Здраво женски. Јас почнав со собирање на документи сега заглавив кај микробиолошки ми излезе уреаплазма,примивме терапија па чекам десет дена да ги повторам.Чекам и резултати од пап.Уф се надевам ќе немам некои инфекции инаку ми тече времето додека да излезат чисти. но добро што е тоа е сега ќе видиме. Дали може во Скопје во фоднот да ги поднесеме а не во градот од каде сме,несакам да знаат ме познаваат тие што работат кај нас во фондот. Дали некои изјави треба на нотар да потпишеме со сопругот при поднесување на тие формулари? Исто сакам да прашам јас би сакала да биде на природен циклус без некои дополнителни хормони или за тоа ќе каже докторот од кога ќе ми изврши преглед и со оглед на состојбата( без јајоводи). Дали потешко е на природен циклус? Колку успех постои? Само дај боже да ми бидат во ред овие резултатите со папот и новите микробиолошки и да докомплетираме.
Здраво девојки, Испитав хормони на трет ден од циклус. И ова се резултатите: Пролактин: 28.6 (2.8-29.2) на горна граница TSH: 3.40 (0.35-5.50) Дали ова се добри резултати за да можам да правам трансфер со замрзнат ембрион (нареден циклус) или треба да ги регулирам прво хормоните со терапија? Матичната ми спомна дека TSH треба да биде помало од 2.5 за трансфер и ме упати да одам да испитам уште еднаш кај ендокринолог. Ве молам за ваши искуства или мислење. Ви благодарам многу!
Ne razbiram zasto mojot doktor ne saka dostineks. Mi go dade ama so molenje. Ili bromergon ili nisto .. nc nc
Ај прашај во Жива Фарм Велес аптеката има и од пиле млеко. Ако го немаат лекот го набавуваат. Пробај си ја среќата. Тебе во неколку наврати покачен ти е пролактинот или прв пат?
Зарем уште докторите не знаат дека го нема веќе Бромергон кај нас. Последно најдов пред 6 месеци, после тоа се префрлив на Достинекс. Со Достинекс побрзо ќе го регулираш пролактинот. Е сега проблемот е во тоа што пишува дека Достинекс мора да се прекине кога ќе дојде до бременост, додека пак Бромергонот беше дозволен да де пие и во бременоста. Можеби затоа докторката така ти изреагирала.
Јас го порачував од Жива фарм малку е поскапичок ама за време на бремност морав него да го пијам.Инаку од Грција го порачуваат па ако имате некој Грција што оди нека ви земе многу поевтино е.
Ај јави се утре на телефонот па провери 034 211 946 Аптека Биофарм Гевгелија Од тука имав најдено Достинекс . Дали нешто останато незнам само знам дека нема подолго време увоз за бромергон скоро 2 години а за Достонекс неколку месеци- ако ме излажале те лажам и јас. Иначе и во Грција можно е да во сите аптеки ги нема. Ама ако имаш можност провери си.
Kosovo nema sigurno. Cesto pati imam jas vo granica ili malku nad normalna granica prolaktin. Ama ne mi e tretirano sekogas. Ponekogas i samo so fitnes ja srediv. Ama da imam poremetuvanje cesto pati. Pocnav so dostineks vekje. Znaat, mi rece 'ako' go najdam, svesen bese deka ja nema vo pazar.
Vo bremenost ne davaat Dostinex, radi toa e. Probaj vo taa apteka vo Veles, cesto ja pisuvaat tuka na forumov
Во Србија ако најдеш стари залихи, само многу тешко. Во Грција рекоа не се произведува и не се продава повеќе. Летото немаше ни Парлодел. За Косово не знам.
За пролактинот не знам, но TSH ти е високо. Јас имав 2.5 пред трансфер и по две недели кога испитав беше 3.5, од бетата можело да се покачи и TSH така ми рекоа, па ми ја покачија одма дозата на еутирокс.
Здраво, За поднесување, мислам дека можеш во СК но препрашај или нека каже некој што со сигурност знае. изјави на нотар само ако сте во вонбрачна заедница, друго ништо. терапија, на кој циклус, кој протокол.. тоа е на докторот. ти секако можеш да кажеш, да прашаш дали може, но сепак, од ситуацијата која ја гледа, тој најмногу знае што е најсоодветно. дали е потешко? и тоа е различно. јас лично, полесно го доживеав на природен. Успех? тоа е најидивидуалното нешто. не читај за џабе за успехот. има секакви ситуации, секакви статистики. успехот по мене е сложена равенка во цела ситуација за која нема едно решение за сите. Со среќа и со успех