Здраво, и ние сме буквално со истата дијагноза како вас, многу слаб спермограм плус низок амх 0.7 Зад себе имам 5 неуспешни инвитра, здравје во план сме да пробаме уште еден обид а најверојатно тоа ќе биде и последен обид со наш материјал. Нас во New Born ни препорачаа да одиме со донор, односно и спермата и јајце клетките да биле од донир бидејќи материјал бил многу слаб. Ме интересира, на вас кој доктор ви препорача да одете со донор? Поздрав
А лекарската потврда кога си ги аплицирала со кој датум ти била? Со точниот датум кога си ги ставала? Не ти правеле проблем што клексаните ги имаш купено на пр. месец дена пред да ги боцкаш?
Ми ги пишуваше од датумот кога сум ги купила и толку денови колку што сум купила инекции. Секако сама си ги ставам, а тој ме прашуваше кога сум почнала и кога сум завршила со боцкање.
Девојки! Клексан пред пункција се прекенуваше два дена пред или еден ден пред пункција.? Некако ми се врти во глава два дена пред пункција а на мм еден ден... а изумив денес да прашам.
Колку ти е Фсх? Пратиш овулација? Нели може да се најде една јк, Амх не ти е толку слаб, јас бев со донор ама Амх 0.05.
I kaj mene e Mthfr heterozigot, pijam metilirani folna i B12, a usno nishto ne mi kazhaa, gledam zapishal vo shemata doktorot ko potsetnik nekoj najgore. Clexanot znaci posle punkcija se pocnuva? Inaku deneska na folikulometrija 2 jk na edniot i 1 na drugiot jajnik, so nekolku potencijalni, pa pojacana terapija dobiv. Tie sto mi sleduvaat od fond mi se iskoristeni, sega amp se na moj troshok. Samo da sum ok so dobieni jk, zosto slaba rezerva i slabo reagiram na terapija.
Ti blagodaram mnoogu, mnogu mi pomogna zosto pocnav da se dvoumam, Dali da prodolzam tamu od tie pricini zosto doktorot ne objasnuva mnogu. Ti posakuvam I tebe da uspees nareden pat od srce ❤️
Amh ne ti e mnogu nizok. So ponizok amh od tvojot bev koga imav prirodna bremenost. Vidi nesto drugo sto vikaat clenkite.
Mene mi gi otkrija mutaciite posle tri neuspesni transferi. So prvite tri pocnav so Clexan od den na transfer, a sega so posledniot ja primav terapijata cetiri meseci pa 5 dena pred transfer pocnav so Clexan a prodolziv so aspirinot na 12h razlika. Transfuziologot bese ubeden deka mutaciite bile problem pa ke vidime za den dva
А дали примаше клексани периодот околу пункција или само пред трансфер? И јас ги пијам цело време тие витамини methyl folate i methyl b12. Не знам дали треба да се прави пауза од овие витамини или нема штета и да се пијат подолго време непрекинато... После вториот спонтан препорака е аспиринот да не го пијам и да бидам само на клексани.
Okolu punkcijata ne. So prvite tri transfera od den na transfer, so posledniot 5 dena pred transfer. Inaku nema sheta od vitaminite…
@ifv Mislam deka mozese i 4ti den. Ama vidi so ginekologot. Zosto ako te fati vikend, nema da cekas cel mesec.
Ova najverojatno Sk, vo drugite gradovi nema kade. Jas ne sum od Sk, pa taka me ima upatuvano ginekologot.