Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

99 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

312 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. ifv

ifv Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2018
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    209

Да не погрешам, и матичната ми кажа ама колку чекав да ми се погоди да можам да одам овој месец..фала ти многу:)

На Soncle му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kejt362

Kejt362 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2021
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    642
    Знаете која е цената на приватно хормони на клиничка биохемија? И ако имате предлог за добар уролог.

3. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.698
    Допаѓања:
    2.745
    период пишан на известај е, пред ембрио трансфер и после ембриотрансфер.

На Штркче му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Tblagica.11

Tblagica.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2021
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    281
    Zdravo eve i jas sum bez ovulacija, ovoh mesec probavme samo za latrazol i nisto progesteronot pokaza deka ne sum imala ovulacija, sega denes dobiv i vo ponedelnik ke mi kaze doktorot sto da primam, po telefon mi rece pak so latrazol i plus ke dodadel inekcii e sega koi neznam prv pat ke mi bide vakva stimulacija, dosega sum imala latrazol i ovitrele stop inekcija a drugi nemam primano. Samo vo avgust koga imav dolg protokol na invitro so triptofen, meriofert i ne se sekavam koi drugi i nemav transfer togas ne se oplodija jajce kletki

На Una@%@ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    800 do 1200 e eden hormon

На Kejt362 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Beth89

Beth89 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2021
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    102
    Dokolku odite preku fond a gi imate site dokumenti potrebni da podnesete za vaucer, jas od findot cekav 3 meseci dodeka mi go odobrija vaucerot, na primer jas dodeka gi kompletirav site dokumenti za vaucer mi trebase edna godina, 4 inseminacii mi baraa koi se pravat preku eden mesec toa se okolu 8 meseci izgubeni, moj sovet dokolku ste finansiski spremni odete na privatno da ne si gubis vreme i zivci, bas koga treba da si opusten i bez stres, jas se prenervirav so ovie od fondot, ne krevaat telefon, pa koga ke krenat e ne si pominata na komsija, javi se za dve nedeli, posle 2 nedeli zvonam nikoj ne mi krevase telefon, a ne sum od skopje da odam fizicki da proveram, a preku fond vo plodnost po dolg protokol doplativme okolu 800 evra za terapija, dopolnitelni pregledi, hormoni sto ne gi pokriva vaucerot.

7. Una@%@

Una@%@ Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    9
    Јас правев трансфер на 14 ноември на 30 добив (неуспешен) 10 ден бев на контрола за 2 трансфер ендометриумот ми беше ок но немав овулација ми рекоа да почекаме нареден циклус да видиме и од тогаш уште чекам т.е ми касни 2 месеци, пред некој ден докторката ми даде cholormadinon 2mg да пијам па ке видиме што ке биде.

На Tblagica.11 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. @marija

@marija Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    23
    Zdravo
    Dali nekoj ima pokaceni D-dimeri od mikroginon.

9. Kateruna

Kateruna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2020
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    845
    Зависи од дијагнози може и да не и бараат исеминации. Мене не ми бараа и ги спремив документите за неполни 3 месеци и чекав за ваучерот 3 недели. И на извештајот од ехо 4d др пиша мислење со препорака за инвитро.

На tina2018 и Soncle им се допаѓа ова.
  10. Soncle

Soncle Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2022
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    130
    Tocno zavisi koja dijagnoza e i mene ne mi baraa inseminacii.. So sreka i so pozitivno

На tina2018 и Lady Miami им се допаѓа ова.
  11. pineapple89

pineapple89 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    400
    I jas gi imam istitite mutacii. Me pocnaa so Clexane 5 dena pred transferot, no 4 meseci pred transfer piev aspirin, methyl folate i methyl b12. Taka mi bese preporacano
    I od transfuziologot I od ginekologot.

На NNA, AniSk, Lady Miami и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Piccola

Piccola Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    119
    Ti blagodaram,I Jas ne sakav inseminacii ama kaj Nas spermogramot e mnogu Los,doktorot ni rece Nema ni materijal za inseminacii,deka spored toa mozelo odma da se odi so iksi medoda direktno. Deka vrz osnova na spermogramot NEMA da ni baraat inseminacii da pravime. Kako ste zadovolni od plodnost? Nekako mnogu e haoticno posledno vreme,mnogu guzva, neorganizirano I od toa me fati ustr povekje panika.

На Lady Miami и Soncle им се допаѓа ова.
  13. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.315
    Допаѓања:
    2.053
    Мила мислам дека неможе. Треба биде неколку дена пред бокцкање. Не ризикувај да не не ти ги рефондираат од фондот.

14. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    @Mihaela123456 И јас мислам дека многу време поминало, но можеби е добро да се јавиш во Фонд да прашаш за најсигурно.
    Другпат подобро е да си земеш предвреме кога ќе имаш извештај, ќе ги рефундираш и ќе ги имаш за кога и да почнеш со процедура.
    Јас така правев. Ако имав термин кај трансфузиолог меѓу две процедури, предвреме си ги имав и ги користев кога ќе дојдеше време.
    Ова ако посекако знаеш дека мораш да ја примаш терапијата.

На Mihaela123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Штркче

Штркче Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2022
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    340
    @Оли кој може да препише клексани на рецепта? Дали може да побарам од матичниот гинеколог?

16. Beth89

Beth89 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2021
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    102
    Ima guzva da, se ceka ama generalno sum zadovolna, cela procedura pomina uredno, e sega od Tashe ne ocekuvaj mnogu deka ke ti objasnuva ili ke razgovarate, no mislam deka si ja tera toj rabotata, jas prviot pregled ne bev zadovolna deka ne razgovarase mnogu, ne objasnuva i slicno, ama cela procedura pomina uredno, dosta se organizirani cel tim, embriologot Stefan e mnogu fin, se objasnuva, dostapen e celo vreme za konsultacija, samo za zal bese neuspesno biohemiska bremenost imav. Naredno pak bi pravela tamu. So lesno da ti e i uspesno.

На Dogo, Piccola, BelataMasai и 2 други им се допаѓа ова.
  17. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Не може матичен гинеколог да даде извештај со кој би рефундирала за жал. Гинекологот дава потврда дека си ги примила за да поднесеш во Фонд.

Може со извештај од трансфузиолог од државна здравствена установа, не може од приватна болница.
    А и проблем е со упатите, не знам дали матичен гинеколог може да ти даде за на Трансфузиологија.
    Јас земам упат од општ матичен со шифра за варикозни вени.
    Некои земаат мислење од трансфузиолог дека треба да се примаат, па одат на Гинекологија на Клиника, па тие им препишуваат и со тој извештај може да се рефундира.
    Или пробај од гинекологот земи приоритетен упат за кај Јани и оди кога има амбуланта во понеделник. Ќе почекаш додека не поминат сите со термин, па мислам дека би те примил. Ќе си ги носиш сите испитувања со мутации, димери, хемостаза, сè што имаш во врска со ова, да речеме и извештај од докторот за инвитро дека препорачува да се примаат и сл.
    Ова нафрлам многу информации, но ова се начините на коишто може да се проба.
    Ако нешто пропуштив, ѕирни во темата Генетски мутации и Димери во бременост, таму многу се пишува за извештаи, инекции, рефундирање и сл.

Многу, многу сега ги искомплицираа работите.

На NNA, Love&bebe и Lady Miami им се допаѓа ова.
  18. AAS

AAS Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2022
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    158
    Mene sega so pregled na GAK, 36ka ordinacija, kade sto ima termini bez problem, duri i od denes za utre, mi dadoa izvestaj za primanje na kleksani i gi refundirav. Na transfuziologija nemase sansi za bilo kakov upat, katastrofa so sto se zanimavame na site maki. Upat mi dade maticen ginekolog.

19. Soncle

Soncle Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2022
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    130
    @Tiffany01 mila kako pomina denes na punkcijata tvojata drugarka? Sto napravi dali mu ja dade pobaranata suma na pari?

На Lady Miami и Tiffany01 им се допаѓа ова.
  20. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Да, да, може да се рефундира со извештај од ГАК.
    Или матичен гинеколог до Гинекологија или со мислење од трансфузиолог да се оди таму.

Тоа е, мора да се снаоѓаш. Ќе се трча, да му преседне на човек од некои работи.
    Но и тоа ќе помине кога мора нешто.

На AAS и Mihaela123456 им се допаѓа ова.