Devojki, do Sega imam tri pynkcii I posle punkcija eden den malce bolki toklu. Sega Jas ispitav minatat nedela TSH i od 1.73 sega mi e 2 inace sum so hasimoto. Denes isprasav prolaktin i od 5-35 e nprmalno a kaj mene e 42.7 i mi rekoa deka nema prostor za panika i nisto ne mi dadoa da pijam.. demek brzo menliv bil prolaktinot. Neznam sto da recam..
I jas ispitav denes. Tsh 3 i nesto. Prolaktin 15. Hormonite nemaat vrska so niv, osven ako ne e euritriox i dostinex/bromegron. Prolaktinot za ET ti e visok.
Фала драга, А имам и болки во стомак веке 4 дена. Претходно не памтам дека толку долго ме болело.... нормало ли е тоа? Болките се тапи ама ги имам.... нормално ли е тоа? јас сум на еуторох веќе цц 7 години. Додека ова за пролактинот ме збуни малце... мислев ке ми даде да пијјам достинекс ама не ми даде.... Иначе за ТСХ та консултирај се и со ендокринолог или интернист мислам дка гинеколозите ја бараа под 2,5 да биде.
I jas imav bolki sega vo dekemvri posle punkcija, ama jas ne napraviv transfer i posle ispadna deka bolkite mi bile od urinarna infekcija sum zakacila, pa piev Nitrofurantin 7 dena. Ali konsultiraj se so doktorot, da te vidat na eho. Hormonite realno ne ti se sjajni za transfer, ali resi si zaedno so doktorot, tocno e deka prolaktinot e mnogu osetliv Sto i da resis, za bolkite da te vidat na eho
insistiraj da go sredis prolaktin. Ne napravi transfer so pokacen prolaktin. Mene mi rece doktor vo Srbija prolaktinot deluva pri implantacija isto kako TSH. Konsultiraj se so endokrinolog
Здраво, дали некој има информација сабота и недела, Клиничка Биохемија од колку почнува со работа? Со земање на крв за испитување на хормони? Фала
@Kolumna дали е доволно пролактинот да биде во граница или има некоја конкретна вредност над која не би требало да биде? Јас до сега пред трансфер имам испитувано само естрадиол и прогестерон на втор ден од циклус.
Имаш мутации на неколку гени што може да доведат до згрутчување на крвта. Јас ваков тест правев за мутациите, и имам скоро исти како твоите мутации. Има група генетски мутации на форумов, таму има повеќе искуства од членки со вакви мутации.
Estrogenot raste od stimulaciite sto gi primame, a progesteronot pred stop treba da e pod 1, a pred transfer pozelno e nad 10 da bide, ali moze i poveke. Mene mi e muabetov sto mnogu doktori ne go proveruvaat progesteronot i ne mozam da si objasnam zosto
Devojki moze iskustva petok, sabota, nedela primiv cetrotide vo 16:30. Ponedelnikot primiv cetrotide vo 8 casot utroto po nasoka od doktorot. Sestrata kaza nema vrska dali kje primis pa kje dades krv ili obratno. Po primanje na cetrotide oitdov ispitav lh. Lh bese 3. Ponedelnikot cetrotide gо primiv vo 8 saat sabalje, a vtornikot vo 16 casot, zasto sestrata mi rece nema vrska sekako lh e nizok, 3 e. Dali tie 8 casa napravile problem, odnosno namesto na 24 casa na 32 shto primiv?
И да биде во границите, мене ми рекоа сепак пожелно е да не е над 10. Ваучерот нели важност има 6 месеци. Има време и да се направи пункција и да се одложи трансфер ако не е на пример добар прогестеронот, па да се направи понатаму трансфер.
Od sto varira vrednosta na TSH, lani vo mart mi bese 1.98 , vo dekemvri 3.14. Moze treba da posetam endokrinolog da gi vidi vrednostive na hormoni.
I kaj mene celo vreme se dvizi taka vo tie vrednosti, jas pijam eutiroks od 25mg redovno no zabelezuvam deka posle invitroto mi e pokacena vrednosta sekogas i jas se mislam da posetam endokrinolog