Утрогестанот е прогестерон, и ради него те болат градите (истиот хормон се лачи и пред циклус, па затоа и симптомот е ист). Се надевам ќе имаш добар резултат за неколку дена
Има ли некој случај овде прва бременост од ин витро, а после природно втора? Мозоков ми е двеста на саат, не знам зошто се чудам кога маж ми не може да ме следи Не знам веќе на што све немам помислено на темава.
Jas umam dve prvi bratucetki, ednata prvoto masko so ivf, vtroto posle dve godini devojce prirodno ostana bremena. Drugata prvoto devojce so ivf, vtoriot pat prirodno ostana bremena i toa so bliznaci, masko i zensko. Da se iznacudis, a i vo dvata slucaja se izmacuvaa poveke od pet godini za da dojdat do bebe.
I jas znam slucaj, prvoto so in vitro, potoa prirodno si ostana za vtoro.. i vednas pak prirodno osyana za treto. Tretoto duri morase i da go abortira, bidejki site i bea na godinata, a poragajot bese so carski, pa nemozese matkata da izdrzi po tret pat carski. Ludnica. Prvo so godini se borea zza edno, a potoa dojde red i da abortira. Zivotot ne znaes sto ke ti priredi.
да @Dear_Thing, и јас знам братучеда, чекаа 6-7 години за прво. Се фати на инвитро. Второто природно, за година две најкасно беше. значи убави мисли ти поминуваат низ главата, не е лошо
бевме на инфектолог го повтори тестот излезе пак позитивен на хепатит б и ни дадоа упут за ману да му проверат детално дали е активен или пасивен и упути за мене и него за инфектологија во ск за да се заштитам...сега незнам дали да почнам да ги пиеме антибиотиците за е.коли, или дане пиеме додека не го испитаат детално..незнам дали би влијаеле антибиотиците врз резулатите во ману и инфективно...очигледно ке почекаме уште долго за бебче.....а најмачно ми е што го гледам дека маж ми е исплашен и тажен незнам како да го расположам..а и јас се чувстувам тажна овие денови номорам да му давам подршка зашто сепак и двајцата сме во ова но некако не успевам....
Прашање: Понеделник ќе имам инсеминација. Овој пат многу побавно се развиваа фоликулите (пиев кломифен од 5ти ден) Утре ќе ставам прегил. Ама докторот рекол да примам 2 инекции. Некој друг му се има случено да му дадат 2 прегнили инекции од еднашка или??
Не ги мерат по број на инекции туку по концентрација на интернационални единици. 10000ИЕ е стандардна доза, а тоа се две пакувања.. Не бери гајле
Lele luge jas na 6ti den od e transfer napraviv test i ne mi bese strav ama bese nagativen,a sega utre treba da pravam ama mnogu mi e strav sto ke mi pokaze.mislam deka ovaa nok nema da zaspijam.se molam da bide pozitiven i da ja dobieme najgolemata radost posle 4ipol god.brak.
@Anetaoh, одам на консултации кај матичниот. Преку ден одев, и денес стигнавме 16,7 мм најголемиот. Понеделник ќе одам на ГАК, имам болнички упат, и таму ќе го барам докторот за инсеминација. Инаку малко се разочарав од претходниот пат, бидејќи од кога земав отпусно писмо, пишуваше дека по инсеминацијата требало да пијам Utrogestan, Premama и Aspirin. А отпусното писмо се зема 2 недели од самиот чин. Колку пари, толку свирка, државно
ne se sekiraj, mene na drzavna mi davaa odma receptite za ovie lekarstva ama ete nitu edna inseminacija ne bese uspesna.zenive sto ostanuvaat prirodno ne ni znaat deka se pie nessto.uzivaj si nikogas ne e kasno za lekarstva
offf lele nema dve crti.nekoj dali znae ili e imal slucaj da bide testot nedativen,a posle dva dena preku krv pizitiven...taka mi rekoa vo ponedelnik beta hcg