Убиквинон и Убиквинол, двете се активни варијанти на Q10. Убиквинон е најистражуваната варијанта. Најново што се нуди е убиквинол и некои производители велат дека 30 % повеќе се ресорбира. Што лично сметам дека е маркетинг, зошто убиквинол е нестабилна форма и лесно преминува во убиквинон во стомакот. И двете форми се активни, за мене е фрлање пари непотребно за втората варијанта, сепак секој си расудува за себе. За фирмата, знам дека е добра, но беше некоја ненормална цена за овие.
Значи овие од фонд претераа.Документи понесов ноември,а дополнителни пред нова година. Пред две недели уште не беа разгледани,сега системот им бил хакиран и ништо не функционира немало ни комисија.Незнам дали да чекам или да одам на приватно.(Инаку чекам ваучер само за трансвер)
Zdravo,me interesira dali ako ednash te imaat odbieno za ivf od fondot i ednas prifateno moze ,da se podade uste ili vekje dva pati se racuna iskoristena sansa preku fond?
Ako e samo za transfer ako imate zamrznati embrioni mislam deka e podobro da si prasate na privatno kolku kje ve koshta ne vredi da go koristite vaucerot samo za transfer.
Ispitaj vitamin d ako ne si ispitala I ogtt test so insulinemija napravi si na endokrinologija za ivf vitamin d najdobro e da e 40 oti on e hormon ne e vitamin
Здраво дали некоја има скоро плаќано во систина за замрзнати ембриони и дали цената е фиксна или ако имаш повеќе замрзнато е повисока цената
За замрзнување и чување до 1 година, без разлика на бројот на ембрионите е 880 евра. Така ми кажаа на тел во понеделник.
Ako imas dijagnoza od tipot na bilo koe avtoimuno zaboluvanje, hashimoto pokaceni ana, afa i slicno, endometrioza, adenomioza..... se ordinira i do 12ta nedela.