Jas te razbiram skroz. Znam detalno kako se custvuvas. I custvuvam so tebe. Baraj si psiholog mnogu brzo. Idi i razgovaraj so nekogo strucno. Nemoj da cekas da ti pomunuva sama. I baraj ljubov doma od mazot. On moze da ti go smeni raspolozenieto ako znae sto da zbori i kade da zbori. Bidi po otvorena so luge. Placi pred niv zasto ti si najvaznata vo momentot. Daj mu ubavi momenti na sebesi. Pravi nesto sto te raspolozi. Gledaj da ne go drzis vo sebe celiot teret. Mora da go iskazes za da go olesnis. I pak ti kazuvam, lekot ti e vo ljubovta, doma, Ti posakuvam uspeh
So sreka misli na pozitivni raboti kako ke Imas uste edno bebe. Anestezijata e maksimum 15 min taman ke se odmoris Mene najgolem problem vo toa mi e utrinskoto kafe pred punkcija(nesmee tecnosti ) so Gospod napred se ke bide super cekame ubavi vesti.
Благодарам за одговорот. Убави вести. Ти посакувам успех за второто. Ако сакаш да споделиш: каде го правеше првото инвитро? На истото место ли планираш да го правиш и следното?
Може ли некој да ми помогне со резултатов, ми треба да поднесам за ваучер но не знам што значи аглунитација? Дали би ми поминало со ваков резултат или не? Прв пат имаме ваков резултат и не ми е јасен. Фала ❤️
veke 3 dena se bockam merional, no sekogas otkako ke se bocnam me faka kako nekoja panika ili mislam ke se onesvestam, nz od so bi mozelo da e , a imam mnogu strav od inekcii sega letto koga se bockav nisto ne mi bese sega nz so mi e
Исто се чувствувам. Нема да ми е прво ИВФ, и не мислев дека ќе ми е страв, ама еве ме, пак со 3000 мисли во глава. Е сега кај мене е во целата паника е дали ќе успеам некогаш.. иако одма се трудам да ја стопирам таа мисла, сепак ја има. Сфатив дека колку позафатена сум со други обврски, не мислам на тоа, полесно се поминува. И се што кажа @Kolumna се согласувам… љубов, убаво расположение со луѓе што не прават среќни и тоа е тоа.
Hormonite deluvaat na psihickata sostojba. Jas posle prvoto in vitro zakaciv anksioznost i zavrsiv i na psihijatar. Pisuva vo upatatvata kako nus pojava, deka e anksioznosta. Normalno e, sto da ti kazam, tuka i razocaruvanjata prethodni si imaat vlijanie, strav od ishod.... Pobaraj si online psiholoska poddrska od Makedonija, ima sto rabotat online, mnogu pomaga....
Најдобро закажете си консултации и кај др.Таше и кај др.Трајковски па сама ќе си проценете кој доктор ќе ви остави подобар впечаток и на кого ќе му ја дадете довербата Каде и да одлучете нема да погрешете, целиот тим е прекрасен и во двете болници, функционираат како фамилија барем јас таков впечаток имав, што реално во Ремедика воопшто не го осетив тоа, чекав со саати во ходникот, исто и за трансферот многу чекав, тоа беше многу одамна, сега можеби работите се променети и таму.
Нека ве води мислата дека веќе имате едно детенце здраво и право, и да не ви успеете веќе имате едно детенце и нека ви е живо и здраво. Верувај воопшто не треба да сте во страв и паника, сте го минале овој пат и знате како е, доколку пак не сте пробале ќе ви биде криво.
@Lanic Се сложувам со се! Направи си онака како што душичката ти бара за да се смириш. Кажи му на сопругот како се чувствуваш и побарај поддршка, гушка, што и да ти треба. Јас сум утре на пункција. Мене ми е прв пат само сакам пунктираните јк да се полни. Па после за друго ке му мислам. И јас некако сакав да си кажам.
Пробај да го контролираш дишењето, диши полека и длабоко и пред да се боцнеш и по боцкање. Мене ми помага зошто се превозбудувам кога ке почнам со спремање за боцкање. Па не дишам дури вбризгувам и после кога ке завршам, задишана како од трчање да сум вратена. Исто и кога ме боцкаа кај матилен. Вака со контролирање на дишење се си оди smooth.
Здраво друштво, 6ти ден од трансфер на бласто, не издржав хаха. Има ли нешто бледо или јас халуцинирам
Jas mislam deka ima. Zemi utre self cler mislam deka e najsenzitiven. Ili idi denes po beta Cestitki ❤