Dobro neli ima nadlezni kade treba da se prijavi? Ajde hrabri pomagajte. Utre ima zenava punkcija,a i baraat 600 evra a od vaucerot nisto
Hmmm mng e stresno da se raspravash koga treba punkcija da pravish, toj drugiot treba kletkite da ti gi izvadi i da gi oplodi... mng senzitiven moment. Ako ne i problem na zhenata, i so TV neka im zapreti. Daj boze da svrshi rab, ama jas tamu ne bi se vratila.
Jas prvpat sega citam deka Sante ima IVF oddel Citam Sapunov go zemale, ali ne znaev deka i oni rabotat IVF
Ajde bre sramota.. Do kade odi ovaa !!? Zenava utre ima punkcija,denes i se javile da si plati 600 evra A so vaucer e
Да не и' дале терапија што не спаѓа во ваучер? Пр. Цетротиде. Плус, да не и' мереле повеќе од 3 хормони? Да не имала повеќе од 3 фоликулометрии? Да не и' правеле други испитувања? Да не сме и' во кожа на женава. Да види што пресметка ќе и' дадат за тие 600 евра? Никако без пресметка и фискална да не излегува од таму. Да има доказ за ако одлучи да пријавува. За Санте има хорор приказни во темата за пораѓање. Со еден куп дополнителни трошоци на крај за плаќање.
Na den pred punkcija koga treba da si 10000% opusten,bes nervozi ligeto vo koj si dal poverenie,i cel zivot pred niv za moc**i 600 evra ke ti napravat stres i utre ke ocekuvat da si opusten,relaksiren i da se.cukat.vo gradi deka uspealo inv.... na fb samo sliki stavat od novorodeni bebinja ( neznam kako roditelite dozvoluvat) a na zenite vidi kakvi stresovi im pravat sramota!!!!
На страната на Фондот доктор Сапунов е наведен од Санте Плус. http://arhiva.fzo.org.mk/?section=lekarispec&tipDog=11 Значи само тој има дог со Фондот од кај нив. Значи има начин да го реализираат ваучерот. Јас не би попуштала. И така веќе е доволно стресно. Колку се неарни... бездушни...
Чекај сега, до сега како земала терапија? Да не плаќала се што примила и прегледи? Ако си преку фонд потпишуваш дека си ги подигнал лековите, ако плаќала во тој случај не е искористен ваучер и е приватно, може да проба во друга болница да се договори за пункција. Ако тие бараат пари за пункција ќе бараат за се понатака.
Девојчиња, знам дека прашањево не ми е за тука, но ова ми е матична тема и тука сакам да го поставам. Имав бременост со ивф и спонтан со киретажа. После киретажата имав два уредни циклуси и сега третиов циклус имам 3 дена само трагови, дефинитивно не е ова циклус. Се јавив на матичната, ми вика направи тест. Овој месец само еднаш имавме незаштитен однос и скоро па сигурна сум дека нема бременост, не сум јас таа среќа . Прашањето ми е дали сте имале вакво искуство тие што имале спонтан со киретажа, некако страв ме фаќа...
Женички пап тест и микробиолошки каде правевте ? Каде биднуваат резултстите побргу? Која е цената на папот по приватниве?
Devojki me interesira dali mozi matkata od pravilna forma da dobija nepravilna ili ne mozi da ja izgubi formata.. A ako mozi koja bi bila pricinata? Toa ne mi se jasno
Јас правев кај матичниот и брисеви и пап брисевите се готови за 3 4 дена а пап брз правев што излегува резилтат за помалку од 10 дена цената беше околу 800 денара