Zavisi od kolku edinici si primila.Jas primiv od 10 000 ( mislam deka bese od tolku) i na 7 mi den od transfer testot bese pozitiven ( toa e od inekcijata) , i na 12ot den se razocarav imav negativen test. Znaci 10 - 14 dena ima dejstvo inekcijata ako ne se lazam
Здраво девојки/жени, пред се сакам да кажам дека навистина сите сте лавици што сте поминале низ овој пат и тие како јас пример што сега започнувам да го одам.. 2 години природно пробуваме бидејќи и јас и сопругот сме млади си рековме да почекаме ќе биде но сега се свестивме и рековме крајно време е да ги превземе работите во свои раце. Јас испитав хормони, се беше во ред само инсулинот ми беше на горна граница па рече со храна да пробам и Сиофор ми даде од 500мг, сопругот испита спермограм и излезе олигозооспермија, потоа направи уринокултура и спермокултура кои што беа во ред, денес беше на уролог и таму се беше во ред. По препорака од тројца различни гинеколози и урологот треба да ме губиме време и да почнеме постапка за ин витро. Од мала сакав да имам близнаци, но потајно се надевав дека нема да го одам овој пат.. без разлика, и едно здраво право чисто како мисла моја го дадов. Е сега, не сум упатена воопшто и сакам од вас искусните совет кои се сите испитувања што треба да се поминат и како тече постапката? Чекам да закажам термин во Плодност и секако и таму ќе ни објаснат но ме интересираа и ваши искуства. Благодарам однапред и извинете за долгиот пост
Многу ви благодарам. Најдов една ми донесоа од странство, една ми требаше, но ако ми кажат пак ќе ве барам ако е итно. Благодарам уште еднаш.
Најдов 11,не ми кажаа колку време ќе треба да ги пијам. Ако не се снајдам потоа ќе ве барам. Благодарам на одговорот
За да не губиш време и пари тука ги имаш сите информации за се што ти е потребно за ваучер, односно за трошоците да ги покрие ФЗО доколку си осигуреник https://fzo.org.mk/bpo-postapka и ке го разговараш ова со матичниот гинеколог, ке си почнеш собирање на документи за ИВФ. Секако тој ке ти даде упати за сите испитувања. Ако се вратиш наназад на темава ке најдеш низ коментари сето ова што го има на линкот што ти го пратив. Ако не си осигуреник, сепак мислам дека во која клиника и да одиш ке ти бараат барем 90 % од тие испитувања. P.S. Заборавив да пишам, во Образец бр.2 Се наведени сите испитувања кои се потребни, па водејќи се по нив ке се дог со гинекологот што и како.
Прашање за тие што биле на боледување се до породување, претпоставувам се води по основ критична бременост. Колку посто се исплаќа? Првите две недели се 70 % а после?
Бромергон во Мк нема подолго време. Фирмата што го увезуваше не побарала нова дозвола за увоз. Позади ова најверојатно лежи тоа што повеќе не се произведува ниту во Словенија, Србија, Грција. Ако имаш некој во странство па да налета на некоја залиха. Замена е достинекс.
Jas zenski denes imav punkcija 8 ubavi jajce kletki sega cekame utre da se javat inace ako na nekoj mu treba superfakt a e od bitola mozam da mu go dam bidejki mi ostana mene nekoja doza