Devojki sred postapkata ste ispituvale prolaktin i tsh? Utre pred 8 kje primam cetrotide, pa posle sakam da ispitam tsh i prolaktin. Ok e?
Здраво, да се надоврзам на сличната ситуација... 38год. амх 0.5,4 неуспешни ин витра(ни еден трансфер) Решивме да си дадеме уште една шанса на природен циклус, моментално сум втор ден од трансфер на бластоциста со одличен квалитетВо медицината навистина не било секогаш 2+2=4
Ne, ne primav poradi toa sto endometriumot bese vo red do toj moment, mi go vklucija posle punkcija. Pri zamrznat transfer pocnav porano, nekade na 5ti den od ciklus i prodolziv do 8ma nedela na uspesniot (na neuspesniot mi go prekinaa posle negativniot test).
Браво. Се надевам дека ќе биде успешно ❤ 4 неуспешни со стимулација или без ти беа? Празни фоликули или јк не се оплодуваше?
So zamrznat imasu usppesno ivf. Super. Jas imam uste zamrznati i ke odam pak.kako se odnesuvase posle transfer. Strogo lezenje, sto jadese sto ne jadese...
Да се надеваме на успех, ти благодарам❤️ Со стимулации мила само по 1 јк.имав,првите 3 пати празна, а последниот не се оплоди. Инекциите не реагираа никако кај мене
Здраво! Бремена сум 7+5 со ивф со замрзнати ембриони, од кои еден е оплоден. Во понеделникот седејќи дома почувствував слаб грч но не менструален, туку како притисок на мочен меур и две капки крв на долната облека. Во ве це на бришење имаше светла црвена крв. Веднаш отидов на гинеколог кој на ехо рече дека нема ништо, нема хематом и се е во ред и срцето на бебето чукаше. Па низ смеа ми рече не знам од каде си крварела. Потоа крварење веќе немаше. Сабајлево станав во 5:45ч. за во веце и на бришење имаше повеќе крв од некни, темно црвена, накај 8ч. на бришење пак крв па ставив влошка. По еден час влошката е празна, на бришење темно кафена крв. Ако нема хематом и се е во ред, од што може да биде? Примам прогестерон депо и пролутекс на 4 дена, утрогестан 2х2 и естрофем. Немам болки, ни грчеви, ништо. Докторот не ми рече дали да одмарам и не ми даде ништо затоа што сум била покриена со терапија. Некоја со слично искуство?
Може и да не се види хематом сега. Мирувај и примај терапија, не кревај тешко. Мене во 6-та недела ми се појави слабо крвавење, немаше на ехо ништо, но после 2-3 недели се виде хематомот кога пак имав розово на бришење.
Фала ти на споделеното, од срце ти посакувам овој пат да успеете и да се радувате Но дали само АМХ беше проблемот кај вас, како е спермограмот?
Девојки мојата хистероскопија помина уредно, отстранети неколку полипи.. докторот рече дека се е во ред и консултација за крио трансфер после нареден циклус. Е сега имам некои мали забуни. Сакав да ве прашам како оди процесот за крио трансфер. Дали ако се прави крио трансфер со контролиран циклус ке треба од прв ден на добивање да се почне со терапија И каква терапија сте примале ? бидејки сум со мутации и со missed ке треба и клексани 15 дена пред трансфер ( препорака од трансфузиолог) а ако докторов ме види после циклус т.е на 7/8 ден дали тоа значи дека на природен циклус ке го прави. Или овој циклус после хистеро се прескокнува па на наредниот се прави трансфер?
Ти благодарам, од срце ти посакувам да имате успех и да се израдувате❤️ Машки фактор е супер, кај мене ниско АМХ и на цела мака вродена аномалија еднорога матка
Iskreno prviot i vtoriot den odmarav, potoa si pocnav i setanje i kafinja, duri i po nekoja rakija i viski. Si rekov sto bide neka bide, olabaveno, bez mnogu nadezi za psihicki da ne padnam. Jadev se, iako nemav nesto apetit. Ubavo bese vremeto, septemvri i bas uzivav i bev na off - zedov boleduvanje. Eve teram 23ta nedela, inaku imam 42 godini. So sreka i samo labavo - psihicki, ke bide se.
Mislam deka minimum eden ciklus mora da se odmori posle hiruska intervencija. Posle toa doktorot procenuva dali ke pravis krio transfer so terapija ili vo priroden. Ke bides vo kontakt so doktorot i ke mu spomnes za kleksanite, i ke ti kaze ako ide so priroden ili so kontroliran koga da pocnes. So kontroliran ciklus se pocnuva od 2 den so terapija estrofem, a na priroden se ide vo kontrola vo 7-8 den i se prati prirodna ovulacija, i koga ke nastane ovulacijata, posle 5 dena se pravi transferot. No za tebe smetam deka uste e rano za transfer.