Da ne e malku rano napraven tekstot preku krv. Ne se razocaruvaj, nikogas ne se znae. Pocekaj barem uste Edna nedela. Jas dvata pati mislam deka psihicki doprinesov da ne bide nisto. Pusti si muzika I relaksirajse! Ne baraj simptomi I ne misli na toa. Na krajot na kraistata nie sme silni zeni.eden den ke uspeeme da staneme majki.Pozdrav se najdobro.
Како во пеколот Во исчекување, ништо друго не ме интересира, со страв, ама сепак и со надеж...затоа и се плашам пак да правам нешто. Ама моментално е, верувам дека пак ќе пробам... За циклусот, секогаш ми бил краток, а со годините и пократок па ништо. Докторот не спомна никогаш дека тоа е за загрижување.
Ние ги пиеме двајцата, не знам што да ти кажам, скапи се, чуда не очекувај, една докторка ми рече џабе дека фрламе пари, ама ние си ги пиеме. Веројатно е побитно балансирана исхрана и физичка активност, стрес да намалите и штетни влијанија (цигари, алкохол…).
Оооф, кога ќе видам какви луѓе стануваат родители… А колку знам прекрасни парови со сѐ средено па ете се мачат како нас… Не е фер, ама тоа е реалноста.
Како да го сфатам ова што баш сега го хакнале фонд за здравство? Како знак дека треба да се откажеме? Кога се јавив во фондот ми кажаа дека се стигнати до крај на декември, ние што сме поднеле јануари ќе си почекаме... https://telma.com.mk/2023/02/16/it-...akeri-koi-baraat-otkup-potvrdi-i-kovachevski/
Ги намалува микроцистите, воспоставува хормонски баланс, редуцира инсулинска реситенција..највеќе го пијат за ПЦОС. Ги имам пиено јас пред трансвер, 1 месец, ама не осетив некоја особена разлика. Тогаш немаше во МК, ги купував како кесички прашак од Бугарија, и скапи беа. Сега гледам има и тука како суплементи.
Јас качив, ама повеќе од што јадам кога сум под стрес, а не од хормоните.. кај секој е различно. @Dijana DM , не е рано 6 ден за бета? Почекај па пак провери
Девојки, читав по интернет, ама пак ми е мисла. Кашлање после трансфер...да се стресирам или не? Секаде пишува дека не можат ембрионите толку лесно да "испаднат" и да кашлаш и да киваш и дека си е ок...ама јас од денот на ЕТ некоја сува кашлица, надразнителна, без врска. И сега малку ми е мисла...
Jas samo za kaslica pred traansfer piev sumamed. Doktorot ne sakase da pravi transfer so kaslica. Nemav nisto drugo ni temperatura ni nisto, i pak dva dozi sumamed piev. Ne e bas ednostavna rabota. Pij si med so cajevi i potrudi se najmalku sto mozes da kaslas.
Jas mislam deka ne e presudno toa, jas koga ostanav bremena imav uzasna kaslica, isto se plasev.... Ne e preporaclivo, ali ne e presudno. Moe iskustvo samo kazuvam