Zdravo na site Jas sum nova na forumot.Imam 41 god I pravev in vitro prosliot ponedelnik na 13 fevruari.Vo klinikata edna sestra koja raboti tamu mi kaza deka mozam da napravam test na 5 den posle transfer.Jas napraviv sabotata mi izleze negativen vo nedelata mnogu mala crticka za pozitiven i ponedelnik i vtornik pak negativen test.Mnogu sum bo golema neizvesnost sto mislete vie od vase iskustvo dali da se nadevam na pozitiven test.A po pravilo treba da napravam test vo petok
Тие тестови од аптека покажуваат над вредност 30 бета хцг во урина, ама ако си примила Стоп инекција, може и од тоа да ти биде позитивен, затоа не е убаво рано да се прави тест. Најубаво преку крв, на 10-11 ден, ќе имаш и вредност и нема да имаш дилеми. Со среќа
Transferot mi bese so zamrznat embrion ovaa mi e vtor obid lani praev isto taka imase bremenost ama plodot ne se razvivase i zatoa morav da se cistam.Dekemvri pravev histeroakopija i sega se nadevav na positiven rezultat
Мене кога ми правеа трансвер со замрзнати, дента ми ставија ХЦГ инекција, и не можев да се теситрам многу рано, да не ми покаже лажно позитивен, почекав до 10ти ден со крв со вредност да имам резултат.
Zdravo devojki, izvinete na latinicava, imam edno prasanje.Vo nedelata imav punkcija, imav samo Edna jajce kletka a vtoriot folikul ispadna deka e cista. Aj sto imam bolki vo edniot jajnik(koi neli se nevoobicaeni za dva izvadeni folikuli) tuku I oplodenata jajce kletka kasnela so delba 10 casa ama imalo nadez seuste Imala nekoja uspeh vo vakva situacija? Imam 37 godini, probano so stimulacii I Sega kao na priroden ama pak mi dade letrozol da pijam.
Здраво, сакам да прашам дали ви препишале Декортин и Достинекс и ако да, каде ги најдовте? Мене ми препишаа од денес за утре а никаде ги нема. Благодарам
Ve molam za mislenje za sedimentacijava na eritrociti(polna krv)... do 50 godini pod 20 treba da e...jas imam 32.. mene mi e 29...sto bi mozelo da bide?
Достинекс секогаш наогав во Еурофарм 24/7 спроти Гтц. Јави им се и прашај ги дали имаат. Во случај ако не најдеш јас имам неколку апчиња можам да ти дадам дури се снајдеш.
Декортинот е дефицитарен подолго време, даваат замена за него, мислам дека даваат Prednol od 4mg, ali toa so doktor
Здраво дeвојчиња, направив хистероскопија и наодот е релативно ОК. Немам прегради, полипи, миоми, сомнение за ендометрит, ми земаа биопсија од која не очекуваат нешто дијагностички значајно. Терапија нема да примам после интервенцијата. Со оглед дека имав биопсија, трансфер овој циклус нема да правам. Имам 2 прашања, од ваше искуство после колку време од биопсија сте правеле ФЕТ? И дали при ФЕТ како подготовка сте земале циклопрогинова и како ви делувало? Јас еднаш пробав со циклопрогинова како подготовка, но лошо ми делуваше , на 9ти ден почнав да крварам, еднометриумот ми се задебели премногу и од тогаш навака терам на спонтани циклуси, но без успех.
Декортин имам земано од Марија гален фарм кај Јосип Броз, ако си од Скопје, во случај да не можеш да се снајдеш имам 6 со добар рок
Здраво кралки Сакам да ви пишам за да ви кажам дека тек сега го почувствував она што сите ни го велат : Кога сака Господ ќе биде ! И дека за секоја од нас си стои среќата некаде! Правев бета - 1000 на 12 ден од циклус Утре ќе ја повторам да видиме дали се дуплира и како е... но, докторите велат штом е олку висока на тој ден, нема гајле Без разлика каков ќе биде текот на настаните, со Господ напред се надеваме на најубаво, среќна сум што останав пак бремена и знам дека можам и дека токму секоја може и дека за секоја Господ си има план ! Мојата борба траеше 7 години... 3 инвитра и 4 трансфери. Првиот рансфер беше успешен но имав missed во 7 недела. Потоа два неуспешни трансфери... и сега овој. Ќе почнам со симптомите бидејќи знам дека сите околу тоа сме загрижени во право биле сите жени кога ќе речат не барајте симптоми... само опуштено. Јас овој пат буквално само првите три дена лежв онака баш лежење, после тоа не одев на работа, низ дома не правев тешки работи туку онака лабавко ептен. Ама со огжед на тоа што веќе изгорена три пати, викав овој пат што биде нека биде. Буквално. Симптоми имав секој ден различни. Прво столицата ( за тоа и баш овде прашував) - одев минимум по 3 пати во вц во денот, стомак како за добивање на моменти- на моменти ништо, гради болни... и оп еден ден станав од спење и ништо од ова... другиот ден повторно истите болки се исто. Значи нема правила... НЕМА ! Секоја различно ! Она што можеби од сите други пати ми било различно е дека главата ме боли од 3 ден на трансфер па еве се' уште. Јас бев на долг протокол . Трансфер ми беше нашравен на 25ти ден од циклус. И кај мене ендометриум едвај расте. На 5 дена пред трансфер мене ми беше ендометриум 8.5.... инаку примав естрофем 2×3, па после трансфер табл. Такролимус, Декортин и дијазепам неколку дена, утрогестан секој ден 1 сабајле 2 вечер, пролутекс секој ден, клексан, аспирин, а постојано б12, вит Д, вит Е, метил фолат. Од претходните траснфери плус ми е декортинот и дијазепамот... се друго исто и наместо како сега утрогестан, претходно примав Криноне гел... ама кај мене оваа терапија се покажа успешна. Исто така и пред трансфер и за трансфер многу цнимавав на исхрана. 3 месеци пред трансфер бев на режим и пешачев многу и мислам дека и тоа игра улога можеби. Многу е важна вербата во докторот и хемијата која ја имате. Јас буквално ни еден момент не ја прашав Др. Тања - зошто ова вака ? Туку едноставно си велев знае она што прави. И да не се повторувам пак, без разлика како ќе се дбижат и кај мене настаните... ЗНАМ, почувствував на своја кожа дека на секоја ќе ни дојде времето СИГУРНО ! Само намалување на стрес, опуштено колку што се може, и верба во Бог и во докторот. Не слушајте туѓи приказни бидејќи ниедна не може да биде иста со вашата. Ако некоја нешто ве интересира плус слободно пишете ми и ви благодарам за сите поддршки сето ова време ❤️
Честитки и со лесно до крај. Во се си во право, само опуштени и со верба во себе дека ќе успееме, верба во доктор и во бог и без откажување секоја ќе успее
Честитки мила, имај си убава, лесна бременост до крајдај боже сите да си го оствариме сонотМојата бета на 13ти ден беше само 87,на 15ти 151,се дуплира ама под стрес сум до прво ехо за 6 дена
Епа честито, да си доносиш со лесно и без проблеми. Имаш супер бета, убаво се фатило за тебе, не те пушта. Искрено посакувам на сите, дај Боже да им се оствари сонот да станат мајки. Секако ќе биде тоа за сите тука, само прашање на време и момент, а ништо не е случајно.