testot moze da se napravi na privatno da ne se ceka eden mesec do rezultatot.?
Dali nekoja clenka od prilep ili bitola mu ima ostanato fostimon? ke si go platam kolku so treba. pozdrav
Брисеви на клиника ги носев (Центар за јавно здравје) и пап на клиника (гак) јас мислам дека не се чека толку долго, две седмици макс како да беше. Инаку можеш приватно пап секаде.
devojki po administriranje na 2 meriofert muskulno se javuva osip bez cesanje na stranata kade shto e stavena inekcijata, a nareden den se povlekuva i nemam nishto. vo side effects pisuva deka moze da ima reakcija na mestoto na aplikacija. utre sum na pregled, dali da prijavam denes kaj doktorot ili da pocekam do utre?
Пријави, веројатно не е ништо чим се губи (и не е пропратено со друг симптом) но сепак консултирај се со др.
Hrabri vo sante plus vo vaucerot sto vleguva,kolku inekcii,pregledi,krv? Dali vo site ivf kliniki isto e vaucerot?