Има ли некој што во скоро време добил ваучер.Допонителни документи пратив пред нова година уште немам одговор.
Zdravo devojki. Dali nekoj so stimulacija primal i estrofem? Estrofemot dopolnitelno go pokacuva estradiolot?
Да, и го задебелува ендометриумот. Јас го примав еднаш при подготовка за трансфер на замрзнат ембрион. Мене не ми влијаеше добро, го почнав од втпе ден циклус на 9ти ден веќе толку беше дебел што прокрварив и полип ми направи. Одложивме трансвер.
Primav estrofem i posle punkcija, i pri slednite 2 transferi so zamrznati embrioni. Deluva na debelina na endometrium, i otkako imav pozitiven test prodolziv da go primam dokaj 8ma nedela.
Da jas primav za vreme na stimulaciite estrofem za zadebeluvanje na endometriumot pa nekolku dena pred punkcija d-r Ivanovski mi ja zgolemi dozata,na den na transfer primiv i tevegastrim.
Здраво, ќе може ли некој да ми појасни што значи обележаното, при испитување на хормони на 3ти ден од циклус?
И јас во шемата од др Ивановски имав естрофем, за задебелување на ендометриумот. Го примав неколку дена пред пункција.
Estradiolot ti e pomalku od 20 Aparatot sto meri dava ticna vrednost nad 20 Primer 23,45,68 A ako e 15,7.10 go dava kako pomalo od 20