Dali ima nekoj sto vo bremenost piel dostinex? Jas do sega koga i da prasav mi vikaa da si go prodolzam kako i do sega, denes se vidov so doktorot mi rece da prodolzam so bromergon megutoa neznam koja doza poso se razlicni. Dostineksot go piev 1/4 nedelno Inaku sum 10+6 I dali moze da napravi problem toa so do sega si piev dostineks, gledan niz forumov deka nikoj ne pie dostineks vo bremenost..
Zenski zdravo, spremame dokumenti za vaucer za IVF,posledno koga bev Plodnost sama si pobarav vitamini I mi prepisa NAC I koenzim , a maticnata metilirana folna. Dali treba da pijam uste nesto?
Jas pred prvoto ivf ne piev nishto ... a sega deka se spremame sa vtoro obicna folna si zedov moze treba i nesto drugo
Bromergon vo makedonija nema vo niedna apteka od lani od April mesec ako baras niz aptekite nez koj ti go e dadel zamena ama vo mk bromergon ocigledno neznae oti nema veke
Ова е прашање за во "Труднички муабети". Што и да ти кажеме овде е нерелевантно за тебе како трудница. И фино би било пред да пишувате најпрво да ја пребарате темата. Затоа што баш конкретно за достинекс се пишуваше буквално пред неколку страни. Лупата горе нека ви е другарче.
Dostinex jas otvoreno ke ti kazam doskoro ne bese dovolno ispitan vo bremenost I zatoa zenite pieja vo bremenost do 12 ned bromergon ama sega za zal bromergon vo mk nema nikade od April mesec i mene licno uste pred ivf mi go zamenija so bromergon dostinexot od taa pricina oti ne bese dovolno ispitan vo bremenost a bromergon bromergon piev do 12 ned od bremenosta posle mi go prekinaa I pak pocnav otkako so bromergon koga resiv da prekinam so doenjeto I sega mi go zamenija so dostinex oti bromergon go nema vo mk I koga go barav vo stranstvo mi rekoa oti vo germania go ima I e 30 evra
Леле трет ден од трансфер јас веќе имам симптоми како за добивање а рано е за тоа треба на 7 ми март да добијам а на 9 да правам тест , незнам што да мислам веќе ова чекањево убива психички , како и да е само да излезе кај сите нас што чекаме висока бета
Dali nekoja ima podneseno dokumenti a na brisevite stoi bakterija? Sekako deka se primam terapija sega...
Ke mora da se sredi bakterijata i jas taka bev mi rekoa mora testovite da se chisti za da odobrat , zavrsi ja terapijata pa pak proveri i togas so toj rezultat ke moze
Vitamin d prvo se ispituva pa se pie oti on e hormon ne e vitamin a inace jas pijam od 4000 ei vitamin d ama dozata mi ja odreduva endokrinolog ne e dobro ni vishok vitamin d za bubrezite toa mi go ima kazano na mene dr dejan trajkov a inace za ivf vitamin d najdobro e da bide nad 40
Jas pijam od 2000 vit D nemora da pie vo golema doza ako ne I e ispitano ama ne veruvam deka nekoj od nas ima vit D na Gorna granica bez supplementi. Se preporacuva za kvalitet na j. Kletki.
Znam mila oti se preporacuva ama podobro e prvo da se ispita jas se predozirav od vitamin d zatoa kazuvam prvo da se ispita mojot bese nad normalata zatoa nemozes da kazes bas kaj site oti e taka piev I poveke od taa doza sto mi bese potrebna I dr me iskara zatoa mi kaza oti visokot e steten za bubrezite zatoa prvo ispituvanje sovetuvanje so dr pa pienje vitamin d