Кога сме веќе кај храброста, вие што сте поминале повеќе пункции, како се чувствувате секој нов пат кога треба да поминувате низ стимулации, и пункција и чекање на резултатот, колку ј.к. се извадени, колку се оплодиле итн? Исто ме интересира, дали сте приметиле промена во должината на менструалниот циклус, еве конкрено кај мене, цел живот ми траеше 5 дена од кои 4 ден нормален флоу, 5от веќе на бришење, а после 2 ИВФ (целосни со стимулации и пункции итн) ми трае 3 дена обилно 4 ден само на бришење имам, а 5отит веќе ништо. Го прашав матичниот доктор за ова, ми рече демек еееј што се секираш има жени што не одат на ИВФ, му трае 3 дена и природно забременуваат- што значи не добив одговор, дали да се грижам или не, дали е ова последица од стимулациите, итн. Секое мислење би ми било добредојдено.
Жал ми е за исходот. Да споделам мое искуство. За последниот трансфер сама си побарав и интралипидна инфузија и декортин. Декортинот го пиев од ден на трансфер до 12 недела, после постепено го намалував и го прекинав во рок од една недела. Јас сум со ендометриоза и сметав дека ќе помогне во имунолошкиот баланс на организмот. Сама инсистирав на оваа терапија, он рече ок, така нека биде. За Димитров зборам. Ама кај мене беше и ембрионот ПГТ тестиран. Инсистирај следен пат на оваа комбинација, другата терапија сум сигурна дека ти е во ред. Само имај предвид, ако ембрионот не е ОК, или ендометирумот не е оптимален, ова нема да помогне. Имај предвид и дека Ремедика не наплаќаа лежење во дневна болница, туку 2400 ден. само за инфузијата, Систина наплаќаат околу 5000 ден. само лежење + липиди тие неколку саати додека тече, што е ненормално многу според мене, ко да не може да те стават во ивф одделот кај што лежат за пункции и трансфери да ја примаш, вака бар беше во Ремедика. Не се разочарувај. Пуштам среќа за следен пат.
Koga site mi bea vinovni,a najmnogu toj (d-r Ivanovski) poradi spontan vo 5ti mesec i trgnav da lutam po vratite na drugite ivf d-r svativ ushte vednash i si rekov shto pravam jas pa toa e CHOVEKOT bash taka zasluzuva so golemi bukvi da go pisham,koj se zalozi za mene prvo psihichki da me krene,da mi pristapi prijatelski,da mi dade nadez,a potoa i se temelno da ispita za mojot sluchaj i da eve sum mu blagodarna do nebo i srekna shto imam sin junak kako shto cela bremenost go narekvuashe d-r Mitko Ivanovski. Samo veruvajte na d-r (kaj koj i da ste) i znajte deka so izgubena bitka ne e izgubena vojnata.Gospod e golem,najteshkite bitki gi dava na najsilnite i ke pomogne za uspeh veruvam vo toa. P.S.Ti prakjam srekja i pozitiva za uspeh,koj ke dojde-ke uspeesh
Страшно многу чини сево ова. И време и пари и нерви. Немој да се грижиш, се ке биде во ред. Само никогаш не знаеме кога точно ке се случи тоа. А ке се случи, верувај
Pomina mojata insemenacija do 38 milioni obraboten materijal sega zdravje ke cekame, deneska e praznik sv simeon ubav den e
генерални вредности за АМХ според возраст, ама ова не важи за тие со пцос 25 years old: 3.0 ng/mL. 30 years old: 2.5 ng/mL. 35 years old: 1.5 ng/ mL. 40 years old: 1 ng/mL. 45 years old: 0.5 ng/mL.
Devojki kakov vi bese vtoriot ciklys posle neuspesno invitro ? Mene mi e termin za dobivanje megutoa veke 3 dena imam kafeava sluz :/ ne e ni ciklus ni neznam jako da go narecam :/ dali vi se slucilo slicno ?
Pa posle treto ivf so full stimulacii go zabelezav istoto kako ti, poslednive dva meseci, posebno posledniot pat. Generalno nemam problem so stimulacii ili sledenje na folikuli vo prirodni ciklusi, no na denot na punkcija pred punkcija i posle punkcija se custvuvam uzasno. Ne disam, ne spijam, imam ankcioznost i se osekam vo tie nekolku dena mnogu loso. Posle se pominuva pa odnovo beram sila za sledno.
Devojki zdravo, Bev kaj Stefanka vo Remedika. Tsh ne e pivrzano so den na ciklus? koga sakam mi rece da go napravam. sega mi izleze 3.71( vrednosti 0,35-5,50) insulin 7.26( vrednosti( 3-25). Tsh vo dekemvri na treti den 3,41. Mi rece deka tsh kje treba da go simneme so terapija. A insulinot dobar e, sto mislite ? Treba uste ATPO da napravm i da odam so rezultatite. Ja pregleduvam i tiroidnata vo megjuvreme.