Така да ако генерално немате проблем еднаш ако покажало над 2 или над 15 незначи дека ради тоа е неуспешно ивф. Доколку сакате да превенирате било што идете и побарајте терапија кога сте во ИВФ, ама не очекувајте дека ивф доктор самоинцијативно ќе ви даде, бидејќи медицински не е проблем за да ординира терапија.
Девојки може некој да би објасни. На ден на стоп прогестеронот ми беше 2.6, што автоматски укажува на презреан ендометриум. Но јас од 2 ден од циклус пијам естрофем. Дали кога се пие естрофем е битна само дебелината на ендометриум и ништо друго?
Јас успеав да го доведам во нормала тсх од 4 на 1,75 и пролактинот на 15,со еутирокс 5дена 25 мг 2 дена 50мг. На терапијата сум од септември 2022.
Tiroidnata i prolaktinot se lecaat od isto mesto vo hipofiza. Zatoa se povrzani megu sebe. Ako ednata e poremetena, lesno se poremetuva i drugata. I zatoa koga se smiri edna moze da se smiri i drugata
Devojki dobra vecer. Minatiot cetvrtok se bockav za da proveram progesteron vo Tetovo bese 2.55, i vo petok otidnav vo Remedika da pravam i tamu ispadna 9.5. Napravivme i transfer. Utre mi edna nedela od transferot so 5dnevna blasto. Mu rekov i na doktorot dali e mozno za 24 casa da ima promena, ne pa bilo do reagnesite vo tetovo bile poslabi ne znam.. znaci ovoj transfer sum so 0 emocii…. Nitu nadez nemam deka ke bide!
Devojki denes 2 den od ciklus bev na pregled sakav da pocnam postapkata za ifv I zosto da e ednostavno koga moze da e slozeno na leviot jajnik folikul 15mm. Inaku amh mi e mnogu nizok I imam tri neuspesni ifv poslednoto bese na priroden ciklus. Dali nekoja od vas imala vakov problem. Inaku nareden ciklus kje vidime dali e se OK za da pocneme so terapii ovoj mesec za zal nisto.
Здраво девојки ако можете да споделите искуство за трајковски во њуборн или во плодност се мислам каде да го правам инвитрото.. позз
Zdravo dali nekoj ima praveno invitro so visok prolaktin jas sum vekje 2ra nedela so bockanje ama prolaktinot visok mi izleze mi imat daeno terapija vi blagodaram
Се се случува поради некоја причина и верувам дека е за наше добро искористи го периодот за пиење витамини и здрава исхрана за уште подобро да се спремиш за нареден месец. Нервозата на страна и само позитивност. П.с зарем и во циклус прават преглед?
Јас пиев Цикло некоја година додека правев трансфери со донор јк, значи немав мои јк, исто висок Фсх и низок Амх. Сега пак сакам за второ, пак ќе пијам. Мене ми е целта дете.
Za ifv postapka 2 den od ciklus gledaat kolku folikuli ima I vednas pocnuva terapija ako e se kako sto treba.
Здраво на сите!Почнав со циклопрогинова од трет ден,се спремам за инвитро.Искрено зашто се борам со анкциозност постојано сум во страв од пункцијата,успивањето иако знам како е првото дете го добив по пат на инвитро.Али сега се сум во некакви паники,дури си викам зашто почнав.Анкциозноста ми се зголеми,глава ме боли секој ден и само ми се плаче.Се мислам да закажан психолог кој ќе ме води периодов,барем пред него ќе можам да се исплачам вака пред моите само се стискам.Ми треба поддршка…незнаев дека олку емотивно ќе сум катастрофа.Извинете ми требаше да си пишам