Да не им текне од ФЗО да бараат нешто плус од документи, па џабе да е почната постапката, затоа според мене најсигурно е да се почне откако ќе се има ваучерот.
Сега гледам дека сум пишала 5 а беа 8. Е сега за помалку се плаќаше по 9 000 за по ембрион. Имаш право исподававме за све и свашта и одбивам да памтам за сите тие нервози трчања испитувања
Vi trebaat dva spermogrami od dve razlicni mesta so minimum 1 mesec razlika so upat od maticen I sperkokultura, urinokultura ne vi e potrebna. Hepatit b I c dvajca partneri za tebe pap ne postar od godina mikrobioloski ne postari od 6 meseci 4d eho ispituvanje za proodnost na kanali, hormoni na 3 den od ciklus I komplet labaratorija. Mislam deka toa bese se. Za tebe site upati od maticen ginekolog
Maticnata i dok. kade sto ke pravime ni rekoa eden nov i starite spermogrami moze da gi podneseme...podnesuvame vaucer za vtoro dete Pred pet godini bese i ne se sekavame kako bese procedurata... Pap brisevi hepatit hormoni toa se imam, drugata nedela uste 4d, imam praveno hsg togas moze toa mi rekoa...i uste lab ke mi istane za mene... Za soprugot samo dali trebaa ovie doku.enti se mislime..
Samo 2 spermogrami I spermokultura ne postari od 6 meseci ako se postari tie sto gi imate ke vi baraat novi. Vi posakuvam mnogu sreka
Ви благодарам на сите до една за поддршката Се осеќам многу подобро од вашите совети ,ви благодарам од срце ❤️
Спермокултура не ви треба и ви треба само еден нов спермограм. Ние така поднесовме за второ дете и ни одобрија. Другите што се со рок сите ќе си ги поврторите (пап, микробиолошки, кс, 4д, инфективен скрининг за двајцата...). Плус извод од првото дете, извештај за трансфер и отпусно писмо. Со лесно.
A dokumentot od hsg? Sega nz dali da pravi spermokultura ili ne...sakame max do dr petok da podneseme se..
Jas pred edna nedela podnesov i ne ni baraja spermokultura,a i vo pravilnikot od fzom ne pisuva za spermokultura.